Fiskum

Fiskum/Darbu - Lekker familiebolig over to plan på nydelig opparbeidet tomt - 2 Garasjer - 2 stuer - 2 bad

Gamle Kongsbergvei 40 , 3322 Fiskum

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 194 m²
Bruksareal 225 m²
Bruttoareal 255 m²
Tomt 761 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1998
Gårdsnummer 155
Bruksnummer 124
Energimerking B
FINN.no 182524570
Sist endret 08.07.2020 14:24
Prisantydning 4 190 000
Totalpris 4 308 769
Ligningsverdi 1 006 897,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Frittliggende enebolig beliggende på Fiskum i Øvre Eiker Kommune.

Innhold

Boligen inneholder en sokkeletasje, en hovedetasje samt ett kald loft med lav takhøyde. Sydvendte balkonger.

Standard

Bad 1 etg.  Flislagt fra byggeår med dusjkabinett, badekar, gulvmontert toalett og gulvvarme. Mekanisk avtrekk.
Bad sokkel etasje. Fra byggeår med dusjhjørne med dusjvegger i glass, gulvmontert toalett, gulvvarme og mekanisk avtrekk.
Vaskerom fra byggeår. Fliser på gulv med sokkelflis. Gulvvarme. Skyvedørsgarderobe. Mekanisk avtrekk. Arbeidsbenk i laminat med nedfelt skyllekar i stål. Uttak for vaskemaskin. To veggskap med hvite glatte fronter. Synlige vannrør i kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Sluk i plastmateriale fra byggeår. Utgang til terreng.
Kjøkkeninnredning fra byggeår med mørke profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri.
Nisje for frittstående komfyr og frittstående kjøleskap. Ventilator med avtrekk.
Yttertaktekking er fra år 1998.
Jøtul peisovn i stue i 1. etasje. Dovre vedovn i hall i sokkeletasje.
Det mangler rekkverk på topp av støttemur.
Tiltak bør derfor påregnes. TG 3

Beliggenhet

Boligen ligger på Fiskum like ved Darbu som er ett lite tettsted med 541 innbygger midt i mellom Hokksund og Kongsberg. Darbu har en meget sentral plassering ifht Kongsberg og teknologiparken.
Eneboligen er beliggende i ett veletablert boligområde med frittliggende eneboliger med flott utsikt over Fiskumvannet mot Eikeren.
Gangavstand til Darbu barneskole, barnehage, butikk med post, m.m. Det er flotte helårs turområder med merkede turstier, oppkjørte skiløyper og idylliske badeplasser rett utenfor døra.
Enkel adkomst til E-134 retning Kongsberg og Drammen.
Ca. 10 min kjøring til Kongsberg og Hokksund.
Ca. 30 min kjøring til Drammen.
Gangavstand til togstasjon og bussholdeplass for TIMEkspressen.
15 min med tog fra Darbu stasjon til Kongsberg
25 min med tog fra Darbu til Drammen stasjon.

Tomt

Areal: 761 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser. Frittstående garasje samt garasje i sokkeletasje.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1998

Antall soverom

4

Byggeår

1998

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskiller i trebjelkelag og lettklinkerelementer. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende trekledning liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har valmtaksform og tekket med betongtakstein.

Boligens areal

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 225 kvm, Bruttoareal: 255 kvm
Sokkel . etasjer:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom, bad, 1 soverom og tv-stue.
Sekundærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og 2 boder.
1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, bad, 2 stuer, gang og 2 soverom.
Fritstående garasje:
Bruksareal: 21 m².
Sekundærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.
I tillegg til oppmålt areal er det balkonger på tilsammen ca.27 m2
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er med elektrisk, vedfyring samt luft til luft varmepumpe. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 006 897 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 624 828 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Øvre Eiker kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Dokkestue medfølger i utgangspunktet ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.