• Ulstens vei 10

  • 1710 Sarpsborg
Prisantydning
3 980 000,-
Totalpris
4 093 519,-
Kommunale avgifter
27 980,- (per år)
Beregnet totalkostnad
3 980 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


113 519,- (Omkostninger totalt)


4 093 519,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Tomannsbolig (selveier)
Primærrom
202m²
Bruksareal
211m²
Bruttoareal
239m²
Tomt
556m² (eiet tomt)
Soverom
4
Byggeår
1952
Gårdsnummer
2063
Bruksnummer
116
Finn-kode
169519424
Sist endret
  • Visninger

  • Onsdag 1. april 2020
    16:30 til 17:30

EiendomsmeglerPartner

Jonas Bergtun

+47 993 13 654

Dokumenter

Salgsoppgave Ulstens vei 10

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ULSTENS VEI 10!

Grimsøen & Partners har gleden av å presentere en innholdsrik tomannsbolig med innredet kjeller! Populær beliggenhet på Nedre Lande. Her bor du i landlige, trygge omgivelser med nærhet til marka. Det er kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og servicetilbud.

Eiendommen har to godkjente leiligheter, samt en innredet kjelleretasje. Stor og solrik tomt med mye potensiale!

Innhold

Kjeller: Trapperom, innredet rom 1, innredet rom 2, kjøkken, bad og bod.

1.etasje: Entré, entré m/trapp, bad, kjøkken og 2 soverom.

2.etasje: Trapperom, bod, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Standard

Entré

Alle enhetene har et godt inngangsparti med god oppbevaringsplass for yttertøy.

Kjøkken

I første og andre etasje er det Ikea-kjøkken fra 2010. Det er kjøkkeninnredninger med profilerte selvmalte fronter og laminerte benkeplater. I kjeller er det en innredning fra år 2000 med slette folierte fronter og laminerte benkeplater.

Stue

Stuen i første og andre etasje har godt lysinnslipp fra flere sider og plass til tv-møbler og spisestue. Stuen i kjelleretasjen er romslig med fliser på gulvene som gir et røft preg.

Bad

Kjeller: Fliser på gulv og vegger. Badet inneholder baderomsinnredning, wc, servant og hjørnebadekar.

1.etasje: Fliser på gulv og vegger. Nyere baderomsinnredning, wc, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

2.etasje: Fliser på gulv og vegger. Baderomsinnredning med profilerte, malte fronter, wc, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Innvendige overflater

I leilighetene i første og andre etasje er det laminat og belegg på gulvene, og på veggoverflater er det malt tapet, tapet, malte plater og malt trepanel. Det er malte takplater i himlingene.

Annet

En nyere varmtvannsbereder på 300 liter fra 2012 er plassert i kjeller, og en nyere varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i boden i andre etasje. Elektrisk anlegg med automatsikringer. Det er nyere garderobeskap på soverommene i første og andre etasje. Teglsteinspipe som dels er pusset og malt , og dels innkledd i trekonstruksjon. Pipa er ikke anboret med noe ildsted/vedovn.

Selger opplyser:

1.etasje har blitt leid ut for kr. 10 000,- pluss strøm, internett og tv i mnd.

2.etasje har blitt leid ut for kr. 12 000,- inkludert strøm og internett.

Kjelleretasjen har blitt leid ut for kr. 8 000,- i mnd ink. strøm og internett. Det gjøres oppmerksom på at kjelleretasjen ikke er godkjent for varig opphold.

Beliggenhet

Boligen ligger i Ulstens vei på nedre Lande, ca. 2 km nordøst for Sarpsborg sentrum. Området består av eldre etablert boligbebyggelse i form av eneboliger og rekkehusleiligheter, samt næringsbebyggelse. Det er kort avstand til barnehager, skoler, butikker, bussholdeplass og idrettsanlegg, samt umiddelbar nærhet til Tunejordet med sine kjøpesenter. Det er kort kjørevei til av- og påkjøring til E6, og til det nye sentralsykehuset på Kalnes. Det er også kort gangavstand til Landeparken og Tunevannet som er et populært friområde med bade- og fiskemuligheter.

