Drammen

BRAGERNES - Klassisk 4-roms leilighet med privat uteplass - Attraktiv og rolig beliggenhet - Garasje

Amtmand Bangs gate 9 , 3019 Drammen

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 96 m²
Bruksareal 97 m²
Bruttoareal 138 m²
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1902
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 20
Energimerking G
FINN.no 199919837
Sist endret 27.02.2021 11:07
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 339 389
Ligningsverdi 884 816,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 370,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 389,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 339 389,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her bor du i en moderne leilighet, beliggende i det etablerte villaområdet "engelske kvartal" i Drammen. Den klassiske bygården ble renovert i 2013. Den historiske arkitekturen ble beholdt, og leiligheten ble oppgradert til høy standard.

Innhold

Leiligheten er over to plan og inneholder:
1. etasje: Entré, kjøkken, stue og toalettrom.
Underetasje: Tre soverom, baderom og vaskerom.
Privat uteplass med plass til utemøblement.
Parkering i garasje.

Standard

1. etasje:
Entré:
Flislagt entré med elektriske varmekabler. Oppheng for ytterklær. Malte flater på vegger og i himling.
Kjøkken
Deilkat kjøkken med elektriske varmekabler, integrerte hvitevarer og hyggelig spiseplass. Kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Ventilator integrert i overskap. 3-stavs eikeparkett på gulv. Slette, malte flater på vegger og i himling.
Stue
Stue med store vinduer og 2,7 meter takhøyde. Det er plass til både spisestue og sofaløsning i Overflate gulv med 3-stavs parkett. Overflate vegger med malte slette flater. Overflate himling med malte slette flater. Peis. Gulvvarme.
Toalettrom
Flislagt toalettrom fra år 2013 med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med slette, hvite fronter med heldekkende servant. Speil med lysarmatur. Veggmontert toalett. Malte flater på vegger og i himling. Se vedlagt boligrapport for tilstand på toalettrom.
Underetasje:
Baderom
Flislagt baderom fra 2013 med elektriske varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med hvite, profilerte fronter og toppmontert servant. Veggmontert speil med integrert lys. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med glassdører. Veggmontert togreps blandebatteri med hånddusj og regndusj. Slette, malte flater i himling. Se vedlagt boligrapport for tilstand på baderom.
Vaskerom
Separat vaskerom fra 2013 med elektriske varmekabler og fliser på gulv. Her er det opplegg for vaskemaskin, veggmonterte hyller, samt varmtvannsbereder. Slette, malte flater på vegger og i himling. Se vedlagt boligrapport for tilstand på vaskerom.
Soverom 1 og 2
To soverom hvor hvert av rommene har plass til dobbeltseng, nattbord, samt adkomst til separat walk in-garderobe. Fliser og elektriske varmekabler på gulv. Slette, malte flater på vegger og i himling.
Soverom nr. 3
Soverom nr.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet med kort gangavstand til Bragernes torg med uteliv, spisesteder, shopping, kultur, kino, teater og en rekke andre servicetilbud. Her finner du noe for en hver smak. Drammen har en fantastisk lett tilgjengelig natur med flotte store turområder på begge sider av byen. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter. I gangavstand finner du også Drammen park med flott lekeanlegg for barn.
Rett over elven er Drammensbiblioteket, Universitetet i Sørøst-Norge i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen. Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden. Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Avstanden til Oslo er bare ca 35 km og reisetiden med tog til Oslo er bare ca. 30 minutter.
Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes. Ideell beliggenhet for de som foretrekker en grei tilværelse med kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud.
Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Barnehage / skole i området

Barnehager
Lilleløkka barnehage (0-6 år) 0 km
Dampsentralen barnehage 5 min gange (0.4 km)
Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 7 min gange (0.6 km)
Skoler
Heltberg barne- og ungdomsskole  22 min gange
Bragernes skole (1-7 kl.) 22 min gange (1.8 km)
Øren skole (1-7 kl.) 5 min med bil (1.9 km)
Børresen skole (8-10 kl.) 8 min gange (0.7 km)
Marienlyst skole (8-10 kl.) 24 min gange (2 km)
Drammen videregående skole 20 min gange (1.6 km)
Akademiet Ypsilon vgs 23 min gange (1.9 km)

Felleskostnader

1 500 pr. mnd. Inkluderer felles bygningsforsikring, Grunnpakke TV og internett Telia, avsetning for vedlikehold

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6600868

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/stein. Yttervegger av betong/mur/stein. Fasade av pusset murflater. Pvc vinduer med 3-lags glass. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttertaket har saltakform (Yttertaket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 22.12.2015 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 138 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, baderom, vaskerom og gang
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, kjøkken og stue.
Kommentarer til areal: I tillegg til de oppmålte arealene disponerer leiligheten en platting på ca 23m2. Garasje på ca 15 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyring og elektriske varmekabler/panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 17.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 17.000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 650 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 884 816 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 185 338 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert som lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune med høy bevaringsverdiklasse (B).
Hovedbygningen og sidebygningen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Henny M. S. Hallingskog-Hultin Stian Hultin Oddbjørnsen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.