• Solviken 15

  • 1628 Engelsviken
Prisantydning
2 950 000,-
Totalpris
3 024 972,-
Kommunale avgifter
8 701,-
Beregnet totalkostnad
2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Panteattest kjøper)
73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))


74 972,- (Omkostninger totalt)


3 024 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
53m²
Bruttoareal
56m²
Tomt
604m² (eiet tomt)
Antall rom
4
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1944
Gårdsnummer
112
Bruksnummer
454
Finn-kode
155119088
Sist endret
  • Visninger

  • Kontakt megler for visning

Eiendomsmegler MNEF

Margareth Cielicki

+47 47 02 52 69
  • Nabolagsprofil

45%

er gift

32%

er barnefamilier

25%

har høyskoleutdanning

31%

har inntekt over 400.000

Dokumenter

Salgsoppgave Solviken 15

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Disse er inkludert i de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Velkommen til Solviken 15 - en meget hyggelig familiehytte med fin solrik beliggenhet og utsikt mot Oslofjorden og Rauer-øyene.

Her får du virkelig en plass familien vil trives på: Hytta er godt plassert i hjørnet på tomta slik at det er masse areal igjen til å boltre seg på - enten man ønsker trampoline og lekeplasser eller kanskje å bygge noe mer..?

Tomta er i dag naturtomt med fine furutrær og skogsbunn, og det er utsikt mot Oslofjorden mot sør og vest.

Hytta har 3 soverom, stue, kjøkken og et nyere bad - det er innlagt vann/avløp og strøm, og tinglyst parkeringsplass.

Nærheten til campingplassen byr på liv og aktiviteter sommerstid, kiosk og tilgang til en av distriktets mest brukte strender, Solviken. Allikevel er hytta plassert på en slik måte at man ikke opplever å være tett på campingturistene. Engelsviken er en herlig plass å være på om sommeren, med yrende liv, restaurant, matbar, distriktets beste fiskebutikk, konserter og underholdning og bussforbindelse til Fredrikstad. Det er flere gode badeplasser i nærheten: Solviken, Flåtavika og bading fra brygger og svaberg.

Dette er en solrik og herlig plass som bare må oppleves - eiendomsmegler Margareth Cielicki v/ Møller & Partners ønsker velkommen til visning.

Innhold

Du ankommer hytta fra verandaen og inn i stua, en hyggelig stue med vedovn og eldre sjarmerende vinduer. Kjøkkenet er i en egen krok og har oppvaskmaskin. I gangen er kjøleskapet plasser, og herfra kommer du til et nyere flislagt bad med dusjkabinett, toalett og varmtvannsbereder og et koselig hovedsoverom og et barnerom. Gjesterommet har adgang via stuen.

I tillegg til verandaen mot sørvest, så er det en egen utebod på hytta.

Standard

Hytta er bygget ca 1944 og bygget på etter dette. Den er ikke vinterisolert, men har helårsvann. Hytta har en normal enkel standard som kjennetegner hytter fra denne tidsperioden, men eier har oppgradert noe i sin eiertid: Det er lagt inn vann- og avløp og bad med varmekabler i hytta, og det er nytt sikringsskap som nylig har blitt godkjent i en el-sjekk. Overflater er malt eller behandlet, og det er lagt ny shingel på taket.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til på en høyde midt på halvøya, med hytter rundt seg. Solviken camping strekker seg i området mellom hytta og sjøen mot vest, mens det er et nyere flott boligfelt mot sør. Hytta har tynn furuskog rundt seg som hindrer for sønnavinden om sommeren.

Tomt

Areal: 604 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja, en tinglyst parkeringsplass ca 100 meter unna hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1944

Antall soverom

3

Byggeår

1944

Byggemåte

Hytta er bygd på ringmur/pilarer og står på fjell. Hytta har stubbloft, men dette er ikke isolert. Det antas at ytterveggene er oppført i stenderverk, noe som var vanlig byggemåte da boligen ble oppført. Det er stående kledning på ytterveggene, kledningen antas å være fra byggeår, det samme gjelder vinduene. De fleste vinduene har enkelt glass og treramme. Det er tre vinduer med doble glass, ett av disse er punktert.

Boligen har saltak, med takshingel på yttertaket. Eier opplyser at takshingelen ble lagt ny i 2015. Det er oppført pipe med tilhørende ildsted i stuen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på sanitæranlegget datert 16/5-2011.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 53 m².

Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Energiforbruk

.

Kommunale avgifter

Kr. 8 701

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør til Engelsviken og videre rett fram mot inngangen til Feriehjemmet Solviken. Ta til venstre ved feriehjemmet, og så til venstre slik at du får campingplassen på din venstre side. Fortsett mot enden av veien, men ikke helt fram til resepsjonsbygget til campingplassen. Parkering her. Adkomst til eiendommen vil være skiltet.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Samlet grunnflate på alle bygningene må ikke overstige 80 m2 pr tomt. På den enkelte tomt kan det oppføres 1 hytte og 1 uthus eller soveanneks. Maks grunnflate for uthus eller soveanneks er 20 m2. Reguleringsplanen er vedlagt prospektet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyst rett til parkeringsplass datert 7/10-2010.

Tinglyst rett til (gang)vei datert 20/12-1983

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer, tv, hjørneskap, sofa- og salongbord, gardiner (dersom det er ønskelig)klesskap, senger og madrasser.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 7.500,-, internettannonsering kr. 19.500,- Alle priser er inkl mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.