Tomt

Areal: 556 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten som er flatt arrondert er opparbeidet med gressplen og enkelte prydbusker. Det er gruslagt innkjørsel og gårdsplass.

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1952

Antall soverom

4

Byggeår

1952

Byggemåte

Det er støpte fundamenter på leiregrunn. I kjelleren er det støpte gulv på stedlige masser. Store deler av gulvene er belagt med fliser. Grunnmuren er oppført av plasstøpt betong med sparestein. I kjeller er veggene foret ut og kledd i trekonstruksjon. Det skal ha blitt drenert rundt deler av huset av en tidligere eier i år 2000. Ellers antas drenering å være fra byggeår. Taket er tekket med betongtakstein. Det har blitt opplyst at takstein ble skiftet av en tidligere eier i år 2000.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det gjøres oppmerksom at det er opprettet tilsynssak hos kommunen da kjelleren ikke er godkjent til boligformål.

Varsel om opprettelse av tilsynssak - mulig ulovlig boenhet

Kommunen har registrert/mottatt informasjon om at det på ovennevnte eiendom kan være utført tiltak eller være forhold som er i strid med regler i eller i medhold av plan- og bygningsloven eller som krever kommunens godkjenning. Dersom kommunen har mottatt brev om forholdet, finner du dette brevet som vedlegg. Kommunen er tillagt oppgaven å føre tilsyn med at plan- og bygningsloven holdes. Forholdet er registrert som en tilsynssak og er satt på kommunens venteliste for behandling av ulovlighetssaker. Når saken faktisk blir behandlet er avhengig av kommunens ressurser og prioritering av ulike typer ulovligheter. De mest graverende ulovlige tiltak og tiltak som kan medføre fare for liv og helse vil følges opp før mindre graverende tiltak, ellers er utgangspunktet at saksbehandling prioriteres etter mottaksdato.

Dersom det ulovlige forholdet gjelder utleie av en ikke godkjent selvstendig boenhet, f. eks. kjeller- og loftsleilighet, gjør vi oppmerksom på at slik utleie kan være forbundet med meget stor risiko både for utleier og leietaker. Dersom leietaker blir påført skade eller ulemper som skyldes at den selvstendige boenheten ikke kan dokumenteres å tilfredsstille krav i eller i medhold av plan- og bygningsloven, kan det medføre et erstatningsansvar for utleier. Her nevnes blant annet krav til brannsikring, eventuell sykdom som følge av muggsoppsporer, radongass og lignende, eller eventuelle psykiske lidelser som følge av manglende utsyn/dagslys, mangelfull lydisolering eller for lav takhøyde. For mer info se dokumeter vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 202 kvm, Bruksareal: 211 kvm, Bruttoareal: 239 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme på bad.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 27 980 pr. år

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt av Altinn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert.

Kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart

Formål: Bebyggelse og anlegg

Godkjent: 18.06.2015

Annet: Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og

bestemmelser

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløo.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:

Provisjon: kr. 40 920,-

Markedsføring og tilrettelegging: kr. 6 900,-

Grunnpakke: kr. 14 900,-

Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-

Visning pr. stk: kr. 1 775,-

Diverse

Info:

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

I de originale byggetegningene består kjelleren av disponible rom og boder. Tidligere eier har ominnredet kjelleren. Bruksendringen er søknadspliktig. Leiligheten selges slik den står uten tillatelse til det arbeidet som er utført. Det er opp til kjøper å få godkjent tiltaket. Selger har intet ansvar for å få dette godkjent verken juridisk eller kostnadsmessig. For å få en søknad godkjent må någjeldende forskriftskrav oppfylles, eventuelt må man få dispensasjon fra krav som bygningsmyndighetene kan gi.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.