ENGERSAND HAVN - Stor og delikat 3-roms leilighet med solrik hage - Gjennomgående - 2 bad - Nær sjøen - Garasje

Fjordsvingen 2 A , 3427 Gullaug

VISNINGER

25. mai mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

62%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 97 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 2 980 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 143
Energimerking D
FINN.no 177541329
Sist endret 21.05.2020 12:39
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 816 269
Ligningsverdi 1 111 568,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 816 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder gang, baderom, gjestebad, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom og bod.
Parkering i garasjeanlegg.
Sportbod i garasje og bod på terrassen.

Standard

Entré / gang
Entreen har dørcalling med video. Inngangsdør til leiligheten er av brann og lydklassifisert utførelse. Gang med stor integrert garderobeskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte flater på vegg, hvitmalt himling med innfelte downlights.
Kjøkken
Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Nedfelt induksjonstopp og ventilator med avtrekk. Integrert oppvaskmaskin, kjøl-og fryseskap og komfyr. God plass til spisebord på kjøkkenet. 3-stavs parkett på gulv. Slette malge flater på vegger og himling. Vannbåren varme i gulv.
Stue / spisestue
Stuen og spisestuen har store vindusflater ut mot hagen terrassen. Det er god plass til stor spisestue, sofaløsning og TV-benk. Utgang til romslig hage og delvis overbygget platting. I spisestuen er det tilrettelagt for påkobling av gasspeis. 3-stavs eikeparkett på gulv, lyse malte flater på vegg og hvitmalt himling. Vinduer og balkongdør er aluminiumstekket med 2-lags glass.
Baderom
Leiligheten inneholder et lekkert og romslig suitebad med elektriske varmekabler i gulv, samt downlights i himling. Innredning med slette fronter. Heldekkende servant. Dusjhjørne med buede, svingbare dører. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Balansert ventilasjon. Se vedlagte boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom.
Gjestebad
Flislagt baderom 2 / gjestebad med varmekabler, vegghengt servant, vegghengt toalett og dusjhjørne. Se vedlagte boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom.
Hovedsoverom
Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Det er montert stor, integrert skyvedørsgarderobe. Fra soverommet er det direkte inngang til hovedbadet. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte flater på vegg og hvitmalt himling.
Gjesterom / soverom nr. 2
Soverom nr. 2 har plass til seng, nattbord og skrivebord og garderobeskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, lyse malte flater på vegg og hvitmalt himling.
Uterom
Vestvendt, delvis overbygget terrasse på mark med hellelagt dekke. Det er en fri, åpen plass i front med utsikt mot fjorden. Leiligheten vender også ut mot et grønt "atrium" beplantet med busker og planter.
Oppbevaring
Leiligheten inneholder en praktisk, innvendig bod/teknisk bod i tilknytning til kjøkkenet. Mulighet for ekstra kjøl/frys.
Sportsbod i garasjeanlegg.
Utvendig bod på terrassen, for oppbevaring av puter til utemøblement, blomsterpotter etc.

Beliggenhet

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til på Engersand Havn, kun et steinkast unna vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.
På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en fantastisk utsikt mot Drammen. Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Noen steinkast unna ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.
Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.
Det er kort vei til Jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.
Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Tomt

Areal: 2 980 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med asfaltert og hellelagt tilkomst, samt plen og prydbusker. Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg. Ellers parkering på oppmerkede plasser.

Barnehage / skole i området

3 km til Gullaug skole, 1. - 7. kl.
1,6 km til Plutten Familiebarnehage
3,1 km til Sprellopp Linnesbakken Barnehage 0-6 år.

Felleskostnader

2 744 pr. mnd. Inkluderer: oppvarming via bergvarme, renovasjon, bygningsforsikring, oppkobling og modem TV, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområde og regnskapsfører.

Sameie

Sameiet Engersand Felt 9, org.nr. 913042719, består av 22 boligseksjoner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP880863

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 97.366,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene tillatt, men må ikke være til sjenanse for øvrige brukere av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

2

Byggeår

2013

Byggemåte

Leilighetsbygg i 4 etasjer. Fundamentert med støpt plate mot grunnen. Yttervegger av stål, betong og bindingsverk av tre. Fasader av liggende trekledning og murpuss. Flatt tak med folietekking. Asfaltert og hellelagt tilkomst. Pent opparbeidet tomt med plen, busker og stein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert .11.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og 2 baderom.
Sekundærrom: 4 m²: Bod
I tillegg til de oppmålte arealene er det en vestvendt hellelagt platting på ca. 28 m². Garasjeplass for en bil, ca. 16 m². Utvendig bod ved platting på
ca. 2 m². Utvendig sportsbod på ca. 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming er med vannbåren varme. Elektriske varmekabler på baderom. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 625 pr. år Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 111 568 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 001 645 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Dørcalling med kamera.
Opplegg for gasspeis i stuen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er beliggende i et område som er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg
Tinglyst 04.09.2012
med dagboknr. 719263  
Rettighetshaver:Knr:0626 Gnr:115 Bnr:142
Overført fra: 0626-115/143
Gjelder denne registerenheten med flere
Best. om adkomstrett 
Tinglyst 19.02.2013 
med dagboknr. 144553 
Rettighetshaver:Knr:0626 Gnr:115 Bnr:27  
Overført fra: 0626-115/143
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.