Eggedal

Vestbygda/Toskardfjellveien - Nyere hytte med anneks, stamp og grillhytte - Helårsvei - Strøm - Vann

Toskardfjellveien 259 , 3359 Eggedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler
Type Hytte / Selveier
Primærrom 69 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 1 082 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2005
Gårdsnummer 173
Bruksnummer 30
FINN.no 182509094
Sist endret 10.07.2020 14:57
Prisantydning 2 250 000
Totalpris 2 320 269
Ligningsverdi 1 212 470,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 320 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sigdal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Fritidsbolig beliggende i Bergerfeltet i Eggedal.

Innhold

Hytten bestående av: Gang, bad, kjøkken, stue, bod og 3 soverom.
Anneks: 1 soverom og 2 boder.
Grillhytte.
Badestamp.

Standard

Flislagt bad fra 2005. Gulvmonter toalett, dusjnisje  og innredning med profilerte fronter.
Kjøkkeninnrefning  tre fra 3005 med profilerte fronter. Frittstående kjøleskap. Nisje for komfys og vetilator med kullfilter. Gulv med skifer og åpen stue/kjøkkenløsning.
Drenering er fra år 2005.
Pipe fra 2005.
Årstall på stikkledninger og tanker er 2005. Selger opplyser at det pr dags dato foreligger avtale om årlig tømming av tett tank for kloakk.

Beliggenhet

Toskardfjell  er et etablert hytteområde  i Eggedal/Vestbygda med spredt hyttebebyggelse i ett åpent og vennlig fjelllandskap. Området kjennetegnes av svært rolige omgivelser, solrike tomter og lun beliggenhet. Eiendommen ligger ca. 750 moh og har en flott utsikt mot syd/vest og utover de nærliggende områder som Trillemarka og Vegglifjell . Oppkjørt løypenett starter like i nærheten, med tilkobling til preparerte skiløper til bla. Sloko og Haglebu. Løypene går også sydover mot Frøvollseter, Storvassåsen og inn i Trillemarka.
På UT.no finner du turstier, og på skiskporet.no finner du opplysninger om skiløyper.
Sjekk også ut: www.sigdal-aktiv.no - for flere spennende aktiviteter i nærområdet.
I Eggedal sentrum finnes matbutikk, bensinstasjon og restaurant.
Hytta ligger forholdsvis sentralt med tanke på Haglebu, Tempelseter og Norefjell. Ca. 20 min i bil til både Haglebu og Tempelseter, og ca. 30 min til Norefjell. Skallandslia ligger bare 2 timer i bil fra Oslo, og ca. 2,5 time fra Tønsberg-Sandefjord-Larvik området

Tomt

Areal: 1 082 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i gårdsplass.

Forsikring

IF Polisenummer: 2331412

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2005

Antall soverom

4

Byggeår

2005

Byggemåte

Fritidsbolig oppført i konstruksjoner av tre. Fundamentert med ringmur av leca. Etasjeskille hovedsaklig av betong. Veggkonstruksjoner av tre med
fasader av stående trekledning. Takkonstruksjon av tre, type saltak. Yttertekking av torv. Sidehengslede vinduer med gjennomgående sprosser og 2-lags glass. Karmer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Fritidsboligen har ferdigattest. En kan ikke se at det foreligger ferdigattest for uthus.
Ferdigattest avløpsanlegg 23.05.2012

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
Hytte:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue, kjøkken, 3 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Frittliggende bygning:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
I tillegg til de oppmålte arealene er det en sørvestvendt terrasse på ca. 47 m2. Grillhytte på ca. 9 m2
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Elementpeis. Skorsteinen er fra årstall 2005.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 792 pr. år Renovasjon, Slamtømming og eiendmsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 212 470 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse etter reguleringsplan for Dønnhaugliseter - planid 2010018. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Eksisterer det planforslag som berører eiendommen: Nei
Eksisterer det igangsatt planlegging som berører eiendommen: Nei

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett.
Avløp: Eiendommen har ikke avløp. Eiendommen har septiktank
Vei Eiendommen er tilknyttet privat vei
Innlagt vann fra privat borehull.
Privat avløpsanlegg til tett tank.
Pålegg: Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold.
Det er gitt utslippstillatelse og ferdigattest 26.11.2007 for tett tank for klosettavløp og infiltrajon av gråvann. Sanitært avløpsvann inkl klosettavløpet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.