• Blødekjær 22

  • 4838 Arendal
Prisantydning
2 190 000,-
Totalpris
2 253 742,-
Ligningsverdi
566 359,-
Fellesutgifter
3 464,- (Fellesutgiftene inneholder forsikring, renovasjon, fjernvarme (à konto), tappevann (à konto), vindusvask, trappevask, TV/internett, dugnadsavgift og strøm på fellesareal.)
Kommunale avgifter
8 803,- (For 2019. I følge Arendal kommune foreligger ikke endelige justeringer for kommunale avgifter for 2020 p.t)
Beregnet totalkostnad
2 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


63 742,- (Omkostninger totalt)


2 253 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
72m²
Bruksareal
75m²
Bruttoareal
82m²
Tomt
1 669m² (fellestomt)
Soverom
2
Byggeår
2012
Gårdsnummer
501
Bruksnummer
142
Seksjonsnummer
34
Energimerking
C
Finn-kode
167665523
Sist endret
  • Visninger

  • Kontakt megler for visning

Eiendomsmegler MNEF

Thomas Noddeland

+47 907 10 247
  • Nabolagsprofil

27%

er gift

27%

har høyskoleutdanning

41%

har inntekt over 200.000

51%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Blødekjær 22

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Ønsker du en leilighet med sentral beliggenhet? Parkering i garasjeanlegg? Felles takterrasse med utsikt utover Arendal sentrum og Galtesund? Nyere og god standard? Da kan denne leiligheten passe for akkurat deg!

Leiligheten ligger i sameiet Byporten som ligger på Blødekjær i Arendal sentrum. Her er alt tilrettelagt for å bo praktiskt og godt med bl.a heis til alle etasjer, parkering i ryddig garasjeanlegg, 2 boder til bortstuing og oppbevaring m.v. Ryddige og pene fellesareal med felles takterrasse med flott utsikt ut mot Arendal sentrum og Galtesund. Her er det også egne "båser" hvor man kan samles med venner/familie eller ta en kaffe sammen med naboen. Det er også en liten park med plen, beplantning, sandkasse og benker i 3 etasje.

Velkommen til visning.....

Innhold

Entré/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken, stue og bod. I tillegg er det en bod i kjelleretasjen.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulv er det hovedsakelig parkett, med unntak av våtrom som har fliser. På vegger er det malte og tapetserte veggflater. I himling er det gipsplater. Kjøkken med hvite fronter, benkplate i heltre eik, vaskekum i rustfritt stål. vegghengt kjøkkenventilator, komfyr og kjøleskap. Over kjøkkenet er det spotbelysning som gir en god belysning og atmosfære. Bad med fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med vegghengt wc, dusjhjørne med glassvegger, badromsinnredning med skapplass og lys over speil, opplegg for vaskemaskin og spotter i tak. Leiligheten har vannbåren varme i alle rom unntatt soverom.

Beliggenhet

"Byporten" er sentralt beliggende med nærhet til sentrumskjernen, Stinta skole, barnehager, butikker, sykehuset, turområder mv. Her er det flere flotte fellesområder som f.eks. takterrasse med grill og sitteplasser til felles bruk for beboerne.

Tomt

Areal: 1 669 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet fellesareal med felles takterrasse som har utsikt mot Arendal sentrum og Galtesund. Her er det også egne "båser" hvor man kan invitere venner/familie til sosiale sammenkomster eller ta en kaffekopp med naboene. Det er også en liten park med plen, beplantning, sandkasse og benker i 3 etasje. Felles renovasjonsrom med kjøling.

Garasje / Parkering

Parkering i parkeringshus. Trappefri adkomst til leiligheten med heis til alle etasjer.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil

Felleskostnader

3 464 pr. mnd. Fellesutgiftene inneholder forsikring, renovasjon, fjernvarme (à konto), tappevann (à konto), vindusvask, trappevask, TV/internett, dugnadsavgift og strøm på fellesareal.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 41 eierseksjonsleiligheter og næringseksjon og garasjeanlegg. Denne leilighetens sameiebrøk er 78/5201. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

IF skadeforsikring

Polisenummer: SP0001994926

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt. Det er ikke tillatt å lufte - eller at dyr går fritt på fellesareal, jf vedtak i protokoll fra siste årsmøte i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Leilighet beliggende i 5.etasje i boligblokk. Boligblokk bygget i 2012. Sydvent utsikt til by og sjø. Felles takterrasse over 5.etasje. Garasjeplass i

underetasje. Heis i bygget. Bygget er en betongkonstruksjon med med fasadeplater av sement. Vinduer er type PVC. Oppvarmingen er strøm og

vannbåren varme i gulv. Etasjeskiller i betong. Egen sportsbod i underetasje. Utvedig felles/park anlegg. Overgang tak/vegg v/karnapp/vinduer i stue har vannskader/fuktinntregning. Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.11.2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 75 m².

Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner. Seksjonseier plikter å gjøre leietaker oppmerksom på sameiets vedtekter, ordensregler og øvrige bestemmelser som gjelder sameiet.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle rom, unntatt soverom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 3 450 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 3 450,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 803 pr. år

For 2019. I følge Arendal kommune foreligger ikke endelige justeringer for kommunale avgifter for 2020 p.t

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 566 359 pr. 31.12.18

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 038 892 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum: Kjør opp Vestre gate mot Blødekjær. Leilighetsbygget får du rett frem i krysset. Sykkelsport ligger i 1. etg. ut mot Vestre Gate. Inngangen til leilighetene er på "baksiden" av bygget.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bolig og næringformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Varsel om igangsetting av detaljregulering av planprogram for legevakt.

Varsel om oppstart av planarbeider - Detaljregulering for Brannparken aktivitetsenter.

Varsel om igangsetting av detaljregulering for Blødekjær 5 - 15. Formål er å legge til rette for utbygging av forretninger/næringsbebyggelse og boliger i området.

Se vedlegg i salgsoppgaven for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

28.05.1943 - Bestemmelse om bebyggelse /erklæring og avtale

23.04.1949 - Skjønn

24.10.1995 - Bestemmelse om veg

08.01.2009 - Erklæring/avtale

08.01.2009 - Erklæring/avtale

11.09.2012 - Elektriske kraftlinjer

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag fast provisjon kr. 45.000,- inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.