Svelvik

SVELVIK - Idyllisk eiendom i strandsonen - Hage og nydelig utsikt mot Skjæra - Originale detaljer

Storgaten 5 , 3060 Svelvik

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 143 m²
Bruksareal 143 m²
Bruttoareal 161 m²
Tomt 457 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1820
Gårdsnummer 339
Bruksnummer 220
Energimerking G
FINN.no 194309801
Sist endret 23.10.2020 11:36
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 639 019
Ligningsverdi 810 852,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 125 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 139 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 639 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners ønsker velkommen til Storgaten 5 i Svelvik!
En idyllisk eiendom med nærkontakt til fjorden. Her er det duket for bading og båtliv - det er ingenting som står i veien for sommeridyllen! Enebolig fra Napoleons tid med originale kvaliteter og detaljer. Fri utsikt utover fjorden og de vakre skjæra rett ved innseilingen til Svelviksundet. Skjermet hage med uthus med hagstue beliggende ned mot fjæra. Hagen med plen er omkranset av busker, hekk og frukttrær.

Innhold

Enebolig over to plan som inneholder vindfang, gang, stue, kjøkken, baderom, 3 soverom, arbeidsrom kott.
Hagestue med sommer-gjesterom, hønsehus og kott.

Standard

Entre og gang med plass til ytterklær og sko. Originalt heltregulv. Tømmer og panel på vegg, samt panel i himling.
Baderom med varmekabler og fliser på gulv, samt malte flater og panel på vegger. Badekar med dusjgarnityr, gulvmontert toalett. Servant med ettgreps blandebatteri. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Drypplekkasje fra kobberrør tilknyttet toalett (TG3). Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport fra Anticimex for tilstand på baderom.
Selger opplyser om mulighet for å etablere et ekstra baderom i 2. etasje.
Kjøkken plassbygget innredning i heltre, inspirert av britiske landkjøkken. Nedfelt oppvaskkum. Ventilator med avtrekk. Nisje til oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Kjøkkenet har gjennomlys og utgang til veranda og hage. Plass til spisebord.  Heltre gulv. Malt panel på vegger. Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport fra Anticimex for tilstand på kjøkken.
Stue med flere originale detaljer og overflater. Her er det plass til spisestue og sittegruppe. Flott utsikt mot fjorden. Stedvis manglende panel på vegger. Manglende omrammingsdetaljer på vinduer. Rommet ansees å være uferdig og må påberegnes tiltak.
Stort hovedsoverom i 2. etasje med nydelig utsikt mot fjorden. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, skrivebord/sminkebord. Plassbygget garderobeskap med profilerte fronter. Sponplater på gulv. Brystningspanel og malte flater på vegg. Malt panel i himling. Soverommene fremstår som uferdige og har behov for tiltak. Manglende listverk og detaljer i overganger mellom gulv og vegg samt tak og vegg. Se forøvrig vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på soverommene.
Soverom nr. 2 og 3 har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. Heltre gulv. Panel på vegger og i himling. Ett av soverommene benyttes i dag som kontor.
Soverom nr. 4 er beliggende i 1. etasje og har plass til dobbeltseng, nattbord garderobeskap og sminkebord/skrivebord. Det er laget åpning i panel til dør fra innside, men det er ikke laget åpning i utvendig panel og vindsperre for insetting av dør.
Opparbeidet hage med plen, busker og hekk. Urtebed og frukttrær omkranser hagen og gir en skjermet idyll. Uthuset er innredet som gjesterom / leserom. Verktøybod og hønsehus. Selger opplyser om at eiendommen har rett til båtplass (markert med påle noen meter utenfor hageporten).

