Hellalia 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Hellalia 15

  • 3142 Vestskogen
Prisantydning
6 590 000,-
Totalpris
6 761 520,-
Ligningsverdi
1 379 147,-
Kommunale avgifter
14 754,- (Kommunale avgifter deles opp i fire terminer og faktureres sådan.)
Beregnet totalkostnad
6 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
157 500,- (Dokumentavgift)
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)


171 519,50 (Omkostninger totalt)


6 761 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
190m²
Bruksareal
254m²
Bruttoareal
277m²
Tomt
609m² (eiet tomt)
Soverom
4
Byggeår
1994
Gårdsnummer
124
Bruksnummer
75
Energimerking
D
Finn-kode
155195004
Sist endret

Eiendomsmegler

Jens Roland Pettersen

90 96 48 85

Dokumenter

Salgsoppgave Hellalia 15

Standard

Velkommen til Hellalia 15 og denne lekre eneboligen med fantastisk utsikt!

Man kommer inn via et overbygget inngangsparti og inn i en entré og hall som gir en hyggelig forsmak på det som venter. Boligen gir et stramt og moderne inntrykk og øvrige materialvalg er klassiske og smakfulle. Dette er en bolig som vil begeistre deg! Kjøkkenet fra 2013 er lekkert innredet - stilrent og delikat i hvitt. Store, glatte fronter og takhøyde skap gir et stramt uttrykk. Det er vektlagt god belysning over benk og generelt god allmennbelysning med downlights i himling. Det funksjonelle er ivaretatt med god benkeplass og utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer. Hvitevarer som stekeovn, mikro, kjøleskap, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin er fra Miele.

Induksjonstop er fra Simens og vifte er fra AEG. Kjøkkenet har en kjekk "kjøkkenøy" som fungerer godt som en praktisk spiseplass ved vinduet. Spisestuen man har god kontakt med fra kjøkkenet og er tilrettelagt for større selskapeligheter. Her er det plass til å trekke ut langbord, og mens måltidet inntas kan øynene hvile på sjøen nedenfor. Sofagruppen får naturlig plass i karnappen, og er et lunt og koselig plass for å nyte den vakre utsikten. Den flotte stue-/kjøkkenløsningen oppleves lys og åpen med mye plass, der vinduer langs hele vestveggen slipper inn rikelig med naturlig lys og gir samtidig flott utsyn mot sjøen. Peisen er plassert fordelaktig i rommet og kan nytes fra både sofagruppen samt spisebordet. Fra stuen er det adkomst til en deilig og usjenert terrasse. Hovedbadet i 1 etasje ble modernisert i 2018 og fremstår svært delikat med nydelige fliser i behagelige jordtoner. Badet er innredet med servant med to store underskuffer, dusj med glassvegger og vegghengt toalett. I etasjen har man tre soverom hvorav det en er et naturlig hovedsoverom hvor man kan våkne til utsikten som preger eiendommens positive karakter. Det er god plass til garderobeløsning i alle rommene. I 2. etasje er det en super loftstue som barnefamiliene spesielt vil verdsette. I tillegg til lek og tv-titting byr dette rommet på utsikt og en herlig balkong utenfor. Sol- og utsiktsforholdene er her praktfulle! Her er det også to disponible rom som selger har brukt som kontor/soverom. Boligen har en full kjeller som er svært innholdsrik. Her har man god takhøyde og flere gode rom. Badet i kjelleren er flislagt og består av dusj, toalett, servant med underskap og et behagelig og romslig massasjebad. På badet er det en badstue som gjør godt etter en lengre skitur vinterstid, eller et morgen/kveldsbad på bryggen rett på nedsiden av eiendommen. Et større soverom som er perfekt ved overnatting for familie og venner. Stor kjellerstue som både er blitt brukt som treningsrom og tidligere vært møblert som stue. Her er det også en egen utgang til eiendommen. Det er flere muligheter for oppbevaring i de andre rommene og plassmangel vil man ikke kjenne på. Mulighetene er mange og dette er en bolig som må sees og oppleves. Velkommen til visning.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i Vestskogen, med umiddelbar nærhet til sjø, badeplass og flotte turområder og golfbane. I nærheten finner du kyststien som går fra Hella til Kjøpmannskjær og flotte Nøtterøy Golfbane med 18 hull og et klubbhus med en sommeråpen restaurant. Her kan alle kan kose seg med en matbit. På vinteren er det fine skimuligheter i lysløype fra golfbanen. Badestrand/sandstrand og småbåthavn innen gåavstand. Småbåthavnen ligger rett på nedsiden av eiendommen. Herfra er det en liten båttur til Tønsberg brygge og den unike skjærgården rundt Nøtterøy og Tjøme. Kort gangavstand til Hella Badestrand, en liten langgrunn kommunal strand som er ypperlig for barn. For øvrig kort vei til skoler, Steinerskolen, barnehage, idrettsanlegg, dagligvare og bensinstasjon. God bussforbindelse til Tønsberg. Det er kort vei til både Teie torv og Tønsberg sentrum med pulserende uteliv hele sommeren.

