#BRAGERNES - Nyere, strøken 3-roms leilighet med 2 bad - Vestvendt stue og uteplass - Garasje - Kort vei til toget

Engene 100 , 3012 Drammen

VISNINGER

3. juni onsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 90 m²
Bruksareal 95 m²
Bruttoareal 104 m²
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 138
Energimerking C
FINN.no 178917627
Sist endret 20.05.2020 13:18
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 123 769
Ligningsverdi 1 183 966,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 123 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Simen Eknes Slotsvig (40483252) presenterer en strøken leilighet i Engene 100.
Her bor du i en topp moderne og stor 3-roms leilighet fra 2017. Engene 100 er beliggende på attraktive Brakerøya i Drammen med kort gangavstand til alle fasiliteter, som bussholdeplass, togstasjon, CC Senter med matbutikker, shopping og vinmonopol og SATS. Flotte turområder langs elven og kort vei marka.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 1. etasje og inneholder entré/gang, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse, to soverom, to baderom og innvendig bod.
Sportsbod og garasjeplass i kjelleren.

Standard

Entré/gang
Leiligheten har adkomst fra bakkeplan, med kort vei til heis/trapp til parkeringskjelleren. Stor entré/gang med dørcalling m/ video. Gode muligheter for plassering av yttertøy/sko. Vannbåren gulvvarme og 1-stavs parkett på på gulv. Slette, malte flater på vegg.
Åpen stue- og kjøkkenløsning
Stor og åpen kjøkkenløsning mot stuen. Her er det plass til både spisebord på kjøkkenet, samt spisestuebord, sofaløsning og lesekrok i stuen. Store vindusflater med montert solskjerming, samt utgang til overbygget vestvendt veranda. Delikat kjøkkeninnredning fra Sigdal med benkeplate i laminat, slette fronter og integrerte hvitevarer, herunder induksjonstopp, komfyr, ventilator, kjøl- og fryseskap og oppvaskmaskin. Vannbåren gulvvarme og 1-stavs parkett på gulv. Slette, malte flater på vegg og i himling. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Hovedbad
Romslig, hovedbad med vannbåren gulvvarme og fliser på gulv, samt fliser på vegg. Dusjhjørne med dusjvegger i glass, samt regndusj og hånddusj. Vegghengt innredning fra Sigdal med servant og hvite, slette skuffefronter. Speil og lys på vegg over servant. Vegghengt WC. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Baderom 2
Baderom med adkomst fra hovedsoverommet. Fliser og vannbåren gulvvarme på gulv, samt fliser på vegg. Dusjhjørne med dusjvegger i glass, samt regndusj og hånddusj. Vegghengt innredning fra Sigdal med servant og hvite skuffefronter. Speil og lys over servant. Vegghengt WC. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Hovedsoverom
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, samt kommode og skrivebord/sminkebord. Det er montert en stor garderobe. 1-stavs parkett på gulv, samt malte flater på vegg og i himling.
Soverom 2
Soverom nr. 2 med plass til stor seng, nattbord, kommode/skrivebord og gardeobeskap.

Beliggenhet

Her bor du med gangavstand til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til sentrum med butikker og restauranter, togstasjon med hyppige avganger mot Oslo/Kongsberg. Umiddelbar nærhet til ny, flott KIWI, samt CC kjøpesenter med treningssenter, flere matbutikker, apotek og vinmonopol.
Flotte turmuligheter langs elvepromenaden og fjordparken. Kort ved til marka/Bragernesåsen med flotte tur- og aktivitetsmuligheter, lysløyper og skispor.
Leiligheten ligger meget pendlervennlig i Drammen sentrum, med buss rett utenfor døren og gangavstand til togstasjon. Gode forbindelser videre til Kongsberg og Oslo, samt inn i distriktet.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med busker, trær og adkomstveier, samt lekeplass. Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Barnehage / skole i området

Bragernes Strand Barnehage (1-6 år), 0.5 km
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år), 0.8 km
Brannposten barnehage (3-6 år), 0.9 km
Bragernes skole (1-7 kl.), 0.8 km
Børresen skole (8-10 kl.), 3 km
Marienlyst skole (8-10 kl.), 2.1 km
Heltberg barne- og ungdomsskole
Brandengen skole (1-7 kl.), 2.7 km
Drammen videregående skole, 2,2 km
St. Hallvard videregående skole, 2.7 km

Felleskostnader

3 846 pr. mnd. Inkluderer: vannbåren oppvarming, grunnpakke TV og internett, garasje, renovasjon, felles vedlikehold, felles bygningsforsikring, honorar forretningsførsel og revisjon.

Sameie

Eierseksjonssameiet Engene 100, org.nr. 919769491, består av 75 boliger.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende saker har vært under behandling/arbeid i styret:
Arbeid med å få på plass drifts- og vedlikeholdsavtaler med tredjepart.
Kloakklukt i bygg B
Etterarbeid etter sprinklerutløsning i Bygg A
Luktproblematikk

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Protector Forsikring ASA Polisenummer: 1442202

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 767.177,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Sameiet viser til politivedtektene for husdyrhold. Dyr som kan være til sjenanse for de øvrige beboerne får ikke holdes i leilighet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Leilighetsbygg over 5 etasjer oppført i tre, stål og betong. Fundamentert med støpt gulv. Kjellervegger av betong . Yttervegger med fasader av teglstein og fasadeplater. Flatt tak med folietekking. Vinduer og balkongdør med 2-lags glass. Karmer av tre. Solskjerming

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.09.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 104 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjøkken, stue, 2 baderom, 2 soverom.
Sekundærrom: 5 m²: Bod.
Kommentar til areal: I tillegg til de oppmålte arealene er det parkeringsplass for 1 bil i felles garasjeanlegg. Bod i felles anlegg på ca. 5 m². Overbygget terrasse på ca. 6 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via vannbåren gulvvarme og elektriske varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 605 pr. år Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 183 966 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 262 277 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse
Tinglyst 13.05.1901 med dagboknr. 900167
Med flere bestemmelser. Overført fra: 3005-113/138. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
Bestemmelse om veg 
Tinglyst 20.01.1956 med dagboknr. 213
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Bestemmelse om bebyggelse, Bestemmelse om generende virksomhet. Overført fra: 3005-113/138. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
Bestemmelse iflg. skjøte
Tinglyst 03.11.2005 med dagboknr. 161246.
Rettighetshaver:UNO X FORSYNING AS, Org.nr: 921757131.
Bestemmelse om levering av petroleumsprodukter, Bestemmelse om drivstofftanker etc., Med flere bestemmelser. Overført fra: 3005-113/138. Gjelder denne registerenheten med flere.
Erklæring/avtale
Tinglyst  21.12.2018 21:00 med dagboknr. 1724052.
Rettighetshaver:DRAMMEN KOMMUNE, Org.nr: 921234554. Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk. Gjelder denne registerenheten med flere.
Erklæring/avtale  
Tinglyst 21.12.2018 21:00 med dagboknr. 1724052
Rettighetshaver:DRAMMEN KOMMUNE, Org.nr: 921234554. Bestemmelse om plassering av lekeapparater, Bestemmelse om adkomst til nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 13.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.