• Skippergaten 6

  • 3290 Stavern
Prisantydning
14 480 000,-
Totalpris
14 843 170,-
Fellesutgifter
1 874,- (Felleskostnader inkluderer: Forsikring på bygningsmassen og brannalarm.)
Leieinntekter
422 941,-
Beregnet totalkostnad
14 480 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
362 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 480 000,-))


363 170,- (Omkostninger totalt)


14 843 170,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
350m²
Bruksareal
352m²
Bruttoareal
386m²
Tomt
391m² (fellestomt)
Soverom
3
Byggeår
2012
Modernisert
1973
Gårdsnummer
5001
Bruksnummer
16
Ekstra toalett
1
Finn-kode
154663181
Sist endret
  • Visninger

  • Kontakt megler for visning

Daglig lederEiendomsmegler MNEFPartner

Kristin Sundling

+47 959 20 952

Partner

Knut H. Leinæs

+47 920 53 533

Dokumenter

Salgsoppgave Skippergaten 6

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling & Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Skippergaten 6 A, B, C og D!

Dette er en sjelden mulighet midt i hjertet av stavern sentrum - og alt kan kjøpes samlet.

Objektet som selges består totalt av 1 flott leilighet (arkitekttegnet av Ulrik Hellum) og 3 næringsseksjoner som i dag er utleid til bla. klesbutikk, sushi&wok take-away.

Dette er en helt unik mulighet til å sikre seg en flott eiendom i et av Vestfoldkystenes smilehull.

Se salgsoppgavene for de enkelte seksjonene for ytterligere informasjon og kontakt megler for avtale om visning.

Innhold

Skippergaten 6A, B og C

Objektet består av 3 næringsseksjoner som er innredet som butikklokaler med lager/spiserom og toalett i bakre del av lokalet. Til næringsseksjonene medfølger det også en andel i felles bod i sameiet.

Skippergaten 6D - snr. 5

Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etg. Planløsningen går over to plan der leilighetens hovedetasje inneholder gang, 2 soverom, stue, kjøkken, 2 bad, omkledningsrom og bod. Utenfor leiligheten er det en meget stor terrasse på ca. 100 kvm med gode solforhold og fantastisk fin utsikt mot sjøen og Citadelløya. Leilighetens overetasje er innredet som en hybel med egen inngang fra felles entré. Denne inneholder kjøkken og gang, stue, bad og 1 soverom. Til leiligheten følger en felles garasje på gateplan sammen med en annen leilighet i bygget og felles bod.

Standard

Næringsseksjonene holder gjennomgående god butikkstandard og er lyse og trivelige. Leiligheten holder god standard og fremstår som pen og velholdt, se tilstandsrapport inntatt i salgsoppgavene for ytterligere informasjon og tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i hjertet av Stavern - en perle langs kysten. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier.

I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området, samt fine turopplevelser.

Larvik er kun er liten kjøretur unna og det er gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Etasje

Næringsseksjonene ligger i 1. etg og leiligheten ligger i 2. og 3. etg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Ferdigattest / brukstillatelse

Skippergaten 6A, B og C

Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kulturhus/forsamlingslokale til forretninger 1. etasje samt fasadeendring. Eiendommen fikk godkjent bruksendring til forretninger i 2012 og ferdigattest i 2013.

Skippergaten 6D

Larvik kommune opplyser at påbygg av 2. etg. og 2 leiligheter ble godkjent i 2010 og tiltaket fikk ferdigattest i 2014. Bruksendringer av loft fra tilleggsdel til hoveddel ble godkjent i 2016 og tiltaket fikk ferdigattest i 2017.

Boligens areal

Primærrom: 350 kvm, Bruksareal: 352 kvm, Bruttoareal: 386 kvm

Skippergaten 6A, B og C

Primærrom: 210 kvm, Bruksareal: 210 kvm, Bruttoareal: 228 kvm

Skippergaten 6D

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 142 kvm, Bruttoareal: 158 kvm

2. etasje:

Bruksareal: 100 m².

Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, 2 bad og mellomgang/omkledningsrom.

I tillegg finnes en bod som s-rom.

3. etasje:

Bruksareal: 42 m².

Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og gang, bad, stue og 1 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Næringsseksjonene er i dag utleid. For ytterligere informasjon om dette, se salgsoppgaven på den enkelte seksjon.

Leiligheten i Skippergaten 6D har en boenhet, men har innredet hybel i 2. etg. som gjør at man kan leie ut denne delen som del av egen bolig. Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisitet og luft-til-luft varmepumper.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, felleskostnader, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Skippergaten 6A, B og C

Rekvirert, ikke mottatt.

Skippergaten 6D

Formuesverdi som primærbolig kr. 843 009 pr. 31.12.17.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 034 832 pr. 31.12.17.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av hensynssone H570_2 med formål bevaring kulturmiljø og H710_2 med formål båndlegging for regulering etter pbl. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring på leiligheten. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Boligkjøperpakken kan kun tegnes på leiligheten. Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt kr. 4 900 pr. næringsseksjon for tilrettelegging, og oppgjør kr. 3.125,- pr. salg. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (3 stk. inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.