DRAMMENSMARKA - Hytte på Tverråsen med flott utsikt - 10 mål tomt

Tverråsen 10 , 3021 Drammen

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 26 m²
Bruttoareal 52 m²
Tomt 9 757 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Byggeår 1932
Gårdsnummer 117
Bruksnummer 549
Energimerking G
FINN.no 175313104
Sist endret 25.05.2020 11:59
Prisantydning 790 000
Totalpris 822 269
Ligningsverdi 1 052 123,-

Beregnet totalkostnad

790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 32 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 822 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen presenterer hytta Ørneredet på Tverråsen 10.
Hytte med 10 mål tomt på Tverråsen i Drammensmarka. Flott utsikt mot vest, kun 200 meter til oppkjørte skiløyper, og ellers et fantastisk turterreng sommer som vinter. 10 mål tomt på Tverråsen. Hytta holder god markahyttestandard og inneholder kjøkken og stue. Her er det fire sengeplasser. Det ble lagt nytt tak, og satt inn ny pipe og peisovn i 2013. Det følger med godkjente arkitekttegninger for nytt anneks og innbygging av veranda.

Innhold

Hytta består av kjøkken, stue/soverom. I tillegg er det to uthus. Det er søkt og godkjent nytt anneks (18 m2) som erstatning for de to uthusene. Dette gir mulighet for vaskerom, utedo og vedskjul/utstyrsrom. Det er også godkjent å bygge inn verandaen for å få et større kjøkken og et eget soverom. Det er i tillegg godkjent å bygge inn dagens veranda slik at man får et lyst og romslig kjøkken, samt et separat soverom. Godkjente bygningstegninger for anneks og innbygging av veranda følger vedlagt.

Standard

Hytta holder god markahyttestandard. Det er lagt nytt tak i 2013. Samtidig ble gammel pipe erstattet med ny, og peis erstattet med moderne vedovn. Alle vinduer ble tatt ned og kittet/malt opp, samtidig som hytta ble malt innvendig og utvendig. Det er i tillegg egen vedkomfyr på kjøkkenet.

Beliggenhet

Hytta Ørneredet ligger fantastisk på Tverråsen med 10 mål tomt og utsikt mot vest. Det er ingen andre hytter tett på, og hytta ligger midt i indrefileten i Drammensmarka sommer som vinter. Fra eiendommen er det fantastisk utsikt mot Knutefjell, Holtefjell, Drammensfjorden og lenger. Adkomst via Tverken, Eiksetra eller Turheisen. Vinterstid er det 200 m fra skiløypa på Tverråsrunden til hytta.

Tomt

Areal: 9 757 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsmulighet ved Landfalltjern (mulighet for årskort, kr. 650,-.
Les mer på https://www.drammen.kommune.no/tjenester/vei-trafikk-parkering/parkering-spiralen-landfall-og-olsrud/

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77464790

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1932

Byggeår

1932

Byggemåte

Hytta er bygget tradisjonelt med laft. Senere kledd med panel. Det er nytt tak med god lufting og shingel på taket (2013). Det er ny stålpipe og moderne peisovn i stua.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen/påbygget. Det opplyses om at bygningen er byggemeldt.

Boligens areal

Primærrom: 26 kvm, Bruttoareal: 52 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppmålt av selger og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming via vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 052 123 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Veibeskrivelse: Kjør til Landfalltjern P-plass. Følg bred grusvei/sti inn til Tverken (2,5 km). Fortsett forbi Tverken mot Skimten (ca 600 m). Det er skiltet til hytta/visning i Bekkedalen - der det går en sti opp til Tverråsen.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til Spesialområde Naturvernområde. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til LNFR i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Drammen kommune eller megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Forkjøpsrett
Tinglyst 29.11.1963 med dagboknr. 1832
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
FOR ERLING SKAMARKEN ELLER HANS LIVSARVINGER
 
Forkjøpsrett på vilkår
Tinglyst 16.05.2012 med dagboknr. 385154
Rettighetshaver: Heiberg Eric  

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 4 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.