BRAGERNES - Unik toppleilighet med fremragende utsikt over Drammen - Parkering.

Bergstien 64 , 3016 Drammen

BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type Leilighet / Selveier
Primærrom 68 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 689 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1900
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 133
Energimerking G
FINN.no 142046100
Sist endret 22.05.2020 18:47
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 586 519
Ligningsverdi 652 138,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 82 500,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 96 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Klassisk toppleilighet i byens flotteste jugendvilla. Leiligheten har en fremragende utsikt over drammen og en praktisk samt unik planløsning. 
Bergstien 64 er en praktvilla av de sjeldne, med vakkert særpreg fra århundreskiftet. Villaen er oppført i Jugendstil og består av ca. 372 kvm, over fire plan. Huset består av tre seksjoner, 2 leiligheter og 1 næringsseksjon. Tomten består av nylig opparbeidede parkeringsplasser og en østvendt hage. Huset ligger strategisk plassert i Bragernesåsen fire minutters gange fra sentrum med solrik beliggenhet og ubegrenset nydelig utsikt over både by og elv.
Bygget ble oppført i 1900 og er trolig ett av Drammens vakreste og best bevarte tidsminner fra slutten av 1800 - tallet. Huset er et unikt eksemplar av Jugend-stilen og er av internasjonal klasse. Huset er også SEFRAK registrert og anses for å være i bevaringsklasse A.

Innhold

Leiligheten ligger i 3.etasje og inneholder:
Entré, vaskerom/bod , bad, stue, kjøkken, soverom og bod.

Standard

Bad:
Fliser på alle flater samt gulvvarme. Veggmontert toalett, servant, dusjhjørne. Nedsenket og innmurt boblebadekar. Glassvegg som gir utsyn fra boblekaret til soverommet. Peis på soverom.
Kjøkken/stue:
Hvit innredning på kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. Montert avtrekksvifte over komfyr. Røropplegg til oppvaskmaskin.
Utgang til balkong fra stuen.
Soverom:
Åpen peis på soverom. Glassvegg inn til badet.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i Bergstien i Bragernesåsen. Nydelig utsikt over Drammen, Drammensfjorden og retning Nedre Eiker. Gangavstand til Drammen sentrum med alle fasiliteter. Nærhet til marka med flotte turmuligheter.

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplasser i egen gård.

Barnehage / skole i området

Bragernes skole 1-7kl                0.9km
Børresen skole 8-10kl                1.5km
Drammen videregående skole   1.7km
Brannposten barnehage            0.2km

Forsikring

Tryg Polisenummer: 3401804

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Selveier), byggeår: 1900

Antall soverom

1

Byggeår

1900

Byggemåte

Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling og pukk/sten. Grunnmur av betong og granitt/naturstein. Betongplate på mark.
Drenering rundt hele boligen innvendig og utvendig. Fuktig klima i kjeller tyder på sviktende/mangelfull drenering. Det anbefales bedre ventilering.
Originale yttervegger av tegl fra 1900-tallet med utvendig murpuss. Enkelte sprekkdannelser, men svært godt vedlikeholdt.
De fleste vinduer er byttet i senere tid. Det ble ikke registrert  noen punkteringer.
Boligen har saltak med noe fuktmerker i undertak som anses som normalt ut ifra alder. Taket er tekket med glaserte takstein i nyere tid. Merkene i taket opplyses av selger å stamme fra før restaureringen.
Se tekstrapport for fullstendig informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert  for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
3. etasje:
Bruksareal:  70 m².
Primærrom:  68 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vaskerom/bod, bad, stue, kjøkken og  soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie  av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Flere peiser.  Det foreligger en rapport fra brannvesenet med pålegg om utbedringer av ulik grad.
Rapporten ligger vedlagt.
Elektriske panelovner i noen rom.
Gulvvarme på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiendommen har vært ubebodd i av 2018. Vi har derfor ingen informasjon om energiforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 652 138 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 347 696 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. .

Regulering

Eiendommen er regulert til felles grøntareal for 1 m2 del av tomten. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplanen sentrum. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/1257268-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  10.11.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: DRAMMEN KOMMUNE  
Org.nr: 939214895
Plassering av forstøtningsmur nærmere kommunale hovedledninger enn 4 meter
Gjelder denne registerenheten med flere
2000/6187-1/90  Rettighet   26.04.2000 
Rettighetshaver: GRØNNE HUS AS  
Org.nr: 980638774
LEIEAVTALE
Fra dato 01/01/2000
Leie 600.000 pr. år
Fremleie kan ikke nektes på usaklig grunnlag
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0602-114/133
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Rør av kobber, plast og rør-i-røropplegg. Nye vann- og avløpsrør i hele bygget og ut til det kommunale.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderoms innredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring da selger er et aksjeselskap og ikke har mulighet til å tegne eierskifteforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Hus forsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rom bruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige bygge meldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.