#ENGERSAND - Stor og innholdsrik enebolig med nydelig utsikt - Hage - Dobbelgarasje - Spa-rom

Engersand 18 , 3427 Gullaug

VISNINGER

26. mai tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 301 m²
Bruksareal 374 m²
Bruttoareal 403 m²
Tomt 1 117 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1962
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 46
Energimerking F
FINN.no 179147845
Sist endret 25.05.2020 11:21
Prisantydning 7 890 000
Totalpris 8 103 269
Ligningsverdi 1 856 308,-

Beregnet totalkostnad

7 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 197 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 890 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 213 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 103 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder:
1. etasje:
Entré/hall, kjøkken, stue, spisestue, 4 soverom, 2 baderom og kontor.
Underetasje:
Spa-rom, badstue, trimrom, omkledningsrom, vaskerom, bod og hybelleilighet med egen inngang, stue, kjøkken, soverom, baderom og vaskerom.
Dobbelgarasje med direkte inngang til boligen, samt enkelgarasje.
Utvendig sportsbod.

Standard

1. etasje:
Entré / hall
Boligen har en stor, flislagt hall med plass til garderobeskap. Her er det elektriske varmekabler på gulv. Slette, malte flater på vegger og i himling.
Kjøkken
Praktisk og romslig kjøkken, med åpen løsning mot spisestuen. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter, Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i stål. Integrere hvitevarer, herunder oppvaskmaskin, stekeovn og nedfelt induksjonstopp med komfyrvakt. Ventilator med avtrekk. 1-stavs parkett på gulv, samt nymalte flater (2020) på vegg og i himling. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på kjøkken.
Spisestue
Spisestuen har en åpen løsning mot kjøkkenet, og er boligens sosiale rom. Herfra er det utgang til den store, delvis overbygde verandaen som blir en forlengelse av stuen på varme, solrike sommerdager. Den vestvendte beliggenheten med store vindusflater gir mye naturlig lys. Her er det plass til en stor spisestue, samt en sofaløsning.
Vegger og himling ble malt opp i 2020. Det er 1-stavs parkett på gulv og innfelte downlights i himlingen.
Stue
Boligen har en separat stue med plass til en stor sofaløsning. Her er det store vindusflater mot vest som gir nydelig utsikt mot Drammen og fjorden. Her er det montert peis. Vegger og himling ble malt opp i 2020. Det er 1-stavs parkett på gulv og innfelte downlights i himlingen.
Baderom 1
Baderom fra omkring 2012, beliggenhet i tilknytning til to av soverommene. Fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Dusjhjørne med glassvegger. Vegghengt baderomsinnredning med mørke skuffefronter og dobbel heldekkende servant. Vegghengt toalett. Avtrekksvifte i vegg. Malte flater i himling med innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom
Baderom 2
Flislagt baderom beliggende i tilknytning til hovedsoverommet. Her er det fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Dusjhjørne med glassvegger, samt innbygget badekar. Vegghengt baderomsinnredning med mørke skuffefronter og heldekkende servant. Vegghengt toalett. Avtrekksvifte i vegg. Malte flater i himling med innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom
Hovedsoverom
Stort hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, sminkebord, samt garderobeskap. Her er det 3-stavs parkett på gulv. Vegger og himling ble malt opp i 2020.
Soverom 2, 3 og 4
Tre soverom med plass til seng, nattbord, skrivebord og garderobeskap. 3-stavs parkett å gulv. Vegger og himling ble malt opp i 2020.
Underetasje:
Spa-rom og trimrom.
Boligen har et lekkert spa-rom fra 2016 med tilknyttet trimrom. Her er det tilrettelagt for en behagelig tilværelse med badstue, boblebad og dusj etter en treningsøkt i trimrommet.
Fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Himling med malte flater og innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på spa-rommet. Det opplyses om at ominnredning til spa-rom og trimrom, samt nye vinduer i trimrom ikke er søkt godkjent i kommunen, og er derfor ikke å regne som godkjent for varig opphold.
Vaskerom:
Stort og praktisk vaskerom fra 2016 i underetasjen. Innredning med hvite fronter og stor arbeidsbenk i laminat med skyllekum. Nisje for vaskemaskin, tørketrommel og sorteringsbokser for tøy. Montert 200 liters varmtvannsbereder. Fliser og varmekabler på gulv (varmekabler er i følge selger defekt, ukjent grunn). Malte panelplater på vegg. Malte flater og innfelte downlights i himling. Se vedlagt boligsalgsrapport for tilstand på vaskerom.
Hybelleilighet:
Hybelleiligheten med egen inngang inneholder soverom, stue, kjøkken, baderom og vaskerom. Hybelen har 3-stavs parkett på gulv og malte, slette flater på vegg og himling i stue, kjøkken og på soverommet. Elektriske varmekabler på baderom, stue og kjøkken. Det opplyses om at rommene i hybelleiligheten ikke er søkt godkjent i kommunen for varig opphold.
Baderommet har fliser og varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Dusjhjørne med glassvegger. Vegghengt baderomsinnredning med mørke skuffefronter og heldekkende servant. Vegghengt toalett. Avtrekksvifte i vegg. Himling med malte flater og innfelte downlights.
Kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer, herunder oppvaskmaskin, stekeovn, nedfelt induksjonstopp, samt kjøle- og fryseskap. Ventilator med avtrekk.

