Drammen

#TOPPENHAUG - Pent oppusset 1/2part av tomannsbolig med solrik hage og veranda - Utsikt - Garasje- Utviklingsmuligheter

Lammers gate 53 , 3014 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 127 m²
Bruksareal 147 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 531 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 333
FINN.no 168031240
Sist endret 06.10.2020 14:40
Prisantydning 4 360 000
Totalpris 4 483 019
Ligningsverdi 1 038 580,-

Beregnet totalkostnad

4 360 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 360 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 483 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet bestående av kjelleretasje og 1.etasje. Egen inngang i byggets 1.etasje via utvendig trapp fra bakkeplan. Sydvendt overbygget balkong

Standard

Kjøkken antatt fra år 2000-2005 med hvite profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri. Opplegg for oppvaskmaskin. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk over komfyr. Overflater gulv med 3-stavs parkett. Vegger med tapetserte og malte flater. Himling med malt panel og innfelte downlights. Vannrør i plastmateriale og kobber fra omkring år 2000-2005.
Flislagt bad i 1 etasje fra omkring år 2000- 2005. Innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med lysarmatur på vegg over servant. Badekar. Veggmontert to-greps blandebatteri ved badekar tilkoblet hånddusj. Gulvmontert toalett. Gulvvarme.
Vaskerom i kjeller med malte betongflater. vegger med malt murflater Innredning av ukjent alder med hvite glatte fronter og benkeplate i heltre. Vegghengt skyllekar i stål med veggmontert to-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin.
Overflater gulv med 3-stavs parkett og fliser. Gulvvarme i entré. Vegger med malte flater og malt panel og malt brannmur. Himling med hvite takplater og malt panel.'
Yttertaktekking av ukjent alder.
Drenering er av ukjent alder.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på kjøkken.
Vindu mot vest i kjellerstue fra år 2019 og har karmer/ rammer i plastmateriale. Øvrige vinduer i kjeller er fra omkring år 1986. 1. etasje: Vinduene i denne etasjen er fra år 1977-1978. Balkongdør i 2-lags glass fra år 1986.
Parafintank av ukjent alder er plassert under balkong ved stue. Adkomst til denne via inspeksjonsluke i front av balkong.
Fra 2020 vil det ikke lenger være lov å fyre med fossil olje for privatpersoner. Denne må forsvarlig fjernes/saneres og fylles hos godkjent firma.
Okt, 2019: Opplegg av stikkontakter i kjeller. Bytte varmkabelregulator kjeller. montering av stikkontakt ute.
Det gjøres oppmerksom på at kjellerstue er omsøkt hos kommune, men svar foreligger ikke foreløpig. En forutsetning for at handelen gjennomføres er imidlertidig at kjellerstuen godkjennes. soverom i U.etg ikke er omsøkt og godkjent som rom for varig opphold.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet på Toppenhaug med flott utsikt mot fjorden og byen. Det er gangavstand til sentrum og til jernbanestasjonen på Brakerøya (ca. 10 minutters gange) med hyppige avganger mot både Oslo og Kongsberg. Flytoget går fra Drammen stasjon. Kort vei til CC Handlesenter med mange servicetilbud samt Kiwi Toppenhaug som er nærbutikken.
Barneskolen (Bragernes) og barnehagen (Løkkebergene Vels barnehage) ligger ca. 5-6 minutter i gangavstand fra boligen, i tilknytning til Løkkebergparken ("Kjappen"), som er et meget populært område for store og små. Her er det en veldig populær kunstgressbane som benyttes store deler av året, sandvolleyballbane, lekeplass samt turområde.
Ellers er det kort vei til Bragernesåsen med flotte turmuligheter sommer som vinter. Her går det både turstier og lysløyper til kjente turmål som Kloptjern, Stronghytta, Åspaviljongen, Spiralen, Landfallhytta og Tverken

Tomt

Areal: 531 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert og gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Skoler
Bragernes skole (1-7 kl.) 1 min gange, 300 barn, 20 klasser 0.1 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 7 min med bil
Børresen skole (8-10 kl.) 6 min med bil, 350 barn, 12 klasser 2.7 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 9 min med bil, 504 barn, 3 klasser 3.1 km
St. Hallvard videregående skole 5 min med bil, 750 barn, 26 klasser 2.1 km
Lier videregående skole 5 min med bil, 550 barn 2.5 km
Barnehager
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år... 0.2 km, 40 barn, 2 avdelinger
Dimmi barnehage (3-5 år) 7 min gange, 88 barn, 5 avdelinger 0.6 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 9 min gange, 24 barn, 1 avdeling 0.7 km

Forsikring

Eika

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1929

Antall soverom

2

Byggeår

1929

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i naturstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertaket har valmtaksform og tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen/påbygget.
Det er godkjente bygningstegninger fra 1978 på boligen som enebolig.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 147 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, ett soverom, gang og vaskekjeller.
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og kott under trapp.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, gang, stue, spisestue, kjøkken og 1 soverom.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.
I tillegg til oppmålt areal er det en balkong på ca. 5 m2 og en terrasse på ca. 5 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ja.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Skorsteinen er en tegelsteinspipe fra byggeår. Peis i stue i 1. Etasje. Varmekabler.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 573 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 038 580 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 738 888 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.