Osetoppen 12B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Osetoppen 12B

  • 4820 Froland
Prisantydning
2 250 000,-
Totalpris
2 303 670,-
Kommunale avgifter
15 792,- (per år)
Beregnet totalkostnad
2 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
52 500,- (Dokumentavgift)


53 670,- (Omkostninger totalt)


2 303 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (eierseksjon)
Primærrom
76m²
Bruksareal
129m²
Bruttoareal
141m²
Tomt
1 571m² (fellestomt)
Antall rom
3
Soverom
2
Byggeår
2017
Gårdsnummer
18
Bruksnummer
694
Seksjonsnummer
2
Energimerking
B
Finn-kode
168450603
Sist endret

Eiendomsmegler

Linn Coucheron Berli

41 51 03 77
  • Nabolagsprofil

31%

er gift

45%

er barnefamilier

22%

har høyskoleutdanning

43%

har inntekt over 300.000

Dokumenter

Salgsoppgave Osetoppen 12B

Beskrivelse

Del av tomannsbolig beliggende i et populært boligstrøk på Osetoppen. Boligen går over to etasjer og har en attraktiv planløsning. Boligen er malt i tidsriktige farger og har lyse parkettgulv. Store vindusfalter er med på å slippe inn godt med naturlig lys.

Du kommer inn i boligens hovedetasje, her har du en innbydende entré med videre adkomst til gang, her er det trappegang til boligens loftsetasje. Fra entreen har du også adkomst til et av boligens soverom. Rommet har plass til dobbelseng og garderobe. Videre i hovedetasjen finner man badet. Badet er av fin størrelse og har en praktisk vaskeromsløsning bak skyvedører i speil. Videre har du en romslig stue med peis og åpen løsning til kjøkken. Stuen kan du innrede med en hyggelig sofagruppe, samtidig som man får plass til en spisebord. Fra stuen er det utgang til terrasse. Terrassen er av god størrelse, så her har man god plass til bedagelige loungesett, grill, parasoll, solseng mm. Terrassen vender mot vest, så her får man ettermiddagssolen på varme sommerdager. På siden av boligen har man også en gressplen, som er en del av fellesarealet.

Boligen har en uinnredet loftsetasje, som man kan innrede etter behov og ønske.

Til boligen disponerer man en utvendig redskapsbod og dobbel garasje.

Innhold

Halvpart av tomannsbolig over to etasjer.

Hovedetasje: Entrè/trappegang, 2 soverom og kombinert bad/vaskerom. Stue og kjøkken i åpen løsning. Bod med utvendig adkomst.

Loftsetasje: Trapperom og uinnredet loftsrom.

Standard

Boligen fremstår som moderne med tidsrikte fargevalg. Innvendige gulvoverflater består av fliser og parkett. Innvendige vegg og takflater er utført med malte plater.

Badet har gulvbelegg med oppkant, varmekabler i gulv. Veggflatene er utført med våtromsplater og det er benyttet malt trefiberpanel i himlingen. Badet er innredet med standard toalett, servantinnredning, utslagsvask og dusjhjørne. Vaskemaskin og tørketrommel er skjult bak en parktisk skyvedør med speil. Her finner du også varmtvannsbereder. Rommet ventileres via boligens ventilasjonsanlegg. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer.

Kjøkken med en mørk gråfarget innredning, over og underskap. Innredningen har skap og skuffefronter. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som komfyr, koketopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og frys. Skyllekum og avtrekksventilator. Det er installert komfyrvakt og waterguard/aquastopp. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer.

Beliggenhet

Osetoppen 12 ligger i et nyere og populært, barnevennlig område ved Ovelandsheia. Fra boligen er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mm. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger ca. 15 minutters lett gange fra leiligheten. Kort avstand til Frolandia, som har varmtvannsbasseng og badeland. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osevollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter. Fra Osetoppen 6 er det ca. 20 minutters kjøretur til Arendal sentrum og 25 minutter til Grimstad sentrum.

Tomt

Areal: 1 571 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for begge boenhetene.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje.

Barnehage / skole i området

Froland Skole (1-10 kl.) 1,7 km.

Sam Eydes VGS 10,5 km.

Bliksåsen barnehage (0-6 år) 2,1 km.

Eikely barnehage (1-6 år) 2,4 km.

Froland Musikkbarnehage 2,3 km.

Sameie

Det er ikke opprettet et sameie for boenhetene i tomannsboligen.

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Frende

Polisenummer: 114137

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Bolig: Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er fundamentert på planerte masser over fjellgrunn. Støpt plate med ringmur av fylte ringmurselementer. Ringmurselementene fungerer som forskaling, ringmur og kuldebrobryter. Utsiden av elementene er tildekket med fiberarmert betongplate. Betongsåle er etablert på opparbeidet terrengnivå, uten tilbakefylling. Ytterkonstruksjon oppført i bindingsverk av tre, med vindtetting og liggende malt dobbeltfalset kledning. Trevinduer i malt utførelse, med isolerglass. Taket er en isolert saltakskonstruksjon av fabrikkfremstilte takstoler. Lett undertakstekking av trefiberplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein med ru overflate, godkjent som alternativ til snøfangere. Takrenner og nedløp i stål og/eller aluminium. Takfotbeslag og pipebeslag er av plastbelagt stål. Etasjeskiller/bjelkelag i tre.

Garasje: Støpt plate mot terreng og ringmursoppkant av betongblokker. Ytterkonstruksjon oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med liggende malt dobbeltfalset kledning. Taket er en fabrikkfremstilt saltakskonstruksjon med lett undertakstekking av trefiberplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Bygningen er utført med leddport i stål, tilknyttet elektrisk portåpner. Den horisontale delen av konstruksjonen er etterisolert, med påfølgende redusert utlufting av øverloftet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for boligen den 06.04.2017.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 141 kvm

Hovedetasje:

Bruksareal: 81 m².

Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/trappegang, 2 soverom og kombinert bad/vaskerom. Stue og kjøkken i åpen løsning.

Loftsetasje:

Bruksareal: 48 m².

Uinnredet loftsrom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner for at boligen leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 792 pr. år

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, TV/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Boligen har skjult vann og avløpsanlegg med vannfordelerskap og varmtvannsbereder i tilknytning til baderommet. Synlige vannrør/trykkrør i plast (rør i rør). Avløpsrør i plast.

Boligen er utført med ventilasjonsanlegg. Ventilasjonsenheten er plassert i loftsetasjen.

Skjult elektrisk anlegg med automatsikringer. Det foreligger kursfortegnelse i tavleskapet.

Adkomst

Fra Froland sentrum (Osedalen) følger du Frolandsveien mot Frolands Verk. Ta så til venstre i rundkjøringen opp mot Ovelandsheia. Du tar så inn til ventre til Osetoppen. Etter ca. 450 m tar du svingen til høyre og første innkjøring til venstre. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Plannavn: Ovelandsheia B10. Planident: 127R1B9.

Offentlige planer

Det er ikke registrert noen arealplaner under arbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen. Jfr. informasjon fra Froland Kommune 02.01.2020.

Kommuneplan Froland 2011 2021

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ikke boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/286558-1/200 Seksjonering

03.04.2017

opprettet seksjoner:

snr: 2

formål: Bolig

tillegsdel: Bygning

sameiebrøk: 1/2

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.