Drammen

Galterud/Austad - Meget pen og velholdt villeeiendom - Fantastisk utsikt - Usjenerte uteområder

Fossilveien 34 , 3034 Drammen

BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 199 m²
Bruttoareal 216 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1972
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 420
Energimerking F
FINN.no 193538457
Sist endret 18.10.2020 14:14
Prisantydning 5 990 000
Totalpris 6 164 019
Ligningsverdi 1 420 778,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 160 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 174 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 164 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Frittliggende enebolig beliggende på Galterud i Drammen Kommune.

Innhold

Boligen er over to plan pluss et kaldloft med lav takhøyde. Hoveadkomst i underetasje.
Sydvendt uteplass med beleggningstein og utepeis.

Standard

Mobalpa kjøkkeninnredning fra år 1993 med profilerte fronter. Benkeplater i laminat med flislagte overflater. Nedfelt oppvaskkum i komposittmateriale med togreps blandebatteri. Integrert stekeovn. Nedfelt keramisk koketopp. Ventilator med avtrekk over koketopp. Oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap.
Overflater gulv med parkett av type "skipsgulv". Vegger med tapetserte og malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himling med panel
og dragere. Vannrør i kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra år 1993 tilkoblet avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
Flislagt bad i 1 etasje fra omkring år 1996. Gulvvarme. Gulvmontert toalett. Vegghengt servant med to-greps blandebatteri. Dusjkabinett fra omkring år
1999/2000. Vannrør i kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra omkring år 1996. Hovedsluk i plastmateriale fra omkring år 1996.
Hjelpesluk fra omkring år 1996 i plastmateriale under dusjkabinett. Elektrisk avtrekksvifte. Malt panel i himling.
Flislagt bad i underetasje fra år 2006. Gulvvarme. Dusjnisje med dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet hånddusj. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. Speil med integrert lys på vegg over servant. Vegghengt toalett. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Vannrør i kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra år 2006. Sluk i plastmateriale med produksjonsår 2005.
Vaskerom fra opprinnelig byggeår. Det ble i omkring år 2018 utført følgende tiltak: Gulvet ble hugget opp og det ble lagt inn nytt sluk med ny og mere
tilgjengelig plassering. Nytt gulvbelegg. Veggoverflater ble malt. Ny innredning med hvite glatte fronter med benkeplate i laminat med nedfelt
skyllekum i stål, og med ett-greps blandebatteri. Vannrørene er i kobber fra ulike årstall, stedvis fra år 2018 og stedvis fra byggeår. Synlige avløpsrør
i plast og jern/soil.
Overflater gulv med parkett. Vegger med tapetserte og malte flater. Hvite takplater i himling.
Det ble i omkring år 2013 montert radonavsug i boligen.
Varmtvannsbereder på 194 liter med produksjonsår 2017 er plassert på vaskerom.
Boligens innvendige stoppekran fra år 2018 er plassert på vaskerom.
Yttertaktekking inkuldert underlagspapp, sløyfer og lekter er fra år 2016. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag i stål fra år 2016. Det ble i følge nåværende eier også samtidig skiftet vindskibord og forkantbord i år 2016.
Garasje: Det ble i omkring år 2017 utført følgende tiltak: Synlige fasader utvendig samt innvendige vegger ble pusset og malt. Det ble lagt delvis ny duk/folie på yttertak under plen. Nye beslag montert på gesimskanter. Montert to nye garasjeporter i metallkonstrukssjon, hvor en er med elektrisk portåpner.
TG3: Garasje:  Det er ikke etablert rekkverk på gesimskanter på yttertaket. Tiltak bør derfor påregnes måtte påregnes for at dette skal tilfredstille gjeldene forskriftskrav når det gjelder sikkerhet.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet øverst på Austad/Galterud i Drammen, med god utsikt over byen, fjorden med innseilingen og Lierdalen.
Det er kort vei til marka med flott turterreng sommer som vinter. Området har distriktets best utbygde lysløypenett med flotte oppkjørte skiløyper. Kort vei opp til Blektjern med nyanlagt og flott badeplass.
Gangavstand til dagligvarebutikk, barnehager, barne- og ungdsomsskole og god
kollektivforbindelse til sentrum med alle fasiliteter.
12 minutter med buss til sentrum. 35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog til Gardermoen med flere avganger i timen.
5 minutters kjøring til adkomst motorvei til Asker og Oslo.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående dobbel garasje. Asfaltert gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Drafnkollen barnehage (0-5 år) 10 min gange (0.8 km)
Skattekisten barnehage (1-5 år) 12 min gange (1 km)
Fjell barnehage (0-6 år) 16 min gange (1.3 km)
Skoler
Fjell skole (1-7 kl.) - 19 min gange (1.6 km)
Brandengen skole (1-7 kl.) - 22 min gange (1.8 km)
Danvik skole (1-7 kl.) -  6 min med bil (2.7 km)
Galterud skole (8-10 kl.) -  14 min gange (1.1 km)
Drammen videregående skole -  6 min med bil (2.8 km)
Akademiet videregående skole -  8 min med bil (3.5 km)

Forsikring

Winterrberg forsikring Polisenummer: 100309766

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1972

Antall soverom

4

Byggeår

Enebolig: 1972
Garasje: 1981

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeseskiller i trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass med karmer og
rammer i tre. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 09.11.171 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 216 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, vaskerom, hall, peisestue og 1 soverom.
Sekundærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder og kott under trapp.
1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, trappe, trappegang, bad og 3 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 34 m².
Sekundærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje
I tillegg til oppmålt areal er det balkong på ca. 29 m2. Steinlagt uteplass mot syd er oppmålt eller vurdert.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Gulvvarme i entre og hall i underetg. Peis i stue i 1. etasje og i peisstue i underetasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 557 pr. år Vann/avløp renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 420 778 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 114 801 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål ihht Kommuneplanens arealdel 2014-2036. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Relasjon mellom megler og oppdragsgiver

Det gjøres oppmerksom på at megler har en relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med eiendomsmeglingsloven.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.