solgt

Modum - Åmot , Steinbruveien 5a

Type Leilighet
Primærrom 54m²
Bruksareal 54m²
Bruttoareal 59m²
Tomt 2 031m²
06/04/2020 11:19
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1910
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 127
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 1 190 000,-
Totalpris 1 224 019,-
Ligningsverdi 420 849,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 25 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 34 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 224 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Simen Eknes Slotsvig ønsker velkommen til en praktisk selveier leilighet i Steinbruveien 5A i Åmot. Leiligheten er en del av sameiet Steinbruveien 5. Leiligheten ligger fint til i 1.etasje med felles trappeoppgang. Leiligheten inneholder 3 soverom, baderom, stue med åpen kjøkkenløsning, samt en terrasse. Kort vei til Åmot sentrum. Leiligheten fremstår med oppussingsbehov. Hele taket på bygget ble byttet ut i september 2018.

Innhold

Leiligheten inneholder gang, bad, stue, kjøkken og 2 (3) soverom. Det ene rommet som blir brukt som en stue i dag kan også brukes som et tredje soverom.

Standard

Årstall er satt av den bygningssakkyndige utifra opplysninger gitt av nåværende eier uten at disse kan fastslås konkret og er derfor kun estimerte.

Bad:
Flislagt bad fra omkring 2002. Gulvvarme. Innredning med hvite profilerte fronter med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Lysarmatur med stikkontakt og speil på vegg over servant. Ett høyskap på vegg med speilfronter. Gulvmontert toalett. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksvifte. Malte flater i himling. Synlige vannrør i kobber, synlige avløpsrør i plastmateriale, hovedsluk og hjelpesluk fra omkring 2002.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med ukjent alder men er stimert til å være fra omkring år 2002 uten at dette kan fastslås konkret. Hvite profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og met ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk over komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Overflater gulv med gulvbelegg. Vegger med tapetserte og malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Malte flater i himling. Synlige vannrør i kobber og synlige avløpsrør i plastmateriale av ukjent alder. Utgang til balkong.

Øvrige rom:
Lakkerte heltre gulvbord, laminat og gulvbelegg. Panel, tapetserte og malte flater på vegger. Malte flater i himling. Garderobeskap på ett soverom.

Ildsteder/skorsteiner innvendig:
Skorsteinen er estimert til og være fra byggeår og er en teglsteinspipe. Huset har to skorsteiner. På grunn av dårlig forfatning har brannvesenet gitt fyringsforfud. Pipene må rehabliteres før ildsted kan monteres. Dette er orientert om i referat fra sameiemøte.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Åmot  like utenfor sentrum. Kort vei til både skole og barnehage. Kun 5 minutter med bil til Rema 1000, Meny og Kiwi. Gym 2000 treningssenter ligger like i nærheten. Gode fotballmuligheter på stor og flott kunstgressbane i Åmot sentrum. Kort vei til herlige Furumobadet, hvor hele familen kan kose seg. Her er det flott skøytebane og skiløyper på vinterhalvåret. Ikke langt unna ligger Vikersundbakken, verdens største skiflyvningsbakke med årlige arrangementer. Er du treningsglad kan du prøve deg opp alle 1078 trappetrinnene ved siden av bakken, en god treningsøkt med flott utsikt utover hele Modum fra toppen av bakken. Kort vei til Blåfarveverket med  blant annet barnas bondegård og nydelige vafler, et flott sted hvor hele familen kan kose seg sammen. Rett ved ligger Koboltgruvene som inviterer til fine gruveturer for hele familien. Kort vei til Åmot sentrum med de fleste servicetlilbud, det kan nevnes blant annet klesbutikker, interiørforretninger, apotek, frisørsalonger og lignende. Busstopp kun 2 minutter fra eiendommen med gode avganger mot Vikersund og Hokksund/Drammen. Kun 15 minutter til Hokksund. Fra Hokksund er det gode togforbindelser med avganger hver time mot Kongsberg og Drammen/Oslo/Gardermoen. Det er kun 1 time og 40 minutter med bil til Oslo Airport Gardermoen.

Tomt

Areal: 2 031 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på felles parkeringsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Melumenga barnehage - 0,7km
Bårudåsen foreldrelagsbarnehage - 1,4km
Gustadmoen barnehage - 2km

Skoler:
Enger skole (1-7 klasse) - 1,6km
Stalsberg skole (1-7 klasse) - 3km
Søndre Modum ungdomsskole (8-10 klasse) - 1,3 km
Rosthaug videregående skole - 1,2 km
Eiker Videregående skole - 17 km

Felleskostnader

1 200 pr. mnd. Fellesutgifene dekker regnskapsførsel hos HBRI, forsikring IF Storebrand, brøyting, medlemskap i Huseiernes landforbund og vedlikehold av eiendommen. Hver enkelt sekjsonseier betaler i tillegg til sine månedlige fellesutgifter 500kr per år til veilaget.

Sameie

Sameiet Steinbruveien 5, org.nr. 916.796.730, består av 5 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Taket ble skifttet i september 2018.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Det er ingen gjeld i sameie

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: SP484908.8

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1910

Antall soverom

3

Byggeår

1910

Byggemåte

Leilighetsbygget er over to etasjer pluss underetasje. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i naturstein og tegel. Yttervegger i trekonstrukjson med utvendig stående og liggende trekledning. Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer og balkongdør i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Entredør med brann og lydkasse b30/35 db. Yttertaket har halvvakmsform og tekket med aluminiumsplater av type Decra eller tilsvarende (yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.07.2004 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad, kjøkken, stue og to soverom. Den ene stuen kan benytte som et tredje soverom

I tillegg til oppmålt areal er det en balkong på ca 12 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og med luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 141,50 pr. år Vann, kloakk og renovasjon. Vannforbruket er variabelt og kalkuleres etter forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 420 849 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 515 058 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Hokksund: Følg Rv35 mot Vikersund. Sving til høyre inn på Østre Embretsfossvei, ta så neste sving til venstre og firtsett på Østre Embretsfossvei, sving deretter til venstre inn på Eikerveien, så til venstre inn på Steinbruveien, sving til høyre og fortsett på Steinbruveien og du vil se nr 5 på venstre side.
Fra Vikersund: Følg Rv 35 mot Hokksund. Sving til venstre inn på Østre Embretsfossvei og følg deretter samme beskrivelse som over.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er uregulert, og avsatt til boligbebyggelse i gjeldene kommuneplan. Bruk og utnyttelse fastsettes av kommunens bestemmelser §§2-1, 2-6, 2-7 & 2-9. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1981/563-3/25  Bestemmelse om gjerde  
21.01.1981 
Overført fra: 0623-52/127
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/5481-2/25  Erklæring/avtale  
19.05.2004 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0623-52/6, 0623-52/125
Rettigheter i eiendomsrett
1981/563-2/25  Bestemmelse om veg  
21.01.1981 
Overført fra: 0623-52/127
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:5  
Overført fra: 0623-52/127
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0623-52/125
Rettigheter i eiendomsrett
1981/1530-2/25  Bestemmelse om veg  
18.02.1981 
Overført fra: 0623-52/127
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:5  
Overført fra: 0623-52/127

Rettigheter på 0623-52/6
Rettigheter i eiendomsrett
2004/3793-1/25  Erklæring/avtale  
05.04.2004 
Overført fra: 0623-52/127
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:52 Bnr:127 Snr:5  
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0623-52/127

Sevituttene i sin helhet ligger som vedlegg.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 4 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Eiendomsmegler / Partner
Simen Eknes Slotsvig

40 48 32 52

slotsvig@partners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
81%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier