Drammen

BRAGERNES TORG - Strøken, nyoppusset toppleilighet i sentrum - Solrik balkong - Nær toget

Øvre Storgate 1B , 3018 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

27%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 91 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 115 m²
Soverom 2
Byggeår 1867
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 1088
Energimerking G
FINN.no 193483416
Sist endret 16.10.2020 10:44
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 406 269
Ligningsverdi 850 552,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 116 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 406 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partner ønsker velkommen til Øvre Storgate 1 B.
Her kan du rett inn i en nyoppusset, klassisk toppleilighet - rett ved Bragernes Torg. Murvegger, takhøyden på 3,2 meter, og skråhimling gir leiligheten et industrielt, urbant mot moderne preg! Leiligheten inneholder et totalrenovert og påkostet baderom med marmorfliser, åpen stue og kjøkkenløsning med stilren innredning og integrerte hvitevarer. To soverom, samt garderoberom/kontor.

Innhold

Leiligheten inneholder gang, kjøkken, stue, to soverom, bad og garderoberom/kontor.

Standard

Stue
Stor og luftig stue med 3,2 meter takhøyde. God plass til spisestueløsning og sofagruppe. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 10 kvm. Ny laminat på gulv. Slette, malte flater og malt betong på vegger. Slette, malte flater og synlige bjelker i himling.
Kjøkken
Kjøkken fra år 2015. Innredning med slette fronter. Benkeplate av laminat med helstøpt oppvaskkum og nedfelt induksjonstopp. Ettgreps
blandebatteri. Integrerte hvitevarer. Mekanisk avtrekksvifte. Overflate gulv med laminat. Overflate vegger med malte slette flater. Overflate himling
med malte slette flater.
Bad
Nyrenovert i 2020. Innredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. To stk toppmonterte servanter med ettgreps blandebatteri. Overflate gulv
med storformat flis. Overflate vegger med storformat flis og malte slette flater. Overflate himling med malte slette flater. Dusjnisje med vegger av
glass. Togreps blandebatteri montert på vegg med håndusj og regndusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Varme i gulv. Mekanisk avtrekksvifte. TG 0 og 1 på baderom.
Gang/entre
Entré og gang med adkomst til innvendig bod. Laminat på gulv, malte flater på vegger og i himling.
Hovedsoverom:
Hovedsoverom med adkomst via garderoberom. God plass til dobbeltseng og nattbord/sminkebord. Laminat på gulv. Nymalte flater på vegger og himling.
Soverom 2:
Soverom nr. 2 har god plass til dobbeltseng, nattbord. Det er montert garderobeskap på soverommet. Laminat på gulv. Nymalt tapet på vegger og nymalte bjelker og flater i himling.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt i Drammen sentrum med Bragernes torg, teateret, kino og alle øvrige servicetilbud i umiddelbar nærhet. Torget med blomster- og grønnsakstorg, skøyteis og alle slags butikker rett utenfor døren.
Bare  200 meter til Honnørbrygga og elvepromenaden. Fem minutters gange til zik-zakken og Bragernesåsen. Kort vei til Ypsilonbroen og god tilgang til byens tilbud også på Papirbredden og Strømsø.
Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bussknutepunkt og taxiholdeplass på torget. Jernbanestasjonen er kun en spasertur over bybrua. Kun 30 minutter til Oslo og 1 time til Gardermoen med Flytoget.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Nei / Nei.
Det tilbys utleie av parkeringsplass flere steder i nærheten, eksempelvi:
Kinogarasjen: https://onepark.no/leie-parkering/kinogarasjen
Thamsgate parkeringshus: https://dpark.no/thams-gate-p-hus/

Barnehage / skole i området

Barnehager
Parktunet barnehage (0-5 år) -  7 min gange (0.5 km)
Lilleløkka barnehage (0-6 år) -  8 min gange (0.7 km)
Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) - 12 min gange (1 km)
Skoler
Heltberg barne- og ungdomsskole - 13 min gange
Danvik skole (1-7 kl.) -  16 min gange (1.3 km)
Bragernes skole (1-7 kl.) -  20 min gange (1.7 km)
Børresen skole (8-10 kl.) - 13 min gange(1.1 km)
Marienlyst skole (8-10 kl.) -  15 min gange (1.2 km)
Drammen videregående skole - 11 min gange (0.9 km)
Akademiet videregående skole -24 min gange (1.9 km)

Felleskostnader

2 703 pr. mnd. Inkluderer kommunale avgifter, felles forsikring av bygningen, snøbrøyting, forretningsførsel, løpende vedlikehold av felles innretninger.

Sameie

Sameiet Øvre Storgate 1.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Godkjent årsregnskap for 2019 viser et underskudd på kr. 71.179.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensregler tillatt, så langt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Forøvrig båndtvang på sameiets fellesarealer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1867

Antall soverom

2

Byggeår

1867

Byggemåte

Leilighetsbygg over fire etasjer. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger i murkonstruksjon med
utvendige pussede og malte fasader. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etsjeskillere i trebjelkelag. Yttertaket har saltaksform og
tekket med stålplater (Yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen opplyser om at bygningen er byggemeldt.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/entre, bad, 2 soverom, kontor, kjøkken og stue.
Sekundærrrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: kott
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 6 m2. Balkong på ca. 10 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe og elektriske varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 850 552 pr. 31.12.19 14:20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 061 987 pr. 31.12.19 14:20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningene er registrert som lokalt kulturminne i Drammen kommune med verneklasse C.
Kulturmiljø som er freda (eller planlagt freda) etter kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus (UNESCO).
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende sentrumsformål i kommuneplanens arealdel 2014-2036 med ikrafttredelse 05.10.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Detaljregulering for den nye Bybrua og for midlertidig gang- og sykkelbru. Planlegging igangsatt

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale
Tinglyst 18.11.1935 med dagboknr. 900779
Rettighetshaver: Drammen E-verk. Rett til å montere en kabelkasse. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3005-114/1088. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Relasjon mellom megler og oppdragsgiver

Det gjøres oppmerksom på at megler har en relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med eiendomsmeglingsloven.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.