Gullaug

Engersand Havn - Nyere, lekker 4-roms eierleilighet i 2 etg. - Beliggende i første rekke mot fjorden - Praktfull utsikt

Engersand Havn 32 , 3427 Gullaug

BE OM SALGSSUM
Øystein Liverud
Øystein Liverud Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

62%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 124 m²
Bruksareal 128 m²
Bruttoareal 141 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 159
Energimerking D
FINN.no 181600643
Sist endret 08.07.2020 17:44
Prisantydning 8 250 000
Totalpris 8 459 019
Ligningsverdi 1 366 440,-

Beregnet totalkostnad

8 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 200 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 209 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 459 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her bor du i en nyere, påkostet og delikat 4-roms leilighet fra 2018 med beliggenhet kun et steinkast unna vannet. Fra kjøkken, stue og terrasse har man nydelig utsikt over fjorden og mot Drammen. Flotte turmuligheter, nærhet til togstasjon og en idyllisk beliggenhet på naturskjønne Engersand.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Romslig entré. Innholdsrikt og påkostet kjøkken fra Crown, med kjøkkenøy og integrerte hvitevarer.
Stue og spisestue med utgang til sydvestvendt, overbygget balkong med praktisk bod. To flislagte baderom med dusjnisje, servant og WC.
Separat vaskerom. Hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe.
To soverom/barnerom. Innvendig bod.
Sportsbod og Carport.

Standard

Leiligheten har gjennomgående høy standard.
Leiligheten stod ferdig i 2018.
2 flislagte bad og eget vaskerom med oppgradert standard.
Kjøkken fra Crown med grå slette fronter. Kopositt benkeplate og integrerte hvitevarer fra Miele. Ventilator fra Røroshetta.
Leiligheten har 1-stravs parkett og vannbåren gulvvarme.
Balansert ventilasjon.
Terrassemarkise og sol-screens.
Waterguard.

Beliggenhet

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til på Engersand Havn, kun et steinkast unna vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.
På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en fantastisk utsikt mot Drammen.  Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Noen steinkast unna ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.
Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.
Det er kort vei til Jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.
Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Tomt

Areal: 1 286 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og hekk. Adkomstveier er asfaltert. Tomten er fellesareal.

Etasje

2 etg

Garasje / Parkering

Parkering i carport.

Felleskostnader

4 533 pr. mnd. Felleskostnader kr 3.176,- + oppvarming/varmtvann kr. 1.357,-. Oppvarming avregnes ikke. Tv/internett: Seksjonseier må tegne abonnement i tillegg til beløpet som betales via felleskostnader.

Sameie

Sameiet Strandhuset 1

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP0001957956

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

3

Byggeår

2018

Byggemåte

Leilighetsbygg over fire etasjer inneholdende 11 leiligheter. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende i stål og betong. Utfyllende yttervegger i bindingsverk med utvendige pussede og malte fasader. Vinduer i 3-lags glass med karmer og rammer i tre utvendig beslått med aluminium. Etasjeskillere i betong. Yttertaket er flatt og tekket med papp/folie (Yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest og midlertidig datert 25.06.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 128 kvm, Bruttoareal: 141 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 124 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, 2 bad, vaskerom, kjøkken, stue og 3 soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.
I tillegg til oppmålt areal er det en balkong på ca. 18 m2. Bod på ca.1 m2 ute på balkong. Bod på ca. 5 m2 i byggets 1.etasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Oppvarming via vannbåren gulvvarme tilkoblet felles sentralfyranlegg. Elektriske varmekabler på baderom og på
vaskerom. Balansert ventilasjon. Felles varmtvann.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme (fra sentral oppvarmingskilde, basert på sjøvann/varmepumper / el.kjele).
Elektriske varmekabler på baderom.
Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 574 pr. år Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 366 440 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 919 182 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Terrassemarkise
Utvendige, elektriske screens
Dørcalling med kamera.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ol@partners.no eller SMS: 91 88 41 74 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.