BRAGERNES - Enebolig med usjenert beliggenhet - Marka som nabo - Garasje og carport - Prisbelønnet hage

Sanatorieveien 6 , 3021 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner
Øystein Liverud
Øystein Liverud Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 197 m²
Bruksareal 224 m²
Bruttoareal 249 m²
Tomt 515 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 844
Energimerking G
FINN.no 173415458
Sist endret 29.04.2020 12:09
Prisantydning 9 190 000
Totalpris 9 433 769
Ligningsverdi 1 411 535,-

Beregnet totalkostnad

9 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 229 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 243 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 433 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen presenterer Sanatorieveien 6!
Innholdsrik enebolig med hageoase og sentral beliggenhet på Bragernes i Drammen. Skjermet, prisbelønnet hage med umiddelbar nærhet (kun 30 meter!) til marka, med lysløyper og turstier. Samtidig er det kort gangavstand til sentrum med togstasjon, butikker, torget, spisesteder og cafeer.
Enebolig over tre plan med svært lite innsyn. Sydvendt, solrik beliggende med flott utsikt mot sentrum. Inneholder entré/gang, stue, spisestue og hagestue, TV, stue, kjøkken med utgang til terrasse og hage, fire soverom, to flislagte baderom, badstue, toalettrom, vinkjeller, garderoberom og teknisk rom. Garasje og carport. Stor bod over garasje.
Velkommen til visning!

Innhold

Boligen er over tre plan og inneholder:
1. etasje:
Gang, stue/spisestue, hagestue, kjøkken, baderom og to soverom
Loftsetasje:
TV-stue og soverom
Underetasje
Vindfang/entré, gang, soverom, baderom, badstue, samt vinkjeller.
Garasje
Frittliggende garasje, samt carport. Bod over garasjen. Fra garasjen er det trapp med varmekabler opp til boligen.

Standard

1. etasje:
Stue, spisestue og hagestue
Lys, sydvendt stue med flott utsikt mot Drammen. Det er god plass til sofaløsning, samt spisestuebord. I stuen er det en murt peis med innsats. Akvarie mellom stuen og det ene soverommet er innrammet av murstein etter Drammens Teater brant i 1993. Parkett på gulv, panel på vegg, samt hvite takplater i himling.
Fra stuen er det adkomst til en hagestue med skifer på gulv, hyggelige sitteplasser, og utsikt mot Drammen sentrum. Vegger med malt panel. Panel i himling.
Kjøkken
Kjøkken med mye benkeplass, gode oppbevaringsløsninger, spiseplass og utgang til terrasse og hage. Kjøkkeninnredning fra omkring 1998 med brune profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i kompsitt. Fliser på vegg mellom benk og overskap.Nedfelt keramisk koketopp. Integrert komfyr. Ventilator med avtrekk. Integrert oppvaskmaskin og kjøleskap. 2-stavs parkett på gulv, panel på vegg og malt panel i himling.  Malt panel i himling. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Baderom
Flislagt baderom fra omkring fra omkring 1992-1996. Ny membran på gulv, nye gulvfliser og ny gulvvarme fra 2010. Baderomsinnredning med brune profilerte fronter med heldekkende servant. To veggskap og speil på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Dusjhjørne med dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet hånddusj. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Himling med panel og innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på baderom.
Soverom 1 og 2
To soverom i 1. etasje med plass til seng, nattbord, skrivebord/sminkebord. Det ene soverommet benyttes i dag som kontor, og har montert et akvarie mot stuen. Laminat og korkbelegg på gulv, tapetserte flater og brystningspanel på vegg. Garderobeskap på ett soverom.
Loftsetasje:
Hovedsoverom
Stort hovedsoverom i loftsetasjen med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, samt sminkebord/kommode. Det er garderobeløsning i kneveggen, blendet med forheng.
TV-stue
Loftstue med plass til stor sofaløsning. Herfra er det flott utsikt mot sentrum.
Underetasje:
Baderom
Baderom fra omkring 2005 med gulvvarme og skiferfliser på gulv. Vegger med pussede og malte flater. Benk i trekonstruksjon med toppmontert servant med to-greps blandebatteri. Dusjnisje med dusjdører i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet hånddusj. Badekar med veggmontert to-greps blandebatteri. Gulvvarme. Himling med malte flater, samt dragere med Integrerte downlights. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på baderom.
Badstue
Stor badstue med adkomst fra baderommet. Skiferfliser å gulv,panel og pussede og malte flater på vegg, samt panel i himling. Elektrisk badstueovn på 8,0 kw. De murkonstruerte sittebenkene er kledd med treverk.
Toalettrom:
Servant og gulvmontert toalett. Gulvbelegg. Tapetserte vegger og malt himling.
Vinkjeller
Vinkjeller med jevn temperatur året rundt. Oppbevaringssystem i rutenett for ca. 460 flasker, i tillegg til stort hyllesystem. Deler av vinkjeller har singel/grus på gulv.
Teknisk rom / vaskerom
Rommet er beliggende med praktisk adkomst fra entreen. Her er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert stor utslagskum, samt fyringsanlegg. Videre adkomst til krypkjeller med montert, innvendig oljetank.
Premiert hage:
Eiendommen har en idyllisk og skjermet hage med en rik flora. Hagen omkranser boligen med både kjente og ukjente blomsterarter i nydelige, sterke farger. Busker, trær, hekk og planter, hønsehus og rådyrtråkk gjør eiendommen til en oase på sommerstid. Fra hagen er det kun 30 meter til tursti som leder inn i Finnemarkas uendelige nett av turstier, lysløyper med preparerte skispor om vinteren, fiskevann og flere populære dagsturmål. Hagen er ved to anledninger premiert med Konsul Bull Kiøsteruds Premiefond, i hhv. 2005 og 2016. Det er hundehus med varme, i egen hundegård.
Teknisk / øvrig
Sentralstøvsuger med uttak i alle etasjer.
Innmurt safe.
Fryser og side-by-side kjøleskap med isbitmaskin i kjeller.

