Gullaug

ENGERSAND HAVN - Leilighet i strandhus med praktfull utsikt - I første rekke mot sjøen - 3 sov - 2 baderom - Carport

Engersand Havn 38 , 3427 Gullaug

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

68%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 101 m²
Bruksareal 106 m²
Bruttoareal 119 m²
Tomt 2 643 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 160
Energimerking B
FINN.no 192051379
Sist endret 30.11.2020 15:53
Prisantydning 7 600 000
Totalpris 7 797 769
Ligningsverdi 1 181 403,-

Beregnet totalkostnad

7 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 188 750,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 197 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 797 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen ønsker velkommen til Engersand Havn 38!
Med den unike beliggenheten i vannkanten, er det å bo i Strandhus en helt spesiell opplevelse. Fjorden er alltid der, rett utenfor vinduene, uansett tid på døgnet, uansett årstid. Du vil kjenne fjordbrisen og stormkastene på terrassen, du vil se solen glitre i bølgene før den forsvinner bak åsene i vest.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etasje og inneholder entré, gang, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til overbygget balkong, tre soverom, to baderom, innvendig bod, bod på terrassen, samt utvendig sportsbod.

Standard

Entré
Overbygget inngangsparti med adkomst til sportsbod. Flislagt entré med varmekabler i gulv. Det er mondtert en stor skyvedørsgarderobe for enkel og ryddig plassering av yttertøy og sko. Slette, malte flater på vegger. Innfelte downlights og malte flater i himling.
Åpen stue- og kjøkkenløsning
Leiligheten har en stor stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet fylles av mye naturlig lys fra de store og mange vindusflatene mot vest. Her får man følelsen av at fjorden er en forlengelse av stuen og balkongen. I stuen er det plass til en stor sofaløsning, spisestue samt en egen sittegruppe ved den innmurte peisinnsatsen. Fra stuen er det utgang til en overbygget balkong på hele 18 kvm. Her er det god plass en stor sittegruppe samt grill. Egen bod til puter, potter etc.
Kjøkkenet har en delikat kjøkkeninnredning fra Crown med integrerte hvitevarer fra Miele. Heltre benkeplate med nedfeldt oppvaskkum i metall. Induksjonstopp. Ventilator integrert i overskap. I stuen og på kjøkkenet er det varmekabler og 1-stavs eikeparkett på gulvet, malte flater på vegger. Innfelte downlights og malte flater i himlingen. TG 0/ på kjøkkenet.
Hovedsoverom
Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Stor garderobeløsning, samt plass til kommode/sminkebord. 1-stavs eikeparkett og elektriske varmekabler på gulv. Male flater på vegger. Innfelte downlights og malte flater i himling.
Hovedbad
Stort og lekkert baderom med adkomst fra hovedsoverommet. Fliser og elektriske varmekabler på gulv, samt fliser på vegg. Baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant. Speil med belysning. Nedsenket dusjhjørne med svingbare dører av glass. Veggmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin, Mekanisk ventilasjon. Innfelte downlights og slette malte flater i himling. TG 0/1 på baderom.
Gjestebad / baderom 2
Flislagt baderom med varmekabler i gulv og innfelte downlights i himling. Baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant. Speil med belysning. Nedsenket dusjnisje med skyvedør av glass. Veggmontert toalett. Mekanisk ventilasjon. TG 0/1 på baderom.
Soverom 2 og 3
To soverom med plass til seng, nattbord, skrivebord. Garderobeskap på ett rom. 1-stavs eikeparkett og elektriske varmekabler på gulv. Malte flater på vegger. Innfelte downlights og malte flater i himling.
Bod og oppbevaring
Leiligheten har en innvendig bod/teknisk rom på 5 kvm. Sportsbod utenfor inngangsdøren på 5 kvm, samt bod på terrassen på ca. 1 kvm for enkel oppbevaring av puter, potter, etc på balkongen.
Teknisk
Fordelerskap, flowstop, varmtvannsbereder, ventilasjonsanlegg og stoppekran er plassert på teknisk rom.
Varmtvannsbereder fra oso på 194 liter produsert i 2018.
Sikringskap med automatsikringer fra 2018 plassert på teknisk rom.

Beliggenhet

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til på Engersand Havn, kun noen få meter fra vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.
På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en fantastisk utsikt mot Drammen.  Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Et steinkast unna ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.
Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.
Det er kort vei til Jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.
Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Tomt

Areal: 2 643 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og hekk. Adkomstveier er asfaltert. Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

1 biloppstillingsplass i carport. Ellers gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Plutten familiebarnehage - 21 min gange
Sprellopp Linnesbakken barnehage -  5 min med bil (3.3 km)
Carpe Diem barnehage (0-6 år) -  6 min med bil ( 3.1 km)
Skoler
Gullaug skole (1-7 kl.) - 6 min med bil (3.1 km)
Høvik skole (1-10 kl.) - 9 min med bil (6.5 km)
Lier videregående skole - 9 min med bil (6.2 km)
Briskeby skole og kompetansesenter - 10 min med bil (6.6 km)

Felleskostnader

2 323 pr. mnd. Inkluderer: renovasjon, felles vedlikehold, bygningsforsikring, snømåking/strøing og klipping av plen og hekk.

Sameie

Sameiet Strandhusene 2. Gnr 115 bnr 160 - i Lier kommune. 10 boligseksjoner fordelt på 5 strandhus (Strandhusene 2). Sameierne har full råderett over sin seksjon og kan fritt leie ut. Vedtekter er vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I innkalling til generalforsmling av 2020 opplyses det om at styreleder har mottatt og videresendt to nabovarsler;
Dispensasjon fra rekkefølgebestemmelsene RF Prosjekt AS 04.02.20 (Transportveier og riggplass for ferdigstillelse av siste byggetrinn i sydområdet.) Dispensasjon fra rekkefølgebestemmelser for brakker som kan stå lenger enn opprinnelig søkt for.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1957965

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 43 036,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt i salgsoppgave

Husdyrhold

Ingen restriksjoner rundt husdyrhold fremkommer av vedtektene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

3

Byggeår

2018

Byggemåte

Boligen er konstruert med bærekonstruksjon av stål og betong. Grunnmur og etasjeskiller av betong. Fasader av murpuss og liggende trekledning. Vinduer og balkongdør av 3-lags glass med karmer av tre og aluminiums beslått utside. Balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.10.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 119 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 3 soverom, 2 baderom, kjøkken og stue.
I tillegg er det balkong på ca 18m2, bod på ca 5m2 ved inngangsparti og bod på ca 1m2 med tilkomst fra balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via elektriske varmekabler i gulv, samt vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 22000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 22000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 273 pr. år Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 181 403 pr. 31.12.19 14:25 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 253 051 pr. 31.12.19 14:25 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Elektriske screens på vinduer i stuen
Elektrisk terrassemarkise

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.