Mjøndalen

Mjøndalen - Nyoppusset enebolig på Ryghkollen - 3 soverom - Garasje - Herlig tomt

Drammensveien 106 , 3050 Mjøndalen

BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

40%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 524 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1910
Gårdsnummer 210
Bruksnummer 35
FINN.no 188817988
Sist endret 18.09.2020 11:08
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 585 269
Ligningsverdi 574 487,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 95 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 585 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

La meg ta deg på en guidet tur gjennom boligen fra dør til dør.
Selvfølgelig starter man i inngangspartiet det er da ikke så overrakende. Her har man en romslig entre med et bad som ligger rett frem.  Da kan man komme møkkete og svett rett inn på badet. perfekt også for hundeeierene som kan spyle hunden etter dagens skogstur. Alltid praktisk med kort vei fra hage til toalettet når ungene bare må løpe inn uten å ta av seg på beina.
Videre innover har du en stue med vinkel. Stuas størrelse er av slike proposjoner at du har plass til sofagruppe,  spisestue og hva enn du møtte ønske her nede. Kjøkkenet har også skikkelige proposjoner. Her er det flust av både skap og benkplass og et kjøkken som roper etter å bli brukt. i første etasjen finner vi også et soverom.
Da tar vi turen opp i 2.etg. Her finner du 2 stk soverom og en tv stue den perfekte plassen for ungdommen i hus.

Standard

Takstmann har følgende konklusjon:
Boligens tilstand anses sett i relasjon til alder som normal, med ref til byggeår og rehabiliterings år.
Det kan likevel påregnes noe kostnader til generelt vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg stort sett om normal levetid
på de enkelte bygningselementene. Her nevnes i hovedtrekk at videre bruk av bad er avgjørende for videre levetid.
Videre nevnes blindkjeller under stuedel og bad som ikke er besiktiget og ingen tilgang for kontroll. Dette er en utsatt
konstruksjonsdel, jfr pkt drenering om å lede overvann ut på siden.
Bedre ventilering av blindkjeller er noe som anbefales.
Det kan påregnes kostnader til oppgradering og modernisering av kjøkken og bad.
Boligen har elementer med TG: 2 se vedlagt Tilstandsrapport utført av Jan - Erik Mikarlsen, datert 21.08.2020
Følgende elementer har TG 2
Grunn og fundamenter
Grunnmur
Drenering
Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Ytterdører og porter
Takkonstruksjoner
Renner, nedløp og beslag
Etasjeskillere
Bad
Overflater på innvendige vegger
Kjøkkeninnredning
Bygning generelt

Beliggenhet

Sentral beliggenhet med kort vei til det meste. Du tusler til både sentrum og til idrettsanlegg. Det samme kan du gjøre til butikk og skole. Her bor du rett og slett praktisk til om du ønsker en enkel hverdag uten for mye kjøring. Skulle du være av typen som må pendle til andre byer så er det bare å kjøre Drammensveien og rett videre til E 134 og turen videre til E 18 . Her nede er det rett og slett praktisk å bo.

Tomt

Areal: 524 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Eplehagan andelsbarnehage (0-6 år) 7 min gange (0.5 km)
Vassenga barnehage (0-5 år) 20 min gange (1.6 km)
Bakkefaret FUS barnehage (0-6 år) 3 min med bil (2.3 km)
Skoler:
Mjøndalen skole (1-7 kl.) 20 min gange (1.6 km)
Veiavangen ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min med bil (2.3 km)
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min med bil (3.1 km)
Åssiden videregående skole 8 min med bil (6.7 km)
Akademiet Ypsilon vgs 11 min med bil (8.1 km)

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1910

Antall soverom

3

Byggeår

1910

Byggemåte

Byggegrop består av fjell, stein og jord. Byggegrop er gravd ut boligen er fundamentert med
ringmur på grunn. Grunnmur består av gråstein og betong. Stedvis kledd med plater. Yttervegger består av tre / bindingsverk / tømmer, utvendig kledd med trepanel.Taktypen består av saltak.
Takkonstruksjonen består av sperretakTaket er tekket med stålplater, antatt fra slutten av 80 tallet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 24.09.2009 for rehablitering av pipe. Dokumentet følger vedlagt. Drammen kommune har ikke dokumenter i deres arkiver som gjelder oppføring av boligen. Det forleigger ferdigattest for tilbygg og rehabilitering av pipe.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, kjøkken, entre, stue, soverom
2. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  stue, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er basert på vedfyring og strøm.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 678,86 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 574 487 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 068 151 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Det må forventes vegstøy.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.