Drammen

BEKLAGER, VISNING AVLYST. BUD DIREKTE TIL SELGER AKSEPTERT - GULSKOGEN - Velholdt enebolig i barnevennlig område

Neversvingen 56 , 3047 Drammen

BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 188 m²
Bruksareal 188 m²
Bruttoareal 207 m²
Tomt 838 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 87
Energimerking G
FINN.no 198284948
Sist endret 30.11.2020 10:45
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 345 119
Ligningsverdi 1 369 522,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 143 750,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 145 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 345 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder:
Sokkeletasje:
Entre/hall, soverom, baderom og vaskerom/arbeidsrom
1. etasje:
Stue, kjøkken, baderom og 2 soverom.
Parkering i dobbeltgarasje.

Standard

Sokkeletasje
Entré/hall
Stor, flislagt hall med varmekabler i gulv. Det er montert garderobeskap. Malt panel på vegger. Innfelte downlights og malt panel i himling.
Soverom
Stort soverom med integrert garderobeløsning. God plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, samt kommode/sminkebord. Rommet kan også benyttes som kjellerstue/TV-stue. Laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling.
Baderom
Bad fra ca. 1994. Flislagte overflater på gulv med gulvvarme. Innredning med profilerte fronter og heldekkende servant fra 2004. Veggmontert speil over servant. Dusjkabinett med togreps blandebatteri og hånddusj. Overflater på vegg bestående av våtromsplater. Overflater i himling bestående av malt panel. Gulvmontert toalett fra 2017. Mekanisk avtrekk. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Vaskerom / arbeidsrom
Overflater på vegg med panelplater og malt betong. Overflater i himling bestående av panel. Overflater på gulv av malt betong. Utslagsvask med togreps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Laminert benkeplate. Garderobeskap. Naturlig ventilasjon via lufteluker i vegg.
1. etasje
Stue
Stue og TV-stue med flott utsikt over Drammen. Mye naturlig lysinnslipp fra de store vindusflatene. Det er god plass til sofaløsning, samt sittegruppe. Det er montert peisinnsats i stuen. Heltre 2-stavs gulvbord av eik på gulv. Malt panel og tapet på vegg, samt malt panel i himling. Fra stuen er det utgang til en takoverbygget balkong på ca 12 m2.
Kjøkken
Kjøkken fra 1998, med hvitevarer fra 2018. God plass til spisestuebord. Innredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Benkeplater av heltre med nedfelt induksjonstopp og oppvaskkum i metall. Ventilator integrert i overskap. Fra kjøkkenet er det utgang til en delvis takoverbygget og skjermet markplatting, samt videre ut i hagen. Fliser på gulv. Malt panel på vegg og i himling. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på kjøkken.
Baderom
Bad fra 2004. Flislagt gulv med gulvarme fra 2015. Innredning med slette fronter og heldekkende servant med ettgreps blandebatteri fra 2020.
Speilskap med belysning montert i 2020. Gulvmontert toalett fra 2018. Mekanisk ventilajon. Dusjkabinett med togreps blandebatteri med regndusj fra
2016. Smøremembran på gulv fra 2015. Fliser på vegg. Malt panel og innfelte downlights i himling. Se vedlagt boligrapport utarbeidet av Anticimex for tilstand på baderom.
Hovedsoverom
Soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Det er montert integrert garderobeskap. Heltre gulvbord av furu på gulv. Malt tapet på vegger. og himling med malt panel. Utvendig markiser på soveromsvinduer.
Soverom
Soverom med plass til seng, nattbord og skrivebord/sminkebord. Det er montert garderobeskap. Laminat på gulv. Malt tapet på vegger. Hvite takplater i himling. Utvendig markiser på soveromsvinduer.

Beliggenhet

Boligen ligger sentrumsnært til i et attraktivt boligområde på Gulskogen. Området ligger i en blindvei og oppfattes derfor som meget rolig og barnevennlig. Rikt utvalg av aktiviteter i kort avstand fra eiendommen. Vi nevner bl.a. Strømsåsen med turmuligheter hele året, Haukås og Aron med alpinbakke, Marienlyst bad og Marienlyst idrettsanlegg med blant annet kunstisbane. Kort gangavstand til Gulskogen skole (barne- og ungdomsskole), Gulskogen senter med rikt utvalg butikker, samt Gulskogen jernbanestasjon med avganger mot Kongsberg og Oslo. Gangvei til Drammen sentrum med de fleste servicetilbud og handlemuligheter.

Tomt

Areal: 838 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående dobbeltgarasje med automatisk portåpner.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Gullstien familiebarnehage (0-5 år),  1.3 km
Kjerraten barnehage (1-5 år), 1.3 km
Gulskogen barnehage avd. Rødgata, 1.4 km
Skoler:
Gulskogen skole (1-10 kl.), 1 km
Rødskog skole (1-7 kl.), 1.3 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl), 2 km
Danvik skole (1-7 kl.), 2.9 km
Akademiet Ypsilon vgs, 1.9 km
Akademiet videregående skole, 2 km
Drammen videregående skole, 2,8 km

Forsikring

Water Circles Forsikring Polisenummer: 1007624

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1968

Antall soverom

3

Byggeår

1968

Byggemåte

Boligen er oppført i med støpt såle mot grunn. Grunnmur av betong utvendig pusset med murpuss. Yttervegger oppført i konstruksjoner av tre med utvendig stående trekledning. Takkonstruksjoner av tre med saltaksform. Etasjeskiller av trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen opplyser om at bygningene er byggemeldt.

Boligens areal

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 188 kvm, Bruttoareal: 207 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, baderom, vaskerom/arbeidsrom
1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 2 soverom, gang, kjøkken og baderom.
Kommentar til areal: I tillegg til de oppmålte arealene er det en frittstående bod på ca 6 m2 mellom boligen og garasjen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe, vedfyring og elektriske varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 528 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 369 522 pr. 31.12.19 16:14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 930 280 pr. 31.12.19 16:14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført som lokalt registrert kulturminne i Drammen kommune, med middels bevaringsklasse (C).

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger, felles grøntareal, felles avkjørsel og kjørevei "Reguleringsplan for Gnr. 13, Bnr. 41 M.fl., Bjørkelia" med ikrafttredelse 09.09.1968.
Eendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse (838 kvm) og båndlegging for regulering etter pbl. (231 kvm) i Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Drammen kommune.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid: Detaljregulering for tilfartsvei vest del 2 og tilfartsvei Konnerud. Plan-ID: 0602388. Status: Planforslag. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Drammen kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Jordskifte
Tinglyst 20.05.2016 med dagboknr. 442760.
15-206875RFA-JDRA Neversvingen. Gjelder veirett. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Feievesenet har ved tilsyn 09.03.2017 bemerket følgende:
Avvik: Det ble avdekket at hull i skorsteinsvangen etter gammelt røykrør ikke er murt igjen på godkjent måte (for tynt murverk). Jf. Forebyggendeforskriften § 6.
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at hullet i skorsteinsvangen hugges opp og tettes på godkjent måte i henhold til skorsteinens krav. Feierseksjonen anser denne gangs tilsyn som avsluttet.
For øvrig ingen kjente krav/pålegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.