Beliggenhet

Kun noen få hundre meter fra sentrumskjernen i Svelvik ligger denne vakre perlen i Øvre Svelvik, med fri utsikt utover fjorden og de vakre skjæra rett ved innseilingen til Svelviksundet. Her er det duket for bading og båtliv. Det er ingenting som står i veien for sommeridyllen. I tillegg er det kort gangavstand til alt av de daglige behovene og servicetilbudene som matbutikker, barneskole, bussholdeplass og ferjekaia.
Svelvik er en sjarmerende "Sørlandsby" med koselige gater, grønne lunger, båthavn og marina. I det smale sundet forbi Svelvik renner Nord-Europas nest sterkeste saltvannsstrøm og sørger for at Svelvikferja til tider går for full maskin på Norges korteste ferjestrekning. Du finner mange, deilige badeplasser i området med sandstrender, svaberg, kyststi og gode fiskemuligheter. I bakkant ligger Svelvikmarka med kupert og variert turterreng. Her er det et mylder av merkede løyper, noen fine padlevann og lysløypetrase. På Svelviks høyeste topp er det satt opp et flott utsiktstårn med rundskue fra Færder i sør til Gaustatoppen i nord. Svelvik IF tilbyr både fotball og ski. I tillegg er det jeger- og fiskeforening, tennisklubb, kiteklubb og seilforening i området, bare for å nevne noe.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Rema 1000 og Coop. På Svelvik Nærsenter finner du også Nille, Vic og Vinmonopolet. Ellers har sentrum et godt og variert tilbud med selvstendige butikker, pub og spisesteder. Det er også kort vei inn til Drammen med alle storbyens fasiliteter.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Svelvik ferjekai og ligger ca. 400 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 26 min til Drammen, 25 min til Sande, 50 min til Oslo S, 54 min til Kongsberg, 54 min til Moss lufthavn Rygge og 70 min til Oslo lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til Tømmerås barneskole og Svelvik ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 457 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Nei / Nei
Nåværende eier står parkert på kommunens eiendom (naboeiendommen).

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tømmerås barnehage - 23 min gange
Ebbestad barnehage (1-5 år) - 6 min med bil (4 km)
Støa barnehage (0-5 år) 9 min - med bil (9.5 km)
Skoler
Tømmerås skole (1-7 kl.) -  4 min med bil (2.8 km)
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) -  4 min med bil (3.1 km)
Drammen videregående skole - 25 min med bil (20.4 km)
Akademiet videregående skole Drammen -  27 min med bil (21.2 km)

Forsikring

Eika Polisenummer: 2521595

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1820

Antall soverom

4

Byggeår

1820

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av stein og betong. Yttevegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltakform og er utvendig tekket med teglstein. Etasjeskillere av trebjelkelag. Vinduer fra ulike årstall og ulik utførelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen opplyser om "delvis manglende opplysninger om oppføring av bygninger i kommunens byggesaksarkiv for eldre bygg.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 143 kvm, Bruttoareal: 161 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom og gang.
Uthus:
1. etasje:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 11  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Det er i tillegg til oppgitt areal bod tilknyttet uthus, samt terrasse med utgang fra kjøkken på ca. 12 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og via vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 7800 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7800,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 260 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 810 852 pr. 31.12.19 11:28 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 919 068 pr. 31.12.19 11:28 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger, bevaring av bygninger og småbåtanlegg. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til bevaring kulturmiljø, nåværende boligbebyggelse og parkering i Kommuneplanens arealdel med ikrafttredelse 07.09.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Jordskifte
Tinglyst 01.07.1999 med dagboknr. 2604
samt gnr 9990 bnr 2 i Svelvik. Vestfold jordskifteretts sak nr 11/1987. Sluttet 16.12.1998. Grensegangssak. Bruksrett. Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger krav om følgende:
Vannmåler:
Pålegg om installering av vannmåler.
Sot/feieluke:
Avvik: Det ble avdekket at feieluke og sotluke ikke er i godkjent stand (enkel). Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at feie/sotluke settes i godkjent stand eller byttes ut med ny godkjent luke.
Selger opplyser forøvrig at forholdet er utbedret.
1.etg/ildsted:
Avvik: Det ble avdekket at det ikke er montert plate av ubrennbart materiale på gulv foran vedovn. Jf. Forebyggendeforskriften §
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres plate av ubrennbart materiale på gulvet på minst 30 cm foran vedovnen.
Selger opplyser forøvrig at forholdet er utbedret.
Skorstein/1.etg:
Avvik: Det ble avdekket at hull i skorsteinsvangen etter gammelt røykrør ikke er murt igjen på godkjent måte (for tynt murverk). Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at hullet i skorsteinsvangen hugges opp og tettes på godkjent måte i henhold til skorsteinens krav.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.