Drammen

#Øren - Lekker kjedet familiebolig med 3 soverom, 2 bad og dobbelgarasje - Hyggelige uteområder med mye sol

Holstetajet 10B , 3022 Drammen

BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 118 m²
Bruksareal 128 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 1 294 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 1013
Energimerking C
FINN.no 199098545
Sist endret 30.11.2020 11:58
Prisantydning 4 750 000
Totalpris 4 891 019
Ligningsverdi 1 250 354,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 141 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 891 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig.

Innhold

1. etasje:
Entre, stue, spisstue, kjøkken, bad, vaskerom og utvendig bod.
2. etasje:
Gang. bad. 3 soverom og walk-in-closet.

Standard

Gulvflater belagt med 3-stavs parkett i stue og i spisestue. Fliser med gulvvarme i entré. Veggflater med flater og tapet. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Utgang til terrasse fra stue. Utvendig bod har gulvflater med støpte flater. Vegger og himling umalte gipsplater og panel. Panel i himling.
Flislagt bad fra byggeår i 1. etasje med gulvvarme. Himling med malte flater og innfelte downlights. Innredning med hvite glatte fronte med to servanter i steinmateriale med ett-greps blandebatterier. Heltre benkeplate. Speil på vegg over servanter. Gulvmontert toalett. Dusjhjørne med dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet hånddusj. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Vannrør i rør i rør fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Sluk i plastmateriale fra byggeår.
Bad fra år 2014 i 2. etasje. Gulvoverflate med fliser og gulvvarme. Baderomspanel med flisimitasjon på vegger. Badet er i hovedsak bygget på egeninnsats av nåværende eier. Dusjhjørne med dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet regn og hånddusj. Nedsenket gulv i dusj med stein. Servantskap med hvite glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri med ett-greps blandebatteri. Vegghengt toalett. Vannrør i rør i rør fra år 2014. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra år 2014. Sluk i plastmateriale fra år 2014. Himling med malt panel. Elektrisk avtrekksvifte i vegg med trådløs styring.
Vaskerom fra byggeår. Overflater gulv med fliser med sokkelflis på vegg. Vegger og himling med malte flater. Vegghengt skyllekar i stål med veggmontert ett-greps blandebatteri med uttak for vaskemaskin. Benkeplate. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Vannrør i rør i rør fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Sluk i plastmateriale fra byggeår.
Sigdal kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite profilerte fronter. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i komposittmaterialer med ett-greps blandebatteri. Nedfelt induksjonstopp. Ventilator med avtrekk. Integrert stekeovn, kjøle og fryseskap og oppvaskmaskin. Overflater gulv med 3-stavs parkett. Vegger med malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himling med malte flater og innfelte downlights. Vannrør i rør i rør fra byggeår. Synlige avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. Kjøkkenhalvøy mot stue.
Loftet i 2. etasje innredet i år 2009.  Gulvflater med 3-stavs parkett. Veggflater med malte flater. Himlingsflater/skråtak med malt panel. Innfelte downlights i himling gang og på to soverom. Tilgang til kryploft via luke i vegg på hovedsoverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i veletablert og barnevennlig boligområde med kort gange (kun ca. 400 meter) til Øren Barneskole, idrettsanlegg, dagligvarebutikk m.m.
Kort gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Den nye flotte Elveparken med tur- og bademuligheter. Bademuligheter også på Landfalltjern. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no.
Kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. Ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg døgnet rundt fra stoppeplass i Rosenkrantzgaten, se www.timeekspressen.no. Ca 15 min. med tog til Asker. ca 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar ca én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Tomt

Areal: 1 294 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Frittstående dobbelgarasje og felles gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser. I tillegg er det også en biloppstillingsplass som ikke er gravd ut ved garasje nederst i veien.

Barnehage / skole i området

SKOLER:
Øren barneskole, 4 min gange (0.3 km)
Rødskog barneskole, 18 min (1.4 km)
Åssiden barneskole, 19 min (1.5 km)
Gulskogen 1-10 klasse, 6 min med bil (2.4 km)
Børresen ungdomsskole, 18 min gange (1.5 km)
Akademiet Ypsilon vgs, 12 min gange (1 km)
Åssiden videregående skole, 5 min med bil (3.1 km)
BARNEHAGER:
Øren Andelsbarnehage, 4 min gange (0.3 km)
Bacheparken barnehage, 9 min gange (0.7 km)
Ekornheia barnehage, 10 min gange (0.8 km)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2006

Byggeår

2006

Byggemåte

Halvpart av en selveier vertikaldelt tomannsbolig beliggende på Øren i Drammen Kommune. Boligen er over to plan. Adkomst via eget overbygget inngangsparti i 1.etasje. Sydvestvendt terrasse. Utvendig bod ved inngangsparti. Frittstående dobbel garasje. El-bil lader i garasje. Beplantet hage med plen og støttemurer. Felles gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser. I tillegg er det også en biloppstillingsplass som ikke er gravd ut ved garasje nederst i veien.
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinduet i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein.
Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 13.09.2006 for eiendommen. Det foreligger ferdigattest datert 29.08.2013 for garasjeuthus anneks til bolig.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 128 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, spisestue, kjøkken, bad og vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
Dobbelgarasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke noe hinder at boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 105 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 105 ,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 253 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 250 354 pr. 18.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 501 275 pr. 18.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). 18.11.2020

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse i henhold til Kommuneplanens arealdel 2014-2036. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2005/6280-1/90       BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
13.04.2005               RETTIGHETSHAVER: Knr:3005 Gnr:115 Bnr:295
                                    Med flere bestemmelser
                                    OVERFØRT FRA: 3005-115/1013
                                    Gjelder denne registerenheten med flere
2005/146288-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
17.10.2005                RETTIGHETSHAVER:Knr:3005 Gnr:115 Bnr:295
                                     Bestemmelse om benyttelse
                                     Bestemmelse om gjerde
                                     Med flere bestemmelser
                                     OVERFØRT FRA: 3005-115/1013
                                     Gjelder denne registerenheten med flere
2006/414337-1/200 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
04.09.2006                RETTIGHETSHAVER:Knr:3005 Gnr:115 Bnr:295
                                     Rett til å oppføre tilbygg inntil to meter fra felles grense.
                                     Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
                                     Med flere bestemmelser
                                     OVERFØRT FRA: 3005-115/1013
                                     Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.