#TOPPENHAUG - Pent oppusset 1/2part av horisontaldelt tomannsbolig med solrik hage og veranda - Utsikt - Garasje

Lammers gate 53 , 3014 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 127 m²
Bruksareal 147 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 531 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 333
FINN.no 168031240
Sist endret 29.04.2020 09:46
Prisantydning 4 590 000
Totalpris 4 718 769
Ligningsverdi 1 038 580,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet bestående av kjelleretasje og 1.etasje. Egen inngang i byggets 1.etasje via utvendig trapp fra bakkeplan. Sydvendt overbygget balkong

Standard

Kjøkken antatt fra år 2000-2005 med hvite profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri. Opplegg for oppvaskmaskin. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk over komfyr. Overflater gulv med 3-stavs parkett. Vegger med tapetserte og malte flater. Himling med malt panel og innfelte downlights. Vannrør i plastmateriale og kobber fra omkring år 2000-2005.
Flislagt bad i 1 etasje fra omkring år 2000- 2005. Innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med lysarmatur på vegg over servant. Badekar. Veggmontert to-greps blandebatteri ved badekar tilkoblet hånddusj. Gulvmontert toalett. Gulvvarme.
Vaskerom i kjeller med malte betongflater. vegger med malt murflater Innredning av ukjent alder med hvite glatte fronter og benkeplate i heltre. Vegghengt skyllekar i stål med veggmontert to-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin.
Overflater gulv med 3-stavs parkett og fliser. Gulvvarme i entré. Vegger med malte flater og malt panel og malt brannmur. Himling med hvite takplater og malt panel.'
Yttertaktekking av ukjent alder.
Drenering er av ukjent alder.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på kjøkken.
Vindu mot vest i kjellerstue fra år 2019 og har karmer/ rammer i plastmateriale. Øvrige vinduer i kjeller er fra omkring år 1986. 1. etasje: Vinduene i denne etasjen er fra år 1977-1978. Balkongdør i 2-lags glass fra år 1986.
Parafintank av ukjent alder er plassert under balkong ved stue. Adkomst til denne via inspeksjonsluke i front av balkong.
Fra 2020 vil det ikke lenger være lov å fyre med fossil olje for privatpersoner. Denne må forsvarlig fjernes/saneres og fylles hos godkjent firma.
Okt, 2019: Opplegg av stikkontakter i kjeller. Bytte varmkabelregulator kjeller. montering av stikkontakt ute.
Det gjøres oppmerksom på at kjellerstue er omsøkt hos kommune, men svar foreligger ikke foreløpig. En forutsetning for at handelen gjennomføres er imidlertidig at kjellerstuen godkjennes. soverom i U.etg ikke er omsøkt og godkjent som rom for varig opphold.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet på Toppenhaug med flott utsikt mot fjorden og byen. Det er gangavstand til sentrum og til jernbanestasjonen på Brakerøya (ca. 10 minutters gange) med hyppige avganger mot både Oslo og Kongsberg. Flytoget går fra Drammen stasjon. Kort vei til CC Handlesenter med mange servicetilbud samt Kiwi Toppenhaug som er nærbutikken.
Barneskolen (Bragernes) og barnehagen (Løkkebergene Vels barnehage) ligger ca. 5-6 minutter i gangavstand fra boligen, i tilknytning til Løkkebergparken ("Kjappen"), som er et meget populært område for store og små. Her er det en veldig populær kunstgressbane som benyttes store deler av året, sandvolleyballbane, lekeplass samt turområde.
Ellers er det kort vei til Bragernesåsen med flotte turmuligheter sommer som vinter. Her går det både turstier og lysløyper til kjente turmål som Kloptjern, Stronghytta, Åspaviljongen, Spiralen, Landfallhytta og Tverken

Tomt

Areal: 531 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert og gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Skoler
Bragernes skole (1-7 kl.) 1 min gange, 300 barn, 20 klasser 0.1 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 7 min med bil
Børresen skole (8-10 kl.) 6 min med bil, 350 barn, 12 klasser 2.7 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 9 min med bil, 504 barn, 3 klasser 3.1 km
St. Hallvard videregående skole 5 min med bil, 750 barn, 26 klasser 2.1 km
Lier videregående skole 5 min med bil, 550 barn 2.5 km
Barnehager
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år... 0.2 km, 40 barn, 2 avdelinger
Dimmi barnehage (3-5 år) 7 min gange, 88 barn, 5 avdelinger 0.6 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 9 min gange, 24 barn, 1 avdeling 0.7 km

Forsikring

Eika

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1929

Antall soverom

2

Byggeår

1929

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i naturstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertaket har valmtaksform og tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen/påbygget.
Det er godkjente bygningstegninger fra 1978 på boligen som enebolig.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 147 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, ett soverom, gang og vaskekjeller.
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og kott under trapp.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, gang, stue, spisestue, kjøkken og 1 soverom.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.
I tillegg til oppmålt areal er det en balkong på ca. 5 m2 og en terrasse på ca. 5 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ja.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Skorsteinen er en tegelsteinspipe fra byggeår. Peis i stue i 1. Etasje. Varmekabler.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 573 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 038 580 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 738 888 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.