NESBYGDA - Sjarmerende og rustikk enebolig med nydelig fjordutsikt og fantastiske uteområder - VISNING ONSDAG 27 kl 1730

Skauveien 12 , 3060 Svelvik

VISNINGER

27. mai onsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 178 m²
Bruttoareal 196 m²
Tomt 969 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1966
Gårdsnummer 334
Bruksnummer 56
Energimerking G
FINN.no 172845774
Sist endret 19.05.2020 14:27
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 128 769
Ligningsverdi 874 081,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Beliggende i et idyllisk, stille og barnevennlig boligområde på Nesbygda i Svelvik, 20 minutter fra Drammen. Fantastisk utsikt utover Drammensfjorden.
Umiddelbar nærhet til barneskole, lekeplass, fotballbane, bussholdeplass og Tangen fjordpark med flotte grøntområder, volleyballbane og badestrand.
10 minutter til Svelvik med matbutikker, vinmonopol, spisesteder, marina, båthavn, lysløype og skiløyper.

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder:
1. etasje
Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og toalettrom og vaskerom.
2. etasje
Stue, baderom og tre soverom
Stensatt gårdsplass med garasje og biloppstillingsplasser. Isolert uthus fra 2002, vedskjul fra 2002, samt dukkestue fra 2002.

Standard

1. etasje
Entré
Entré med fliser og varmekabler på gulv. Malte, slette flater på vegg, samt plater i himling. Plass til garderobeløsning, samt adkomst til vaskerom.
Hall
Hall med trapp opp til 2. etasje. Inngang til stue og kjøkken. Malte guvlbord, nylig malt panel på vegg, samt malte slette flater i himling.
Kjøkken
Boligen har et stort kjøkken med peisinnsats, god plass til spisebord, samt utgang til veranda. Kjøkkeninnredning fra ca. 2002 med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Innfelt oppvaskkum av porselen. Skuffseksjon og integrert kjøle- og fryseskap av nyere dato. Frittstående oppvaskmaskin og gasskomfyr fra 2019. Ventilator over komfyr av nyere modell med avtrekk. Heltre skipsgulv, malt liggende tømmerpanel på vegg, samt plater i himling. Fra kjøkkenet er det adkomst til kjølerom. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Stue
Stue med nydelig utsikt over Drammensfjorden. I stuen er det laminat og gulvvarme på gulv, malt panel på vegg, samt malt panel og innfelte downlights i himling. Vegger, himling og vinduer er malt opp i 2019.
Fra stuen er det utgang til en stor, overbygget veranda via skyvedør i glass. Det er montert rullgardiner som solskjerming mot vest, samt regulerbare glassvinduer for skjerming mot vind. Downlights utebelysning i himling. Oppbevaringsrom med nedtrekkbar trapp over verandaen.
Soverom:
Soverom / kontor i 1. etasje. Selger har montert skyvedører til bruk som garderobe. 3-stavs parkett på gulv, nylig malt tapet på vegg, samt malte slette flater i himling.
Toalettrom
Separat toalettrom fra ca. 2002 med vegghengt toalett, servant av porselen og vegghengt skap med fronter av speilglass. Fliser på gulv, malt panel på vegger, samt plater i himling. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på toalettrom.
Vaskerom
Flislagt vaskerom fra 2002 med gulvvarme og separat utgang til hagen. Innredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. Innfelt vaskekum av kompositt. Opplegg for vaskemaskin. 300 liters varmtvannsbereder fra 2018 er plassert på vaskerommet. Selger opplyser at det er nye vannrør fra 2018 til vaskerommet. Malte plater og malt panel på vegger, samt himling av malt panel. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på vaskerom.
2. etasje
Baderom
Flislagt, lyst baderom fra ca. 2002 med fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Baderommet inneholder vegghengt toalett, stort boblebad (type Hurricane), dusjkabinett fra 2018, baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende, dobbel servant. Overskap med fronter av speilglass. Takvindu. Himling med innfelte downlights og malt panel. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på vaskerom.
Stue
TV-stue i 2. etasje som i dag benyttes til kontor. Ny, utvendig elektrisk persienne med fjernkontroll. TV-punkt med fiber fra Altibox (bredbånd, TV og telefoni). Laminatgulv. Vegger med malt, slett overflate og malt panel. Himling av malt panel.
Hovedsoverom
Romslig hovedsoverom med nydelig utsikt over Drammensfjorden. Panoramavindu (med speialtilpassede plissegardiner) og utgang til egen balkong. Takvinduet og den gode takhøyden gir rommet et luftig preg. Her er det plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side. Laminat på gulv, nylig malt tapet på vegger, samt malt panel i himling. To skyvedørsgarderober med fronter i speilglass.
Øvrige soverom
To romslige soverom, hvor begge har plass til seng og nattbord. VIndu i skråtak på begge rom. Utgang til balkong fra begge soverommene. Ny markise (2019) over balkong, som dekker begge balkongdørene og vinduene. Malte gulvbord på gulv, malt panel på vegg og i himling.