Beliggenhet

Beliggende i et rolig og etablert boligstrøk på idylliske Engersand i Lier. Eiendommen er beliggende vestvendt, med solrik hage og nydelig utsikt mot Drammen og fjorden mot vest. Herfra er det kort avstand til Engersand friluftsområde, Lahellholmen og Engersand Havn med sandstrand, båthavn og gode bademuligheter.
Området er kjent for å være trygt og barnevennlig med skole og barnehage på Gullaug. Gullaug barneskole har ca. 230 elever. Skolens visjon er "Et møtested vi kommer til med glede". En trygg og god skole. Les mer  på: http://www.lier.kommune.no/skole. Skolebuss til Høvik ungdomsskole og videregående skole.
Flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.
Kort vei til Kiwi Gullaug, påkjøring E18, samt  jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.

Tomt

Areal: 1 117 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje, samt enkelgarasje. Flere biloppstillingsplasser i nyasfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Plutten familiebarnehage, 13 min
Carpe Diem barnehage (0-6 år), 2.4 km
Spikkestad Kanvas-barnehage (0-5 år), 3.4 km
Gullaug skole (1-7 kl.), 3.6 km
Høvik skole (1-10 kl.), 6.9 km
Lierbyen skole (8-10 kl.), 8.9 km
Lier videregående skole, 6.7 km

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6880439

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1962

Antall soverom

5

Byggeår

1962

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i av ulike typer uten at dette kan fastslås konkret. Etasjeskiller i murelementer og i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttervegger i opprinnelig del av boligen oppført med siporex eller tilsvarende med utvendig utlekted stående trekledning. Tilbygg oppført med bindingsverk med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltaksform og tekket med
betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen, datert 21.02.1964
Det foreligger ferdigattest for tilbygget, datert 23.06.1982
Det foreligger ferdigattest for garasjen, datert 27.11.1992
I henhold til selgers opplysninger ble hybelleiligheten etablert/ pusset opp i 2012, og Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på innredning av kjelleren, herunder spa-rommet, trimrommet, deler av vaskerommet og hybelleiligheten.
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 301 kvm, Bruksareal: 374 kvm, Bruttoareal: 403 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 150 m².
Primærrom: 140 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hovedboenhet: Trimrom, spa-rom, badstue, omkledningsrom, vaskerom trappegang. Hybelleilighet: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 1 soverom og utvendig trapperom.
Sekundærrom: 10 m²: Bod i hovedboenhet
1. etasje:
Bruksareal: 224 m².
Primærrom: 161 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, 2 ganger, stue, spisestue, kjøkken, 2 baderom, kontor og 4 soverom.
Sekundærrom: 63 m²: Dobbel garasje og enkel garasje.
Kommentar til areal: I tillegg til oppmålt areal er det en terrasse på ca. 45 m², og en utvendig bod med et måleverdig areal på ca. 4 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe, elektriske ovner og varmekabler, samt peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 24.000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 24.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 967 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 856 308 pr. 31.12.19 23:51 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 682 710 pr. 31.12.19 23:51 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse
Tinglyst 14.08.1962 med dagboknr. 402653
Bestemmelse om generende virksomhet, gjerde, veg, vann/kloakkledning.
Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Div. ledninger. Med flere bestemmelser
Erklæring/avtale
Tinglyst 14.07.1998 med dagboknr. 10996
Bestemmelse for Lier kommune å ha liggende kummunale vann- og avløpsledninger med nødvendige kummer. Kommunen gis fri adgang til eiendommen for nødvendig vedlikeholds- og reparasjon. Hjemmelshaver forplikter seg ikke til å utføre arbeide som kan gjøre ledningene utilgjengelig. Kommunen forplikter seg til å sette terrenget i den stand det var før arbeidet ble igangsatt i samråd med hjemmelshaver. Samtidig erstattes mulige skader som påføres eiendommen. Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 11.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.