Drammen

DANVIK - Klassisk og velholdt villa med stor hage - Flott utsikt - Dobbeltgarasje - Sentral beliggenhet

Olav Trygvasons gate 10 , 3046 Drammen

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 180 m²
Bruksareal 227 m²
Bruttoareal 247 m²
Tomt 953 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1922
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 31
Energimerking G
FINN.no 195138000
Sist endret 26.10.2020 20:17
Prisantydning 8 490 000
Totalpris 8 724 769
Ligningsverdi 1 516 610,-

Beregnet totalkostnad

8 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 220 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 234 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 724 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen ønsker velkommen til Olav Trygvasons gate 10!
Stor, klassisk familiebolig med barnevennlig beliggenhet på attraktive Danvik. Her bor du med flott utsikt mot sentrum, kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg, Strømsø torg og Bragernes torg, samt togstasjon og busstasjon.
Boligen er beliggende høyt og fritt på en stor tomt med steinsatt gårdsplass. Dobbeltgarasje med fjernstyrte garasjeporter. Hyggelig og solrik hage over flere nivåer med plen busker, frukttær og hekk.
Boligen er over 3 plan + kjeller og inneholder flislagt entré og hall, to stuer med flott utsikt, fire soverom, to baderom og loftstue. Kjeller med fem boder og vaskekjeller.
Velkommen til visning!

Innhold

Boligen er over tre plan + kjeller og inneholder:
1. etasje:
Entre/gang, stue, baderom, 2 soverom.
2. etasje:
Åpen stue- og kjøkkenløsning, baderom og soverom.
Loftsetasje:
Loftstue og soverom
Kjeller:
Kjellergang, vaskekjeller og 5 boder

Standard

1. etasje
Entré/gang
Overbygget og flislagt inngangsparti. Inngangsdør fra omkring år 2010 i hvit profilert utførelse med glassfelt. Stor, flislagt entré med elektriske varmekabler i gulv. God plass til garderobeskap og klesoppbevaring. Malte panelplater på vegg, malt panel i himling med innfelte downlights.
Stue
Stue med plass til sofaløsning. Herfra er det utgang til en overbygget balkong med nydelig utsikt mot byen. Malte tregulv. Malte panelplater på vegger. Nymalt panel i himling (2020).
Hovedsoverom
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Det er montert skyvedørsgarderobe med slette fronter. Parkett på gulv, malte panelplater og tapet på vegger, samt malt panel i himling.
Soverom 2
Soverom med plass til seng, nattbord, skrivebord og garderobe. Malte tregulv. Malte panelplater på vegger. Nymalt panel i himling (2020).
Baderom
Flislagt bad fra omkring år 1991 med elektriske varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med hvite profilerte fronter. Heldekkende servant med. Ett høyskap. To veggskap og speil på vegg over servant. Vegghengt toalett og bide. Innebygget badekar. Dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Hvite takplater i himling med innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom.
2. etasje:
Kjøkken og stue
Stor og åpen løsning med stue og kjøkken i 2. etasje. Mye naturlig lys og nydelig utsikt fra de mange, store vindusflatene. Utgang til en solrik balkong. Ny peisovn fra 2020. Kjøkkeninnredning fra år 2010 og 2018 med malte profilerte fronter. Benkeplate i laminat med underlimt oppvaskkum i kompositt. Integrert stekeovn og nedfelt keramisk koketopp. Ventilator med avtrekk over komfyr. Integrert oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap. Heltre fiskebeingulv (slipt og lakkert i 2020). Malte panelplater på vegger. Malte flater og innfelte downlights i himling.
Soverom
Soverom nr. 3 med plass til seng, nattbord skrivebord og garderobe. Heltre fiskebeinsgulv (slipt og lakkert i 2020) på gulv. Nymalte panelplater (2020) på vegger.
Baderom
Bad fra omkring år 2010/2011. Gulvvarme Dusjhjørne med dusjvegger i glass. Vegghengt toalett. Det ble i år 2018 utført følgende tiltak: Nye gulvfliser inkludert ny gulvmembran lagt på eksisterende fliser. Ny innredning med mørke slette fronter. Benkeplate i laminat med toppmontert servant med ett-greps blandebatteri. Nye veggfliser i dusj lagt utenpå eksisterende fliser. Nye dusjvegger. Veggfliser malt i år 2018. Naturlig ventilasjon. Himling med malte flater og innfelte downlights. Se vedlagt boligrapport fra Anticimex for tilstand på baderom.
Loftsetasje:
Fra stuen er det vindeltrapp til loftsetasjen. Her er det et soverom/gjesterom, samt loftstue med plassbygget oppbevaring og plass til gjesterom. Nymalt 2020.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et hyggelig, barnevennlig og populært område på Danvik med flott utsikt mot sentrum. Skoler og barnehage i minutters gangavstand. Det er også kort gangavstand til Strømsø torg og Bragernes, jernbanestasjonen med hyppige avganger mot Oslo, Kongsberg og Vestfold, samt Flytoget mot Oslo Lufthavn. Drammensbadet, Drammenshallen, Marienlyst stadion, idrettsanlegg og slalåmbakke (Haukås) er også i kort avstand fra boligen. Det er også kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter.

Tomt

Areal: 953 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbeltgarasje med fjernstyrt portåpner. Biloppstillingsplasser i steinsatt gårdsplass foran garasje. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Bikkjestykket barnehage, 0.2 km
Danvik barnehage, 0.5 km
Marienlyst barnehage, 0.6 km
Danvik skole (1-7 kl.), 0.7 km
Heltberg barne- og ungdomsskole
Brandengen skole (1-7 kl.), 1.7 km
Marienlyst skole (8-10 kl.), 0,5 km
Drammen videregående skole, 0.9 km
Akademiet videregående skole, 1.5 km

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7576817

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1922

Antall soverom

4

Byggeår

1922

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon med sparestein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ferdigattest på tilbygg, garasje, veranda og takoppløft. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 227 kvm, Bruttoareal: 247 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 46 m².
Sekundærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som sekunærrom: Kjellergang, vaskekjeller og 5 boder.
1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, baderom og 2 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, åpen stue og kjøkkenløsning, baderom og 1 soverom.
Loftsetasje:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom
Kommentarer til areal: Innredet kjellerrom er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde og er derfor ikke medregnet i arealoppsettet. I tillegg til oppmålt areal er det tre balkonger på tilsammen ca. 11m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk, luft-til luft varmepumper, samt vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 375 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 516 610 pr. 31.12.19 11:03 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 459 797 pr. 31.12.19 11:03 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2014-3036, med ikrafttredelse 05.10.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde.
Tinglyst 02.10.1975 med dagboknr. 6303.
Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.
 
Erklæring/avtale
Tinglyst 26.10.2000 med dagboknr. 17774.
Rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:19 Bnr:30. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.