Skallandslia - Flott og velholdt familiehytte med 4 soverom. VISNING LØRDAG 30.05 Kl 15-16.

Skallandslia 183 , 3359 Eggedal

VISNINGER

30. mai lørdag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

28%

er barnefamilier

46%

er gift

Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 84 m²
Bruksareal 87 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 856 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 31
Energimerking G
FINN.no 172896664
Sist endret 25.05.2020 14:15
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 053 769

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 053 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sigdal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Innhold

Hytta er på et plan og inneholder: Stue/spisestue med god takhøyde, kjøkken i praktisk åpen løsning, bad, 4 soverom med totalt 9 senger, toalettrom/bod og vindfang. Overbygget inngangsparti, med 35 m² terrasse.

Standard

Innvendige vegger og himlinger med panel. Skråhimling i stua med takås. Innvendig gulv er belagt med gulvplank og laminat. På badet er det våtromsbelegg med sluk og sokkel mot vegger. Eldre kjøkken innredning fra Nedre Eggedal Hyttemøbel i finér/heltre. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i stål. Blandebatteri med varmt/kaldt vann. Lys over benk. Kjøl- og fryseskap og komfyr med 4 kokeplater. Badet er utstyrt med nytt dusjkabinett og servant med nytt blandebatteri. Sluk i gulvet.
Fastmonterte 90 cm køyesenger på to soverom, et familierom med dobbeltseng nede og barneseng oppe. Dette familierommet har garderobeskap. Det fjerde soverommet ble påbygd i 2010 og har dobbeltseng. Bod/toalettrom inneholder CInderella el-forbrenningstoalett med lufting.
Sikringsskap med automatsikringer. Montert automatisk strømavleser. Veggmontert varmtvannsbereder (100 liter) er plassert på badet. Vann fra felles privat vannforsyning for hele hytteområdet i Skallandsfeltet. Eiendommen er tilkoblet privat gråvannsavløp.

Beliggenhet

Skallandslia er et etablert hytteområde nordvest i Eggedal. Området kjennetegnes av svært rolige omgivelser, solrike tomter og lun beliggenhet. Eiendommen ligger ca. 750 moh og har en flott utsikt mot syd/vest og utover de nærliggende områder som Trillemarka og Rollagsfjell . Til maskinpreparert skiløype er det ca. 600 meter i luftlinje fra hytteveggen, med tilkobling til det øvrige løypenettet. Bare Haglebu og Tempelseter har en total lengde på oppkjørte løyper på ca. 196. km. I tillegg er løypenettet sammenhengende helt fra Hallingdal i nord, til Høgevarde og Norefjell i syd.
På UT.no finner du turstier, og på skiskporet.no finner du opplysninger om skiløyper.
Sjekk også ut: www.sigdal-aktiv.no - for flere spennende aktiviteter i nærområdet.
I Eggedal sentrum finnes matbutikk, bensinstasjon og restaurant.
Hytta ligger forholdsvis sentralt med tanke på Haglebu, Tempelseter og Norefjell.
 
Hytta ligger forholdsvis sentralt med tanke på Haglebu, Tempelseter og Norefjell. Ca. 20 min i bil til både Haglebu og Tempelseter, og ca. 30 min til Norefjell. Skallandslia ligger bare 2 timer i bil fra Oslo, og ca. 2,5 time fra Tønsberg-Sandefjord-Larvik området

Tomt

Eiendommen ligger solrikt og fint til med en flott utsikt, i et etablert hytteområde med 5 hytter samlet i et tun. Lett skrånende naturtomt med gress/grus i innkjørselen og på parkeringen, ellers gressbevokst rundt deler av hytta. Helårs bilvei frem med parkering på egen eiendom, samt fellesparkering på området.

Garasje / Parkering

Helårs bilvei helt frem til hytta med parkering på egen eiendom og flere biloppstillingsplasser. Det benyttes en brøyteapp på dette området.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1976

Antall soverom

4

Byggeår

1976

Byggemåte

Hytta er fundamentert på pilarpunkter i støpt betong. Byggegrunn er morene/stein. Dekke mot terreng er i trebjelkelag med stubbloft. Yttervegger er oppført i bindingsverk. Utvendig er veggene kledd med tømmermannspanel. De fleste vinduer nye med superenergiglass og avtagbare sprosser. Ytterdør i malt formstabil trefiber med glass fylling. Saltak i bærende konstruksjoner av tre. Konstruksjon over stue har en bærende rundstokk i møne. Taket er tekket med panelt taktro undertak og Decra stålpanner på lektet underlag. Takrenner og nedløp i lakkert stål. Fotbeslag på pipe over tak. Det antas ut fra byggeår at hyttas konstruksjonen er isolert med mineralull. Ved inngang er det en takoverbygget tram. Terrasse i trykkimp. konstruksjoner. Fundamentert på pilarer.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal:  87 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang./ hall, 4 soverom, w.c. m/ el klosett og bod m/ utedo(inne), bad/vaskerom, stue/spisestue, kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Murt teglsteinspipe. Hytta varmes opp med Jøtul vedovn og murt åpen peis med vednisje.  Elektriske panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Eiendomsskatt: 1794 pr år
Renovasjon: 1314 pr år
Brøyting 2587 pr år
Skiløypeavgift 800 pr år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør til Eggedal og fortsett videre gjennom Eggedal sentrum. Etter ca. 2,9 km fra Eggedal kirke retning Haglebu, tar du første til høyre etter verkstedet til Kaugerud Transport, skiltet Skalland. Fortsett på veien ca. 1 km og ta av til venstre skiltet Skareveien. Herfra kjør videre oppover ca. 2,8 km, og sving av på høyre side av veien. Hytta ligger som nr. 2 på venstre side.
Se forøvrig kart i annonse.

Regulering

Eiendommen  er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Vann fra felles privat vannforsyning for hele Skallandfeltet. Eiendommen er tilkoblet privat gråvannsavløp - kommunen opplyser om at dette ikke er godkjent. Det er kommet krav om at man må koble seg til det lokale vann og avløpsanlegget i nær framtid.
Pris for tilkopling: se tilbud fra eier av kloakkanlegg.
Selger har søkt om midlertidig utslippstillatelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.