Beliggenhet

Beliggende i et etablert villastrøk sentralt på Bragernes. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud og butikker, samt Drammen Stasjon med togforbindelse til Oslo. Kort gangavstand (7 min) til Rema 1000 i Vinjes gate. Bussforbindelse i  Konggata og Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Kort vei til Drammenselva med elveparken og flotte gangveier langs elva. Fra hagen er det 30 meter til lysløypa opp Hamborgstrømskogen. Herfra har man et nettverk av flotte turmuligheter både sommer og vinter innover mot Spiralen og Landfallhytta. Fra boligen er det kort gangavstand til Drammen sykehus, universitetet og bibloteket.
Idrettslaget Drammen Ballklubb er aktive innen fotball, bandy, ski og allidrett og har klubblokale på Øren. Fra leiligheten er det også nærhet til Drammen Skisenter med flotte alpinbakker om vinteren og downhill sykkelløyper om sommeren.

Tomt

Areal: 515 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje for 1 bil, samt carport.

Barnehage / skole i området

Sørbyløkka barnehage (0-6 år), 0.4 km
Dampsentralen barnehage, 0.6 km
Lilleløkka barnehage (0-6 år), 0.7 km
Øren skole (1-7 kl.), 1.4 km
Bragernes skole (1-7 kl.), 2.1 km
Børresen skole (8-10 kl.), 0.7 km
Akademiet Ypsilon VGS, 1.8 km
Drammen VGS, 2.4 km

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 35680101

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1950

Antall soverom

4

Byggeår

1950

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning.
Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert X for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Iht. opplysninger fra Drammen kommune er bygningene byggemeldt.

Boligens areal

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 224 kvm, Bruttoareal: 249 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, toalettrom, gang, baderom, badstue og 1 soverom.
Sekundærrom: 27 m²: Fyrrom, bod og vinkjeller.
1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, baderom, stue, hagestue, kjøkken og 2 soverom.
Loftetasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og 1 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 22 m².
Kommentar til areal: I tillegg til er det terrasser på tilsammen ca.59 m2. Følgende areal er ikke måleverdig og derfor ikke medregnet i arealoppsettet: Deler av loftetasjen ikke måleverdig på grunn av skråtaksregelen. Krypkjeller på grunn av lav takhøyde. Carportdel ved garasje. Loftetasje over garasje på grunn av lav takhøyde.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer med olje og strøm. Kan bygges om til bio-olje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 37.000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 972 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 411 535 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 081 526 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er beliggende en del av Kulturmiljøet Funkisvillaene i området Hans Hansens vei som av Riksantikvaren er fredet / planlagt fredet.
Eiendommen er av Drammen kommune registrert som kulturminne med middels bevaringsklasse. For øvrig informasjon, ta kontakt med Viken Fylkeskommune eller megler.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse, LNFR og bevaring kulturmiljø i Kommuneplanens arealdel 2014-2036, med ikrafttredelse 05.10.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 25.03.1949 med dagboknr. 532
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om bestemmelse om gjerde, elektriske kraftlinjer, div. ledninger, bestemmelse om vann/kloakkledning, med flere bestemmelser. Dokumentet følger som vedlegg.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.