Hvittingfoss

Hvittingfoss - Nylig rehabilitert bygård med 6 seksjoner - Årlig leieinntekter på kr 601 200,-

Sentrumsveien 39 , 3647 Hvittingfoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Annet / Selveier
Bruksareal 495 m²
Tomt 793 m² / Fellestomt
Soverom 12
Byggeår 1900
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 38
Energimerking G
FINN.no 194623831
Sist endret 20.10.2020 12:58
Prisantydning 9 500 000
Totalpris 9 738 869
Ligningsverdi 1 862 207,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 238 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 738 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

3-etasjes bygård med 5 eierseksjonsleiligheter som er nylig totalrehabilitert i 2016-2018, med sentral beliggenhet i Hvittingfoss.

Innhold

Eiendommen består av 6 seksjoner og inneholder:
1.etg:
Leilighet snr.1: entre, 4 soverom, bad, kjøkken, stue og bod. (135 kvm)
Leilighet snr. 2: inneholder entre, bod, 1 soverom, kjøkken og stue. (55 kvm)
Næringsseksjon Snr. 6.
2.etasje:
Leilighet snr.3: entre, 3 soverom, bad, kjøkken, stue og bod. (97 kvm)
Leilighet snr.4: entre, soverom, bad, soverom, kjøkken, stue og bod. (102 kvm)
3.etasje:
Leilighet snr.5:  entre, 2 soverom, bad, kjøkken og stue. (54 kvm)
Det er uteplass utenfor en leilighet i 1.etg.
Begge leiligheter i 2.etg har en liten balkong.

Standard

Alle leilighetene er totalrenovert i 2016 til 2018 og bærer god og lik standard.
  
Alle vinduer og dører er byttet  ved rehabiliteringen. Nye gulvoverflater i alle leiligheter har laminat. Fellesarealer har belegg. Alle innvendige flater er malt på tak og vegg. Kjøkken med åpen løsning og hvite glatte fronter. Alle kjøkken ventilator, integrerte hvitevarer som koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-frys. Flislagte bad med innredning med servant, toalett, dusjhjørne, opplegg vaskemaskin. Varmepumpe i 4 av leilighetene.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et rolig og etablert boligområde. Gangavstand til Hvittingfoss sentrum, hvor man finner skole, barnehage, treningssenter, idrettsplass og diverse butikker.
Hvittingfoss ligger ca. 34 km. sydover fra Kongsberg sentrum. Fra Hvittingfoss er det ca. 30-60 minutter med bil til Holmestrand, Horten, Oslo, Drammen, Kongsberg og Tønsberg.

Tomt

Areal: 793 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen grunn.

Barnehage / skole i området

SKOLER:
Hvittingfoss barne- og ungdomsskole, 13 min gange (1.1 km)
Kongsberg vgs. avd. Kongsgårdmoen, 30 min med bil
Kongsberg videregående skole Avd. Saggrenda, 34 min med bil (34.3 km)
BARNEHAGER:
Bjørkebakken barnehage (0-5 år) 12 min (1 km)
Hem barnehage (1-5 år) 8 min (7.4 km)
Rakkerungene familiebarnehage, 10 min

Forsikring

Fremtind

Boligtype, eierform og byggeår

Annet (Selveier), byggeår: 1900

Antall soverom

12

Byggeår

1900

Byggemåte

Betongfundament på stabile masser.
Yttervegger består av trekonstruksjon og utvendig kledd med trepanel.
Taket har saltakskonstruksjon og er utvendig tekket med stein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for eiendommen den.... Følger vedlagt.

Boligens areal

Bruksareal: 495 kvm
1. etasje:
Snr. 1
Bruksareal: 135 m².
Snr. 2
Bruksareal: 55 m².
Snr. 6
Bruksareal: ca. 22 m².
2. etasje:
Snr. 3
Bruksareal: 97 m².
Snr. 4
Bruksareal: 102 m².
3. etasje:
Snr. 5
Bruksareal: 54 m²
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ja.
Leieinntekter er  på 601.200,-  i året med nåværende leietagere. Se fullstendig oversikt i takstdokumentet.
Seksjon 6 - Næringsseksjonen er nå leid ut og leietager har en løpende avtale på kr. 0,- per år. Denne avtalen kan ikke endres eller sies opp av ny eier. Ny eier kan skjøte over seksjon 6 på leietager når som helst. Leietager betaler da for omkostningene.  Leietager i seksjon 6 skal kun viderefaktureres for sin andel av felles bygningsforsikring en gang i året. Leietager skal ikke vidrefaktureres for renovasjon, da hun ikke har det.
Innvendig vedlikehold av seksjon 6 dekkes av leietager. Se leiekontrakt.

Oppvarming

Varmepumpe i 4 av leilighetene. Vedovn i en av seksjonene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 892,68 pr. år Renovasjon, vann og avløp og eiendomsskatt for alle 6 seksjonene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 862 207 pr. 09.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 703 943 pr. 09.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners " Til salgs" plakat på bygningen.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til Bolig/Forretning/Kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1900/901887-1/26  Bestemmelse om gjerde  
12.01.1900 
Overført fra: 3006-14/38
Gjelder denne registerenheten med flere.
 
1903/900061-1/26  Bestemmelse om gjerde  
15.05.1903 
 Overført fra: 3006-14/38
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Kongsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring da det ikke er mulig i henhold til vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Hjemmelsovergang av flere enn 2 seksjoner i samme sameie er i strid med eierseksjonsloven §23, det ligger vedlagt en uttalelse fra Kartverket hvor de forespeiler at ervervsbegrensningen i eierskejsonloven § 23  ikke slår inn ved salg av 100% av sameie samlet.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.