Nybyen - Trendy leilighet med supersentral beliggenhet og 2 soverom - Egen garasje. VISNING ONSDAG 03.06 KL 17-18

Christen Smiths gate 5 , 3045 Drammen

VISNINGER

3. juni onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Tomt 268 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 79
Energimerking F
FINN.no 177077789
Sist endret 25.05.2020 14:32
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 791 269
Ligningsverdi 737 382,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet i horisontaldelt 2-mannsbolig. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje med
adkomst via egen inngang i byggets 1.etasje og inneholder:
Trappegang, åpen stue / kjøkkenløsning, bad, toalettrom og 2 soverom.

Standard

Bad:
Årstall er satt av den bygingssakkyndige uten konkret informasjon om hva som er fakta og er derfor kun omtrentlig angitt uten at disse kan fastslås
eksakt. Flislagt bad fra omkring år 2004-2005 . Selger opplyser om at badegulvet og sluket er fra 2018. Gulvvarme. Dusjnisje med opphøyet gulv og med dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet regn og hånddusj. Servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap på vegg over servant. Opplegg forvaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Vannrør i kobber fra omkring år 2004- 2005. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 2004-2005. Hovedsluk i plastmateriale fra omkring år 2004-2005. Hjelpesluk i dusj fra omkring år 2004-2005. Nedsenket himling med malte flater og innfelte downlights.
Kjøkken:
Åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning av ukjent alder med hvite slette fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og med ettgreps
blandebatteri. Integrert komfyr og nedfelt induksjonstopp. Ventilator med avtrekk. Integrert oppvaskmaskin. Integrert kjøle og fryseskap.
Overflater gulv med 3-stavs parkett av ukjent alder. Vegger med malte flater. Fliser på vegg over benk. Himling med malte flater og innfelte
downlights. Vannrør i kobber av ukjent alder. Synlige avløpsrør i plastmateriale med ukjent alder. Varmtvannsberder av ukjent alder og størrelse er
plassert i benk.
Toalettrom:
Fliser på gulv. Malt panel på vegger. Malt himling med innfelte downlights. Gulvmontert toalett. Servantskap med hvite glatte fronter og heldekkende
servant med ett-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon.
Øvrige rom hovedetasje:
Overflater gulv med 3-stavs parkett av ukjent alder. Vegger og himling med malte flater. Garderobeskap på soverom. Innfelte downlights i himling i stue. Utgang til balkong fra lite soverom og til terrasse fra trappegang.
Peisovn i stue.
Øvrige rom underetasje:
Overflater gulv med fliser. Gulvvarme. Vegger og himling
med malt panel. Garderobeskap.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende i lite trafikkert gate i Nybyen med kort gangavstand til butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Høgskolesenteret, nye Strømsø Torg og Bragernes Torg.
Fem minutters gange til jernbanestasjon og busstasjon med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg.
30 minutter med tog til Oslo. Kort vei til fine turmuligheter i Drammensmarka og alpinbakke i åsen. Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, nytt flott helårsbad og idretshall.

Tomt

Areal: 268 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Egen garasje på eiendommen samt tildelt plass på felles gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Danvik skole (1-7 kl.) 0.3 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 1.1 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.9 km
Drammen videregående skole 0.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 1 km
Barnehager
Marienlyst barnehage 0.3 km
Danvik barnehage 0.5 km
Lassebakken barnehage 0.7 km

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1900

Antall soverom

2

Byggeår

1900

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av type ukjent utførelse. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning.
Vinduer i 2 og 3-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttertaket har saltaksform og tekket med metallplater og folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm
1 . etasje/kjeller:
Bruksareal: 7 m²: Entre/trappegang.
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, åpen stue/kjøkkenløsning, bad, toalettrom og 2 soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Peisovn i stue, varmekabler på bad og strøm forøvrig

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er installert AMS måler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 800 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 737 382 pr. 25.04.20 15:54 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 654 575 pr. 25.04.20 15:54 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhiset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål ihht kommunedelplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/19057-2/90  Erklæring/avtale  
26.10.2001 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.