#ÅMOT - Hyggelig enebolig med stor hage beliggende nær Åmotsenteret!

Bårudveien 21 , 3340 Åmot

VISNINGER

27. mai onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 135 m²
Tomt 687 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 250
Energimerking G
FINN.no 155134070
Sist endret 18.05.2020 17:04
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 668 649
Ligningsverdi 563 735,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 649,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 668 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er fordelt over 3 plan og inneholder:
Stue,kjøkken,gang, entre,bad, 2 soverom, walk-in-closet, trappegang,vaskerom og 3 boder.

Standard

Bad:
Bad fra omkring år 1982. Belegg på gulv. Gulvvarme. Malte baderomsplater på vegger. Hvite takplater i himling. Innredning fra år 2015 med hvite
glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Lysarmatur på stikkontakt på vegg over servant. Gulvmontert toalett fra omkring
år 1982. Dusjkabinett fra år 2019. Vannrør i kobber fra omkring år 1982. Avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 1982. Sluk i plastmateriale fra
omkring år 1982.
Kjøkken:
IKEA kjøkkeninnredning fra år 2012 med hvite glatte fronter. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri.
Nedfelt induksjonstopp. Ventilator på vegg over koketopp. Komfyrvakt. Integrert komfyr og mikrobølgeovn. Integrert oppvaskmaskin fra år 2015.
Integrert kjøle og fryseskap. Overflater gulv med parkett. Overflater vegger med tapetserte og malte flater. Fliser påvegg en vegg over kjøkkenbenk.
Panel i himling. Synlige vannrør i rør i rør system fra år 2012. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra år 2012.
Øvrige rom 1.etasje:
Overflater gulv med parkett og fliser. Gulvvarme i entre. Overflater vegger med malte panelplater, malt panel og tapetserte og malte flater. Himling
med malt panel og hvite takplater. Innfelte downlights i himling i entre.
Øvrige rom 2.etasje:
Etasjen inneholder en gang, to soverom, walk-in-closet og ett kott. Overflater gulv med laminat. Overflater vegger og himling med malt panel.
Vaskerom:
Årstall er satt av den bygingssakkyndige uten konkret informasjon om hva som er fakta og er derfor kun estimerte uten at disse kan fastslås konkret.
Overflater gulv med pusset betong. Overflater vegger med malte murflater. Himling med malte betongflater. Vegghengt skyllekar i plastmateriale
med veggmontert ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Sluk i plastmateriale fra omkring år 1982. Synlige vannrør i kobber fra omkring
år 1982. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 1982.

Beliggenhet

Enebolig beliggende på Bårudåsen i Åmot. Boligen har god beliggenhet like ved Åmot sentrum. Eiendommen er sentrumsnær, men samtidig tilbaketrukket innerst i en blindvei. Eiendommen har gode solforhold og har kun få minutters gange til sentrum med godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Kort, trygg gangavstand til barne-, ungdoms- og videregående skole. Barnehage, idrettsplass og buss med forbindelse til Drammen/Oslo og Hønefoss i umiddelbar nærhet. Kort vei til Drammenselva med bade- og fiskemuligheter, samt Øståsen med flotte turområder både sommer og vinter

Tomt

Areal: 687 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Nei/Ja.
Parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Enger skole - 0.7 km
Søndre Modum ungdomsskole - 1.2 km
Rosthaug videregående skole - 1.2 km
Barnehager:
Bårudåsen foreldrelagsbarnehage - 0.1 km
Mælumenga barnehage - 1.3 km
Gustadmoen barnehage - 3.4 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1954

Antall soverom

2

Byggeår

1954

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskillere i trekonstruksjon og støpt betong. Yttervegger i
trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest finnes for tilbygg.
Dokumentet følger vedlagt.
Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 135 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken,gang, entre og bad.
2. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 16 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 16 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 454 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 563 735 pr. 16.08.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 029 446 pr. 16.08.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan for Nedre Mælum.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/4886-1/25  Erklæring/avtale  
19.08.1971
Bestemmelse om kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
1972/8392-2/25  Bestemmelse om gjerde  
 21.12.1972 
Bestemmelse om generende virksomhet

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ef@partners.no eller SMS: 46 80 50 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.