Beliggenhet

Beliggende i et idyllisk, stille og barnevennlig boligområde på Nesbygda i Svelvik, med fantastisk utsikt utover Drammensfjorden. Fra boligen er det umiddelbar nærhet til barneskole, lekeplass, fotballbane, bussholdeplass og Tangen fjordpark med flotte grøntområder, volleyballbane og badestrand. Videre kort vei til Svelvik med matbutikker, vinmonopol, spisesteder, marina, båthavn, lysløype og skiløyper.
Med bil tar det ca. 10 min til Svelvik sentrum, 20 min til Drammen og E18 (retning Oslo, 23 min til Sande og E18 (retning Tønsberg), 30 min til Sandvika, 43 min til Kongsberg og 44 min til Oslo S. Svelvik IF tilbyr både fotball og ski. I tillegg er det jeger- og fiskeforening, tennisklubb, kiteklubb og seilforening i området, bare for å nevne noe. Det er også kort vei inn til Drammen med alle storbyens fasiliteter. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Tangen fjordpark og ligger ca. 4-5 min gange fra boligen.

Tomt

Areal: 969 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående garasje med plass til 1 bil. Ellers biloppstillingsplasser i gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Støa barnehage (0-5 år), 1,7 km
Nedre Eik familiebarnehage (0-3 år), 8,8 km
Tangen skole (1-7 kl.) 0,3 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 10,8 km

Forsikring

Storebrand

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1966

Antall soverom

4

Byggeår

1966

Byggemåte

Boligen er oppført i trekonstruksjoner, med grunnmur av leca og stein. Krypekjeller mot terreng av fjell og grus. Etasjeskillere av trebjelkelag.
Fasader av stående trekledning. Takkonstruksjon av tre, med yttertaktekking av betongtakstein. Vinduer fra varierende årstall. Ytterdør og
balkongdører fra varierende årstall. Frittstående garasje i trekonstruksjon. Vippeport av tre. Frittstående uthus av trekonstruksjon. Innvendig kledd med plater. Opparbeidet selveiertomt bestående av busker, gressplen og stier av belegningsstein. Steinsatt innkjøring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg, datert 24.11.1981, samt ferdigattest for løfting av tak, samt ominnredning av 1. etasje, datert 08.11.2001. Dokumentene følger vedlagt. Det opplyses om at bygningene er byggmeldt til kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 196 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vaskerom, toalettrom, kjøkken, stue.
Sekundærrom: 9 m²: Boder.
2. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, baderom og 3 soverom
Garasje:
Bruksareal: 16 m².
Uthus
Bruksareal: 11 m².
Kommentar til areal: I tillegg til de oppmålte arealene er det et frittstående vedskjul på ca. 7 m2 og lekestue på ca. 5 m2.Det er en overbygget terrasse mot nordvest på ca. 22 m2, terrasse mot sørøst på ca. 15 m2, balkong mot sør på ca. 6 m2 og balkong mot nord på ca. 3 m2. Det er også en platting beliggende ved uthuset på ca. 12 m2.Det er ikke fremlagt godkjente plantegninger eller ferdigattest for tilbygg/påbygg. Det bemerkes at frittstående uthus ligger nærme boligen, og det er usikkert om dette er godkjent av de lokale bygningsmyndighetene mht. brannsikkerhet.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 254 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 874 081 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 146 690 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.