Drammen

#LANDFALLTJERN - Ingen ferieplaner i år? Strøken, nyoppusset hytte ved badestrand - Enkel adkomst - Nytt uthus

Tverkenveien 102 , 3021 Drammen

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 23 m²
Bruksareal 23 m²
Tomt 498 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 967
FINN.no 183116752
Sist endret 06.08.2020 11:31
Prisantydning 1 150 000
Totalpris 1 178 869
Ligningsverdi 1 026 933,-

Beregnet totalkostnad

1 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 27 500,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 28 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 178 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta holder en god standard og inneholder:
Kjøkken med nyere innredning, gassbluss, gasskjøleskap, og oppvaskkum.
Stue med peisovn, plass til spisebord og sofaløsning.
Soverom med plass til dobbeltseng og garderobe
Uthus fra 2017 med disponibelt rom for etablering av toalett, samt stor en bod.

Standard

Hytta ble renovert i 2014/2015 og holder god standard. Følgende oppgraderinger ble gjennomført: Ny takshingel, nye takrenner/nedløp, ny pipe, 7 cm isolasjon i yttervegger, ny kledning og ny terrasse med nytt rekkverk og trapper samt nye "glassfelt" på terrassen.
Innvendig: Nytt bjelkelag med 15 cm isolasjon, nytt furugulv, nye vegger på soverom med isolasjon, ny innerdør, alle innvendige lister er nye, ny brannmur, 15 cm isolasjon på loft.  Ny kjøkkeninnredning, ny koketopp og kjøleskap.  Alle innvendige flater (vegg og tak) ble malt i 2014/15.  Nytt solcelleanlegg montert 2015.
Uthus:
Oppført i 2017. Uinnredet toalettrom (disponibelt rom) er isolert med 15cm i gulv, 15 cm i tak og 10 cm i yttervegger. Uthuset er søkt godkjent i kommunen. Det er montert separat solcellepanel for uthuset.

Beliggenhet

Hytta Tjernhaug ligger idyllisk til ved Landfalltjern i Drammensmarka, kun noen få minutters gange fra parkeringsplassen og badestranden. Her har man et fantastisk nettverk med turstier og skiløyper rett utenfor døren. Fra hytta har man et fantastisk utgangspunkt for flotte fotturer og skiturer i oppkjørte løyper innover i Finnemarka, med fine turmål som blant annet Tverken, Goliaten, Storsteinsfjell, Skimten og Glitrevann. Et rikt utvalg av fiskevann, samt gode jaktmuligheter finnes også i Drammensmarka.

Tomt

Areal: 498 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsmulighet ved Landfalltjern (mulighet for årskort, kr. 650,-.
Les mer på https://www.drammen.kommune.no/tjenester/vei-trafikk-parkering/parkering-spiralen-landfall-og-olsrud/

Forsikring

Jernbanepersonalets Forsikring Polisenummer: 1118974

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1940

Antall soverom

1

Byggeår

1940

Byggemåte

Hytta er oppført med gråsteinsmur på fjell. Vegger av bindingsverk, utforet med isolasjon og vindsperre. Ytterkledning i beiset panel. Yttertak med saltaks form med rupanel i undertak og ny shingel på yttertak. Nye vindskier, nye takrenner og nedløp. Innvendig gulv med nytt bjelkelag, isolasjon og hvitlasert furugulv. Innvendige vegger og tak er nymalt. Nytt listverk innvendig.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert X for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 23 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Uthus:
Bruksareal: 9 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av selger og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvaming via vedovn.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 026 933 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør til Landfalltjern P-plass. Følg bred grusvei fra parkeringsplassen mot Tverken, og ta av mot nord på sti etter ca. 80-100 meter. Følg sti i ca. 250 meter. Hytta ligger på høyre side av stien.. Etter Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til nåværende LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alt inventar medfølger, seng og sengetøy er nytt og ubrukt.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,40 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 11.500,-, internettannonsering kr. 13.500,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.