solgt

Modum - Vikersund , Sysleveien 97

Type Enebolig
Primærrom 68m²
Bruksareal 121m²
Bruttoareal 139m²
Tomt 1 529m²
07/04/2020 13:12
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1947
Gårdsnummer 73
Bruksnummer 18
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 1 848 769,-
Ligningsverdi 412 509,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 58 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 848 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder en uinnredet kjeller, 1.etasje ett kaldloft med lav takhøyde og et frittstående uthus. 1.etasjen inneholder vindfang, toalettrom, kjøkken med trappenedgang, stue, 2 soverom, et lite bad og en sydvendt terrasse.

Standard

Bad:
Bad av eldre ukjent årstall. Belegg på gulv, samt tapetserte veggoverflater av eldre årgang. Lakkerte stålplater i himling. Innredning av nyere årstall med mørke glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overlys på vegg over servant. Veggmontert dusjsøyle med massasjedyser og tre-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Vannrør i kobber av eldre årgang. Avløpsrør i plastmateriale av ukjent alder. Sluk i plastmateriale av ukjent årstall.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning av eldre ukjent årstall. malte profilerte og slette fronter. Heldekkende oppvaskbeslag med ett-greps blandebatteri, forøvrig benkeplater i laminat. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator av avtrekk over komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Vannrør i kobber av ukjent alder. Synlige avløpsrør i plastmateriale med ukjent alder. Gulv med lakkerte heltre gulvbord fra byggeår. Fliser på deler av gulvet. Vegger med tapetserte og malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. malte flater i himling.
Toalettrom:
Toalett og servant. Parkett på gulv. Malte vegger og himling.
Øvrige rom:
Overflater gulv med 3-stavs parkett, laminat og lakkerte heltre gulvbord. Overflater vegger med tapetserte og malte flater og malt panel. Malte flater og malt panel i himling. Utgang til balkong fra stue. Plassbygde garderobeskap på stort soverom.
Loft:
Loftet er et råloft. Delvis gulvet. Tilkomst via innvendig trapp.
Ildsteder/skorsteiner:
Skorsteinen er fra byggeår og er en tegelsteinspipe. Det ble i år 2014 trekt ny innvendig stålforing i pipeløpet. Vedovn i stue.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Sysle utenfor boligfelt, hvor man får et glimt av Snarumelva fra terrassen. Det er kort vei til barneskolen, gåavstand på ca 10-15 minutter. Det er ca 7 km til Vikersund og man bruker ca 5-10 minutter med bil. I Vikersund er det bussterminal med gode avganger mot Hønefoss og Hokksund/Drammen. Togstasjon i Hokksund med avganger hver time mot Drammen/Oslo og Kongsberg. Det er ca 1 time og 40 minutter med bil til Oslo Airport Gardermoen. Kort vei til Vikersundbakken som er verdens største skiflyvningsbakke som byr på årlige arrangementer. Er du treningsglad kan du prøve deg opp trappene ved siden av bakken, her har du hele 1078 trappetrinn foran deg. En god treningsøkt og en fin spasertur ned igjen. Fra toppen har man en fantastisk utsikt utover hele Modum. En kjøretur unna på kun 15 minutter er du på herlige blaafarveverket, et sted hvor hele familien kan kose seg med dyrene og spise nydelige vafler. Koboltgruvene er også verdt et besøk, en fin gruvetur for hele familien. Tyrifjord hotell byr på deilige måltider og har utleiemuligheter for arrangementer.

Tomt

Areal: 1 529 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på innkjøringsveien inn til huset.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Lønneberget familiebarnehage (0-6år) - 2km
Bøen barnehage (1-5år) - 1,2km
Snarum barnehage (0-5år) - 5,8km
Skoler:
Sysle skole (1-7klasse) - 1,1km
Nordre Modum ungdomsskole (8-10klasse) - 7,3km
Rosthaug videregående skole - 16,1km
Eiker videregående skole - 31,4km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1947

Antall soverom

2

Byggeår

1947

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong. Utbygg ved inngangspartiet er estimert til å være med ringmur og støpt gulv uten at dette kan fastslås konkret. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 139 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 53 m².
Sekundærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjellergang, 3 kjellerrom og bod.
1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, toalettrom, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.
Uthus:
Bruksareal: 18 m².
I tilegg til oppmålt areal er det en balkong på ca 21 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk, vedfyring samt med luft til luft varmepumpe i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 917 pr. år Kommunale avgifter for vann, kloakk og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 412 509 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 485 031 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra retning Drammen, Hokksund, Åmot, Vikersund følg Rv 35 forbi Vikersund mot Noresund, Kjør rett frem på Krøderveien og ta til venstre rett etter bensinstasjonen inn på sysleveien. Sysleveien 97 ligger på høyre side av veien rett opp en liten bakke. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert, og avsatt til boligbebgyggelse i gjeldende kommuneplan. Bruk og utnyttelse fastsettes av kommuneplanens bestemmelser §§ 2-1, 2-6, 2-7 & 2-9. (Utnyttelsesgraden skal ikke overstige BYA=25%). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1804/900002-1/25  Erklæring/avtale 22.10.1804 
ÅRLIG AVGIFT TIL RØSTE GORDEN
Gammel avtale fra 1804 om en årlig avgift som er svært vanskelig å tyde i gammel grunnbok. Selger opplyser om at denne avgiften ikke praktiseres i dag og har ikke blitt praktisert mens nåværende eier har eid eiendommen. Utskrift av denne kan fåes ved hendvendelse til megler.
 
1960/2990-1/25  Erklæring/avtale 10.08.1960 
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0623-73/9
1947/18-1/25  Bestemmelse om vannrett 03.01.1947 
rettighetshaver:Knr:0623 Gnr:73 Bnr:18

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ef@partners.no eller SMS: 46 80 50 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Eiendomsmeglerfullmektig
Emilie Fredriksen

468 05 040

ef@partners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
85%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

23%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier