Åmot

#ÅMOT - Hyggelig enebolig med stor hage beliggende nær Åmotsenteret!

Bårudveien 21 , 3340 Åmot

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 135 m²
Tomt 687 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 250
Energimerking G
FINN.no 155134070
Sist endret 29.11.2020 02:13
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 668 769
Ligningsverdi 563 735,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 668 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er fordelt over 3 plan og inneholder:
Stue,kjøkken,gang, entre,bad, 2 soverom, walk-in-closet, trappegang,vaskerom og 3 boder.

Standard

Bad:
Bad fra omkring år 1982. Belegg på gulv. Gulvvarme. Malte baderomsplater på vegger. Hvite takplater i himling. Innredning fra år 2015 med hvite
glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Lysarmatur på stikkontakt på vegg over servant. Gulvmontert toalett fra omkring
år 1982. Dusjkabinett fra år 2019. Vannrør i kobber fra omkring år 1982. Avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 1982. Sluk i plastmateriale fra
omkring år 1982.
Kjøkken:
IKEA kjøkkeninnredning fra år 2012 med hvite glatte fronter. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri.
Nedfelt induksjonstopp. Ventilator på vegg over koketopp. Komfyrvakt. Integrert komfyr og mikrobølgeovn. Integrert oppvaskmaskin fra år 2015.
Integrert kjøle og fryseskap. Overflater gulv med parkett. Overflater vegger med tapetserte og malte flater. Fliser påvegg en vegg over kjøkkenbenk.
Panel i himling. Synlige vannrør i rør i rør system fra år 2012. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra år 2012.
Øvrige rom 1.etasje:
Overflater gulv med parkett og fliser. Gulvvarme i entre. Overflater vegger med malte panelplater, malt panel og tapetserte og malte flater. Himling
med malt panel og hvite takplater. Innfelte downlights i himling i entre.
Øvrige rom 2.etasje:
Etasjen inneholder en gang, to soverom, walk-in-closet og ett kott. Overflater gulv med laminat. Overflater vegger og himling med malt panel.
Vaskerom:
Årstall er satt av den bygingssakkyndige uten konkret informasjon om hva som er fakta og er derfor kun estimerte uten at disse kan fastslås konkret.
Overflater gulv med pusset betong. Overflater vegger med malte murflater. Himling med malte betongflater. Vegghengt skyllekar i plastmateriale
med veggmontert ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Sluk i plastmateriale fra omkring år 1982. Synlige vannrør i kobber fra omkring
år 1982. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 1982.

Beliggenhet

Enebolig beliggende på Bårudåsen i Åmot. Boligen har god beliggenhet like ved Åmot sentrum. Eiendommen er sentrumsnær, men samtidig tilbaketrukket innerst i en blindvei. Eiendommen har gode solforhold og har kun få minutters gange til sentrum med godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Kort, trygg gangavstand til barne-, ungdoms- og videregående skole. Barnehage, idrettsplass og buss med forbindelse til Drammen/Oslo og Hønefoss i umiddelbar nærhet. Kort vei til Drammenselva med bade- og fiskemuligheter, samt Øståsen med flotte turområder både sommer og vinter

Tomt

Areal: 687 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Nei/Ja.
Parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Enger skole - 0.7 km
Søndre Modum ungdomsskole - 1.2 km
Rosthaug videregående skole - 1.2 km
Barnehager:
Bårudåsen foreldrelagsbarnehage - 0.1 km
Mælumenga barnehage - 1.3 km
Gustadmoen barnehage - 3.4 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1954

Antall soverom

2

Byggeår

1954

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskillere i trekonstruksjon og støpt betong. Yttervegger i
trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest finnes for tilbygg.
Dokumentet følger vedlagt.
Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 135 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken,gang, entre og bad.
2. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 16 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 16 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 454 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 563 735 pr. 16.08.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 029 446 pr. 16.08.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan for Nedre Mælum.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/4886-1/25  Erklæring/avtale  
19.08.1971
Bestemmelse om kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
1972/8392-2/25  Bestemmelse om gjerde  
 21.12.1972 
Bestemmelse om generende virksomhet

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.