#MJØNDALEN - Midt i sentrum! Pendlervennlig 2-roms leilighet m. balkong - Gode solforhold - Garasje - Hyggelig uteområde

Øvre Tverrgate 6 , 3050 Mjøndalen

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

60%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 51 m²
Soverom 1
Byggeår 1987
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 216
Energimerking E
FINN.no 179606681
Sist endret 22.05.2020 12:59
Prisantydning 2 150 000
Totalpris 2 215 684
Ligningsverdi 428 661,-

Beregnet totalkostnad

2 150 000,- (Prisantydning) 2 865,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 152 865,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 800,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 152 865,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 62 819,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 215 684,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 2. etasje og inneholder stue, kjøkken, baderom soverom og gang. Utgang til balkong fra stuen.
Parkeringsplass i garasjekjeller, samt sportsbod.

Standard

Kjøkken
Kjøkken med plass til spisebord. Innredning med profilerte og slette fronter, benkeplate i laminat, heldekkende benkebeslag med oppvaskkum. Nisje for frittstående komfyr, ventilator med avtrekk, integrert kjøle og fryseskap. Gulvbelegg på gulv. Tapetserte og malte flater på vegg. Himling med malte betongflater. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på kjøkken.
Baderom
Romslig baderom med fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Badet ble oppgradert i 2020 med ny baderomsinnredning og i 2007-2008 med nye fliser (flis-på-flis), ny WC, nytt dusjhjørne med glassvegger, samt skyllekum. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk tilkoblet kjøkkenventilator. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på baderom.
Stue
Stue med store vindusflater og utgang til sydvendt, overbygget balkong. Det er plass til sofagruppe og spisestuebord i stuen. 2-stavs eikeparkett fra ca. 2005 på gulv. Tapetserte flater på vegg og malte betongflater i himling.
Soverom:
Soverom med plass til seng og nattbord. Det er montert integrert garderobeskap på soverommet. Vegg-til-vegg teppe på gulv. Tapetserte flater på vegg og malte betongflater i himling.

Beliggenhet

Beliggende svært sentralt til i Mjøndalen sentrum i et hyggelig og rolig sameie. Fra boligen er det umiddelbar gangavstand til matbutikker, togstasjon, bussholdeplass.
Mjøndalen ligger i Drammen kommune, i hjertet av Østlandet. Innenfor omtrent én times kjøring når du alt som det sentrale østlandsområdet har å tilby. Mjøndalen er stort nok til å ha urbane og sentrale kvaliteter, og lite nok til at du merker at folk kjenner og bryr seg om hverandre.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er bebygget. Hyggelig fellesareal med platting og sittegrupper. Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger parkeringsplass i garasjekjeller.

Barnehage / skole i området

Vassenga barnehage (0-5 år), 0.6 km
Hatten barnehage (1-5 år), 0.7 km
Møllenhof barnehage (0-6 år), 1.8 km
Mjøndalen skole (1-7 kl.), 0.2 km
Rosendal skole (1-10 kl.), 0.9 km
Krokstad skole (1-7 kl.), 1.8 km
Veiavangen ungdomsskole (8-10 kl.), 0.8 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.), 1.6 km
Åssiden videregående skole, 6.8 km
Eiker videregående skole, 8.4 km

Felleskostnader

2 131 pr. mnd. Inkluderer: Grunnpakke TV og internett, renhold av fellesarealer, felles bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, forretningsførsel, regnskapsførsel,

Sameie

Sameiet Øvre Tverrgate 6, org.nr. 991131965.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i 2019 gjennomført følgende arbeid/vedlikehold i sameiet:
- Reparasjonsarbeid på fasade
- Skifte av avløpsrør kjøkken
- Nye hengsler på ytterdør i trappegang
Fremtidig vedlikehold:
- Undersøke/utbedre lekkasje under trappen til svalgangen
- Investere i nytt felles brannvarsleranlegg

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

2 865

Forsikring

IF

Regnskap

Det godkjente årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 48 791,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene ikke tillatt, unntatt førerhund og kortvarige besøk.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1987

Antall soverom

1

Byggeår

1987

Byggemåte

Leilighetsbygg oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Etasjeskillere i betong. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Entredør med brann og lydklasse B30/35 db. Yttervegger i  trekonstruksjon. Utvendige fasader med liggende trekledning og tegelstein. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. (Yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.07.1986 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad, stue, kjøkken og 1 soverom
Kommentar til areal: I tillegg til oppmålt areal er det en balkong på ca.7 m2. Bod i kjeller på ca. 7 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er elektriske panelovner og varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 900 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 428 661 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 543 178 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål, fortau og kombinerte formål for samferdselsanlegg og/eller teknisk infrastrukturtraseer. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale
Tinglyst 21.01.1987 med dagboknr. 700.
PANTERETT TIL SAMEIET SOM SIKKERHET FOR FELLESUTGIFTER, FOR:NOK 5.000. MED PRIORITET ETTER FØRSTE TGL ERHVERSSUM MED PLIKT TIL Å VIKE PR ETTER 90% AV SENERE LÅNETAKST.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 11.500,-, internettannonsering kr. 13.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.