Bragernes - stor, vestvendt leilighet - terrasser mot vest og øst - carport - hyggelig utsikt - sentralt

Prins Oscars gate 32F , 3011 Drammen

VISNINGER

26. mai tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Widerøe
Nina Widerøe Partner / Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 125 m²
Bruksareal 125 m²
Bruttoareal 136 m²
Tomt 9 039 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1972
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 489
Energimerking E
FINN.no 179092962
Sist endret 25.05.2020 13:29
Prisantydning 5 790 000
Totalpris 5 943 769
Ligningsverdi 1 075 224,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 943 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott og meget romslig eierseksjon med store terrasser både mot vest og øst. Solrikt samt utsikt ut i grønne, hyggelige omgivelser. Leiligheten er over to plan, med alt man trenger i 1.etg. I 2.etg. er det to ekstra soverom og et tilhørende bad. Det er carport. Sentralt beliggende i et meget attraktivt område.

Innhold

Leiligheten ligger i 1.etg. og er over to plan. Inneholder:
1.etg.:Gang/hall, 2 soverom med utgang til stor, østvendt terrasse med sol mesteparten av dagen, bad m/separat wc, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, kjøkken m/spiseplass og integrert kokeplate og komfyr, stor stue/spisestue med peis og utgang til stor, vestvendt terrasse med masse sol ettermiddag til kveld.
2.etg.: Trapperom, bad m/badekar, wc og servant, 2 soverom m/utgang til østvendt balkong.
2 kjellerboder (1 liten og 1 stor) samt ideell andel av et kjellerrom.

Standard

Leiligheten trenger oppussing.
Det er parkett i hall, 1 soverom og stue. Tepper på soverom 2. Fliser på bad. Kjøkken har korkbelegg. I 2.etg. er det tepper på soverommene og fliser på badet.
Vegger er tapet eller malte flater. Fliser på våtrom.
Stor, elektrisk terrassemarkise (nyere) på vestvendt terrasse.
Dørcalling med kamera.
Alarm

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt sameie på Bragernes, i grønne, hyggelige omgivelser. Fin utsikt fra begge kanter av leiligheten.
Det er meget gode solforhold her, og solen kan nytes fra terrasser fra tidlig morgen til kvelds.
Gangavstand til CC handlesenter med de fleste servicetilbud, Bragernes sentrum, jernbanestasjonen både på Brakerøya og Strømsø med hyppige avganger både mot Oslo og Kongsberg. Flytoget stopper også på Strømsø.
Ca. 10 minutters gange til den flotte Bragernesåsen med et rikt utvalg av turmål sommer som vinter. Ca. 5 minutters gange til Elveparken som strekker seg langs vannet på begge sider av elven.

Tomt

Areal: 9 039 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er meget pent opparbeidet og beplantet med plen, busker, trær og blomster. Utvendig vedlikehold er inkl. i felleskostnadene.

Garasje / Parkering

Det er carport for 1 bil samt gjesteparkeringsplasser.

Barnehage / skole i området

Sokner til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.

Felleskostnader

4 846 pr. mnd. Fellesutgifter betales for tre måneder om gangen, og inkluderer felles strøm og forsikring, kommunale avgifter, tv/internett, trappevask, vedlikehold utvendig og i fellesarealer.

Sameie

Brantenborg Søndre boligsameiet, orgnr 982122007, består av 37 seksjoner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

ingen restriksjoner nevnt i vedtekter eller husordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1972

Antall soverom

4

Byggeår

1972

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen. Det foreligger derimot byggemeldte tegninger.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 136 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom , wc
2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner, men styret og forretningsfører skal ha beskjed.

Oppvarming

Elektrisk samt peis i stuen. Se vedlagte rapport fra brann- og feievesenet vedr. anmerkninger i forbindelse med peis som må utbedres før bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 830 pr. år renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 075 224 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 870 805 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra rundkjøringen ved Holmenbroen går Prins Oscars gate rett oppover mot Bragernesåsen.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Ja. Bygningene har verneklasse A, som er svært høy bevaringsverdi.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: nw@partners.no eller SMS: 91 61 60 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.