Tomt

Areal: 609 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen ligger godt skjermet bak hekk. Fin hage med gressplen og diverse blomsterbedd. Pen stenlagt gårdsplass med trasé til inngangspartiet.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Vestskogen skolekrets.

For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1994

Antall soverom

4

Byggeår

1994

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med hovedetasje, loftsstue, kjeller/underetasje. Byggeår 1994. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.

Selger har i løpet av de senere år utført følgende oppgradering på boligen:

- 2017/18, modernisert badet i 1. etasje

- 2013, bygget om stue og kjøkken og lagt nytt parkettgulv i rommene

- 2013, satt inn ny kjøkkeninnredning med hvitevarer

- 2013 skiftet terrassedør og 3 vinduer mot terrassen

- 2011, bygget ny terrasse mot sør og vest

- 2001, Karnappet mot vest fikk ny fundamentering med peler til fjell. Jobben utført av firma Vegger&Kvalsvik. Samtidig ble bad/vaskerom/badstue i kjelleren innredet.

Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1994. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 13.08.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.

Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Boligens areal

Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 254 kvm, Bruttoareal: 277 kvm

Kjeller/Underetasje:

Bruksareal: 106 m².

Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, soverom, bad med wc og badstue.

Sekundærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Matbod, klesbod og 3 lagerrom.

1. etasje:

Bruksareal: 116 m²

Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, entré/soveromsgang, 3 soverom, bad med wc, kjøkken, stue med utgang til terrasse.

2. etasje:

Bruksareal: 32 m².

Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftsstue.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 13.08.2019 utført av takstkonsulent Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via Nibe varmepumpe i kjelleren. Varmepumpen er fra byggeår. Selger har koblet på en ekstra varmtvannstank til varmepumpen for å gi tilstrekkelig varmtvann. Veggmonterte radiatorer i boligrommene. Peisovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i bad og vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 36 500 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 36 500,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 754 pr. år

Kommunale avgifter deles opp i fire terminer og faktureres sådan.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Månedlig tv/internettilknytning fra Telenor ca. 699,-.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 379 147 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 964 927 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Vestskogen (Kjernåsveien): Ta inn til venstre inn på Amundrødveien (retning syd). Kjør ca. 1 km og kjør inn på Hellalia på venstre side av veien. Når veien deler seg ta inn til høyre. Hellalia 15 vil komme på høyre side av veien.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og gang-/sykkelsti. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:

Erklæring/avtale - tinglyst 15.03.1994, dagboknr. 3086 - gjelder: Erklæring om pliktig medlemskap i velforening. Vedlikeholdsplikt for kjøper av fellesanlegg og areal sammen områdets øvrige beboere. Gjelder også ledningsanlegg og vei frem til offentlig anlegg. Kjøper er dessuten gjort kjent med at kommunen ikke er erstatningsansvarlig for skade påført anlegg som står i veien for vedlikeholdsarbeider.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst via privat vei og offentlig vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.