#SMÅBRUK - Drømmer du om eget småbruk? Med mulighet for dyrehold og en tilbaketrukket tilværelse - LÅVE KAN TILKJØPES

Formoenga 45 , 3340 Åmot

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

37%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 161 m²
Bruksareal 161 m²
Bruttoareal 178 m²
Tomt 7 384 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1915
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 45
Energimerking G
FINN.no 162509179
Sist endret 27.04.2020 17:13
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 078 769
Ligningsverdi 686 751,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder ett hovedplan og en innredet loftetasje.
Gang, bad. flislagt oppholdsrom, kjøkken, stue og 3 soverom. Krypkjeller.Sydvendt terrasse. Overbygget inngangsparti.
Det har tidligere vært innredet et bad i 2.etasje, men i forbindelse med søknad om ferdigattest av tilbygg tillot ikke kommunen bad nr.2 uten å oppgradere privat avløpsanlegg. Dette rommet er godkjent for varig opphold.

Standard

Overflater gulv med 3-stavs parkett i stue og soverom og fliser i vindfang. Vegger med malt panel og malte tømmervegger. Malt panel i himling. Utgang til terrasse fra stue. Overflater er i hovedsak fra omkring år 2013-2015.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri. Frittstående gasskomfyr. Ventilator over komfyr. Kjøkkenøy. Opplegg for oppvaskmaskin. Vannrør i kobber fra omkring år 2013-2015. Synlige avløpsrør i plastmateriale. Overflater gulv med fliser. Vegger med malt panel. Brannmur kledd med tegel.
Bad:
Bad i 1 etg er antatt å være fra ca 2012. Badet har fliser på gulv og gulvvarme. malt panel i himling. Innredning på ene veggen med skuffer og skap med grå slette fronter og benkeplate i laminat Gulvmontert toalett. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør i kobber fra omkring år 2013-2015. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 2013-2015. Sluk av ukjent alder
og materiale.
Tidligere innredet bad er antatt å være fra 2013-2015. Badet er flislagt med gulvvarme. Synlige vannrør i rør i rør og kobber fra omkring år 2013-2015. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 2013-2015. Sluk i plastmateriale fra omkring år 2013-2015.
Det har tidligere vært innredet et bad i 2.etasje, men i forbindelse med søknad om ferdigattest av tilbygg tillot ikke kommunen bad nr.2 uten å oppgradere privat avløpsanlegg. Dette rommet er godkjent for varig opphold.
Yttertaktekking er fra år 2013- 2015 og består av betongtakstein.
Utvendig liggende trekledning fra omkring år 2013-2015.
Det er to skorsteinsløp i boligen. Det ene er fra opprinnelig byggeår og er en tegelsteinspipe. Pipe i tilbygg er en elementpipe fra omkring år 2013- 2015. Det er en eldre vedovn på kjøkken.
TG3: Røykrør på ovn i kjøkken er løst, av den grunn er det satt TG 3. Ytterligere undersøkelser eventuelle tiltak anbefales før eventuell bruk av ovnen.
TG3: Skjevhetsmåling.
Soverom: Det ble målt fra rommets hjørne ved brannmur og diagonalt over til motstående ytterhjørne.
Største høydeforskjell på denne avstanden ble målt til ca 51 mm, av den grunn er det satt TG 3.
Lite soverom loftetasje: Det ble målt fra rommets hjørne ved vindu mot bod og diagonalt til motstående hjørne. Største høydeforskjell på denne avstanden ble målt til ca 35 mm, av den grunn er det satt TG 3.
TG3: Kursoversikt. Det mangler oversikt samt merking over de elektriske kursene.
TG3: Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen. Utstyret mangler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert og fritt til i landlige omgivelser med spredt boligbebyggelse og forholdsvis kort vei til Åmot sentrum med de fleste fasiliteter. Eiendommen har gode solforhold og en nydelig beliggenhet helt for seg selv.
Kort vei til Blaafarveverket som byr på varierte opplevelser innen historie, kultur og kunst. Museet er ett avBuskeruds mest besøkte og kan by på
flotte badeområder, gruveopplevelser og ikke minst dyregård for barna. Det kan også nevnes flotte jakt- og fiskemuligheter, og et fantastisk turområde i nærheten.
Ca, 35 km. til Drammen og Kongsberg.
Ca. 1 time kjøring til Oslo

Tomt

Areal: 7 384 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gruset gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Stalsberg skole (1-7 kl.) 5.1 km
Buskerud skole (1-7 kl.)  7.1 km
Enger skole (1-7 kl.)6.9 km
Søndre Modum ungdomsskole (8-10 kl.) 8.4 km
Nordre Modum ungdomsskole (8-10 kl.) 9.8 km
Rosthaug videregående skole 8,4km
Strand barnehage (2-5 år) 5.4 km
Kjemperud FUS barnehage (0-6 år) 6.4 km
Gustadmoen barnehage (0-5 år) 6 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1915

Antall soverom

3

Byggeår

Byggeår: 1915
Tilbygg: ca. 2013-2015
Ombygg: 2011-2012

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur i naturstein fra byggeår. Tilbygg med støpt plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.10.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 178 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 1 soverom, bad, kjøkken, og stue.
Loftetasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, omkledningsrom, bad og 2 soverom.
I tillegg til oppmålt areal er det en terrasse på ca. 14 m2. Bod samt deler av loftetasje er ikke måleverdig areal på grunn lav
takhøyde/skråtsksregelen, og er derfor ikke medregnet i arealoppsettet. Kjeller er ikke måleverdig areal på grunn lav takhøyde og manglende gulv. Uthus/redskapsskjul på tomten er ikke måleverdig areal på grunn av manglende gulv og er derfor ikke oppmålt og heller ikke medregnet i arealoppsettet.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Strøm og peisovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 686 751 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 472 305 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert, og avsatt til landbruks- natur og friluftsområde (LNF) der det tillates spredt bebyggelse i gjeldende kommuneplan. Bruk og utnyttelse fastsettes av kommuneplanens bestemmelser §§ 3-2 & 3-5.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert som følger eiendommen:

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Boligen er tilkoblet privat borevann fra år 2013. Det er tett septiktank med slamavskiller på eiendommen. Avløpsledninger i grunnen fra boligen og til tank samt vannledninger i grunnen er estimert til og være fra år 2013.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i henholod til vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ef@partners.no eller SMS: 46 80 50 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.