#BRAGERNES - Strøken, nyere 3-roms midt i sentrum - Terrasse - Parkering - Oppgradert kjøkken og bad

Nedre Storgate 7 , 3015 Drammen

VISNINGER

3. juni onsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

26%

eier sin egen bolig

35%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

25%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 77 m²
Bruksareal 81 m²
Bruttoareal 90 m²
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 665
Energimerking B
FINN.no 179775859
Sist endret 28.05.2020 19:45
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 123 769
Ligningsverdi 1 055 148,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 123 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Simen Eknes Slotsvig (40483252) ønsker velkommen til Nedre Storgate 7!
En strøken og moderne 3-roms leilighet midt på Bragernes i Drammen med oppgradert kjøkken og bad, terrasse og garasjeplass.
Her bor du "midt i gågata". Du har butikker, caféer, spisesteder, kultur og urbane opplevelser rett utenfor inngangsdøra. Det tar deg fem minutter å gå over bybrua. Der ligger verden for dine føtter via Flytoget - 1 time til Gardermoen. Toget til Oslo tar 30 minutter. Skal du ikke reise fullt så langt, har du to minutter til både taxi og lokalbuss.

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 2. etasje og inneholder entré/gang, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse, to soverom, flislagt baderom, vaskerom og bod.
Parkeringsplass og sportsbod i kjeller.

Standard

Åpen stue- og kjøkkenløsning
Oppgradert og påkostet kjøkken med mye benkeplass, kjøkkenøy og gode oppbevaringsløsninger med kolonialskuffer. Moderne innredning med hvite skuffefronter, grå overskap og benkeplate av laminat. Fliser på vegg over benk. Nedfelt oppvaskkum i stål. Integrerte hvitevarer, herunder nedfelt induksjonstopp, ventilator med avtrekk, komfyr og kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Vannbåren gulvvarme og 3-stavs parkett på gulv. Vegger med malt, slett overflate og fliser.
Stue med plass til stor sofaløsning og spisestuebord. Store vindusflater ut mot et rolig atrium. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse. Vannbåren gulvvarme og 3-stavs eikeparkett på gulv, slette malte flater på vegg og malte betongflater i himling.
Baderom
Delikat baderom fra 2016 med fliser og varmekabler på gulv og fliser på vegg. Dusjhjørne med glassvegger. Baderomsinnredning med hvite, slette fronter og heldekkende servant. Vegghengt speil med integrert. Vegghengt toalett. Innfelte downlights og malte flater i himling. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på baderom.
Vaskerom
Flislagt vaskerom med varmekabler, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt skyllekum. Malte flater på vegg og sokkelflis. Malte, slette flater i himling. Se vedlagt boligrapport utført av Anticimex for tilstand på baderom.
Hovedsoverom
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og nattbord. God plass til garderobeskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte flater på vegg og i himling.
Soverom 2
Soverom med plass til seng og nattbord. Her er det montert garderobeskap.
Oppbevaring
Gode oppbevaringsmuligheter med innvendig bod, samt sportsbod i kjelleren.

Beliggenhet

I Bragernes Atrium har du ikke kort vei til sentrum. Du er i sentrum. Prosjektet er det eneste boligprosjektet i Drammen som ligger i et kvartal mellom 4 gågater. Du bor "midt i gågata". Du har butikker, caféer, spisesteder, kultur og urbane opplevelser rett utenfor inngangsdøra. Du trenger ikke taxi hjem etter en tur på byen en gang, for hjemme er rett rundt hjørnet. Det tar deg fem minutter å gå over bybrua. Der ligger verden for dine føtter via Flytoget - 1 time til Gardermoen. Toget til Oslo tar 30 minutter.  Bussen til Torp omtrent det samme. Skal du ikke reise fullt så langt, har du to minutter til både taxi og lokalbuss.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er i hovedsak begygd. Hyggelig atrium, kun for beboere. Her er det sitteplasser, grøntområder og lekeplass. Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkeringsplass for 1 bil i felles, lukket garasjeanlegg.

Barnehage / skole i området

Parktunet barnehage (0-5 år), 0.7 km
Bragernes Strand Barnehage (1-6 år), 0.8 km
Brannposten barnehage (3-6 år), 0.8 km
Bragernes skole (1-7 kl.), 1.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole, 14 min
Danvik skole (1-7 kl.), 1.4 km
Børresen skole (8-10 kl.), 1.2 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 16 min
504 elever, 3 klasser 1.3 km
Drammen videregående skole 13 min
1250 elever, 51 klasser 1.1 km
Akademiet videregående skole Dra... 24 min
270 elever 1.9 km

Felleskostnader

3 740 pr. mnd. Inkluderer: vannbåren gulvvarme, a-konto vann og avløp, renovasjon, grunnpakke TV og internett, garasje, forretningsførsel og revisjonshonorar, vedlikehold og renhold av fellesarealer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1441600

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et underskudd på kr. ..

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Kombinasjonsbygg med leiligheter og næringslokaler. Oppført i konstruksjoner av betong, stål og tre. Fundamentert med støpt gulv i underetasje.
Yttervegger av betong, type rammekonstruksjon med utfyllende vegger av bindingsverk. Fasader med murpuss og fasadeplater. Flatt tak med
folietekking. Vinduer og balkongdør med 3-lags glass. Karmer av tre, utvendig tekket med aluminium. Ytterdør av brann- og lydklassifisert utførelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, baderom, vaskerom, kjøkke, stue og 2 soverom.
Sekundærrom: 4 m².: Bod.
Kommentar til areal: I tillegg til de oppmålte arealene er det en vestvendt terrasse på ca 9 m2. Parkeringsplass for 1 bil i garasjeanlegg. Bod på ca. 6 m2 i felles anlegg i kjeller.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via vannbåren gulvvarme. Elektriske varmekabler på gulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 055 148 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 798 532 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Kulturmiljø som er freda (eller planlagt freda) etter kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus (UNESCO).
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål og bevaring av kulturmiljø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 11.500,-, internettannonsering kr. 13.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.