Drammen

#NYBYEN - Hel tomannsbolig / oppussingsobjekt med attraktiv beliggenhet. Solrik hage. Parkering i egen gårdsplass.

Andreas Borgens gate 1 , 3045 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 133 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 155 m²
Tomt 385 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1910
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 32
Energimerking E
FINN.no 180532694
Sist endret 03.07.2020 12:32
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 909 019
Ligningsverdi 974 322,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 109 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 909 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hel, horisontal tomannsbolig beliggende i attraktive Nybyen på Strømsø i Drammen.

Innhold

Horisontaldelt tomannsbolig med behov for oppussing/renovering.
1. etasje inneholder gang, to stuer, kjøkken og ett soverom. Separat inngangsparti og trapperom til 2. etasje. To boder.
2. etasje inneholder gang, kjøkken, stue og spisestue med utgang til balkong, flislagt baderom, soverom, garderobe, sovealkove.

Standard

Boligen har behov for vesentlig oppgradering/renovering utvendig og innvendig.
Gulv: Fliser på begge baderommene, vinylbelegg på kjøkken i 1. etasje, laminat på kjøkken i 2. etasje, laminatgulv i øvrige rom, vinylbelegg på soverom. Tregulv i stue i 2. etasje.
Vegger: Fliser på vegg på begge baderom. Malestrie i gang og stue, samt slette malte flater i stue i 1. etasje.
Himling: 1. etasje: malt panel i gang, malte plater i stue, panel på bad. 2. etasje: malte flater på kjøkken og soverom, malte takplater i stuen og spisestuen.
Følgende punkter er vurdert til TG2: plassering, membran og fallforhold på baderom i 1. etasje. Ventilasjon, vannrør og avløpsrør på kjøkken i 1. etasje. Ventilasjon og gulvoverflater i rom i 1 etasje. Ventilasjon, slukets plassering, sanitærutstyr, innredning og fallforhold på baderom i 2. etasje. Vannrør og avløsrør har passert mer enn 50% av anbefalt brukstid.
Øvrig TG2: Innvendig trapp mangler håndløper. Varmvannsbereder har passert mer enn 50% anbefalt brukstid. Vannrør og avløpsrør fra 1980. Observert skjevheter og råteskader i veggkonstruksjoner. Usikker ventilasjon/isolasjon mellom oppvarmet rom og balkonggulv. Moderate tegn på fukt i råkjeller.
Følgende punkter er vurdert til TG3: skråsprekker på vegg, merker etter fukt og sprekker i gulv i råkjeller. Skjevheter i etasjeskiller i 1. etasje og 2. etasje. Berøringsfare av spenningsførende deler i sikringsskap. Manglende brannslukningsutstyr i 1. og 2. etasje, samt manglende røykvarsler i 2. etasje. Til dels mye råteskader i ytterkledning og på vindskier. Stedvis råte- og slitasje på vinduer, samt stedvis manglende omramming rundt vinduer. Yttertak , stedvise sprekker i grunnmur.
Se for øvrig vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på boligen.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende i Nybyen med kort gangavstand til butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Høgskolesenteret, nye Strømsø Torg og Bragernes Torg. Fem minutters gange til jernbanestasjon og busstasjon med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 30 minutter med tog til Oslo. Kort vei til fine turmuligheter i Drammensmarka og alpinbakke i åsen. Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, nytt flott helårsbad og idretshall.

Tomt

Areal: 385 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er beplantet med busker og gressplen.

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Gulskogen Skole (1-10 kl.) 1,3 km
Danvik skole (1-7 kl.) 0.7 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl) 0.7 km
Heltberg barne- og ungdomsskole
Marienlyst skole (8-10 kl.), 1.1 km
Børresen skole (8-10 kl.), 1.9 km
Drammen videregående skole, 0.6 km
Akademiet videregående skole, 0.7 km
Lassebakken barnehage (0-5 år), 0.4 km
Marienlyst barnehage (0-5 år), 0.6 km
Danvik barnehage (0-5 år) 0.8 km

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 1150622

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1910

Antall soverom

2

Byggeår

1910

Byggemåte

Trebygning fundamentert med støpt gulv i kjeller. Grunnmurer av naturstein. Yttervegger av tømmer og bindingsverk. Fasader av stående trekledning. Takkonstruksjon av tre med yttertekking av betongtakstein og stålplater. Vinduer med 2-lags glass og karmer av tre. Fra varierende årstall. Uisolerte boder med utvendig tilkomst i 1. etasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen/påbygget. Drammen kommune opplyser om at bygningen ikke er byggeanmeldt, men registrerer at det er tatt i bruk i 1900.

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 155 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stuer, soverom, kjøkken, bad.
2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, kjøkken, stue, bad.
Kommentar til areal: I tillegg til de oppmålte arealene er det en balkong i 2 etg. på ca. 5 m2. Utvendige boder på ca. 16 m2 til sammen. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 562 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 974 322 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 507 558 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Boligen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger fyringsforbud på ildstedet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det opplyses om at løse kledningsbord og stillas som ligger i hagen medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 11.500,-, internettannonsering kr. 13.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.