Drammen

BRAGERNES SENTRUM - 4 townhouse med moderne arkitektur - 3/4 soverom - 2(1) bad - Carport

Thornegata 41 , 3015 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Simen Eknes Slotsvig
Simen Eknes Slotsvig Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er nyere enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 113 m²
Bruksareal 121 m²
Tomt 815 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 399
FINN.no 196340009
Sist endret 29.11.2020 02:31
Prisantydning 7 790 000
Totalpris 7 790 000

Oppvarming

Boligene oppvarmes med elektriske varmekabler baderom og i entré. Forøvrig elektriske panelovner.

Beskrivelse

Velkommen til Thornegata 41! Fire prosjekterte townhouse / vertikaldelte tomannsboliger med moderne arkitektur som skiller seg ut i mengden. Beliggende i et hyggelig, etablert boligområde sentralt på Bragernes - rett utenfor selve bykjernen. Her har du Engene Park som nærmeste nabo - en stor grønn lunge midt i byen. Herfra er det noen få minutters gange til Bragernes Torg med gågater og torg med shopping, caféer, kultur og alle servicetilbud i umiddelbar nærhet. Videre er det kort gangavstand til flere barnehager, barneskole og ungdomsskole - og Drammen Videregående er beliggende rett på andre siden av elva.
Det inviteres til informasjonsmøte i lokalene til Meglerhuset & Partners Drammen, mandag 2. november og tirsdag 3. november. Ta kontakt med megler for påmelding og tidspunkt. Boligene er priset med prisantydning og selges til prisantydning eller høystbydende etter budrunde. Salgsstart er onsdag 4. november kl. 12.00. Bud må være mottatt hos megler innen torsdag 5. november kl. 12.00, med budfrist (akseptfrist) på minimum 24 timer.

Innhold

Boligene er over tre etasjer og inneholder flislagt entré, to stuer, 3(4) soverom, 1(2) baderom og toalettrom.
Se de flotte planløsningene i det nedlastbare prospektet. De alternative planløsningene (med ekstra soverom) kan leveres som tilvalg.

Standard

GENERELT
Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og  plantegninger. I slike tilfeller er det alltid denne byggebeskrivelse som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, så som møblering, peis, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljerpå fellesarealer, sjakter, materialvalg, blomsterkasser, beplantning etc. Videre kan vindusplassering, kanaler og rørgjennomføringer i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget.
Selger forbeholder seg retten til å gjøre mindre endringer i leveransen, herunder endring i valg av materialer, leverandører, tekniske løsninger innenfor samme prisklasse, uten at dette påvirker avtalt salgspris.
Tomten blir opparbeidet med felles innkjørsel fra Thornegata, adkomstveier til hver enkelt enhet, felles gårdsrom, plen, busker, tuntre og gjerde. Leilighetene vil bli skilt ut som eierseksjoner med eget seksjonsnummer.
KONSTRUKSJON
Boligene blir oppført som nybygg. Bygget er oppført med støpt plate på mark. Bærende konstruksjon i tre. Etasjeskiller utføres i tre. Yttertak med saltaksform og tekkes med tømmerpanel.
Fasadevegger er utført med bindingsverk isolert med mineralull og innvendig kledd med gipsplater. Utvendig kledning med Møre Royal tømmerpanel. Innvendige vegger av konstruksjonsvirke isolert med mineralull og kledd med gipsplater.
Terrassegulv er å betrakte som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær. Terrassegulv leveres med impregnerte terrassebord i royal grå.
STANDARD INNVENDIG BEHANDLING
Gulv
Det leveres 1-stavs ekstra matt, lysegrå eikeparkett i stue, kjøkken, soverom og innvendig bod. 60x60 cm gulvfliser i lys marmorutførelse på baderom. 60x60 cm gulvfliser i grafittfarge på toalettrom. 75x75 cm gulvflis i sort utførelse på gulv i entré. Ferdig impregnert royal grå gulvbord på terrasse.
Trapper
Innvendige trapper fra malt og lakkert i sort utførelse.
Vegger
Malte vegger i lys farge på vegger i stue, kjøkken, entré og innvendig bod. Soverommene er malt i dempede, mørke farger.
60x60 cm fliser i marmorutførelse på baderomsvegger.
Himlinger
Innfelte LED-spotter i entré, på baderom, toalettrom, kjøkken. Malte og sparklede betong- og gipsoverflater i himling.
UTSTYR
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med matte, sorte fronter. Det leveres benkeplate i laminat i lys marmorutførelse, samt backsplash i samme utførelse. Underlimt vaskekum i stål med kjøkkenarmatur fra Tapwell i krom. Integrerte hvitevarer fra Electrolux, Siemens eller tilsvarende, herunder ventilator, 60cm platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombi kjøl/fryseskap.
Baderom
På baderom leveres baderomsinnredning med matte, sorte fronter. Heldekkende servant i 90 cm tynn stenkompositt med servantarmatur i krom. Speil med lys på vegg over servant. Dusjhjørne med dusjvegger i glass og dusjarmatur i krom med hånddusj og regndusj. Vegghengt klosett fra med myktlukkende hengsler og skjult sisterne.
Toalettrom leveres med veggmontert klosett fra med myktlukkende hengsler. Vegghengt servant og speil med belysning. Servantarmatur i krom.
Vinduer/vindusdører
Vinduer og terrassedører med mørke aluminiumsprofiler. Sort/grå farge utvendig og innvendig.
Hovedinngangsdør til boligen
Hovedinngangsdør av type Swedoor Tower eller lignende i mørk utførelse.
Innvendige dører
Innvendige dører leveres hvite, glatte med dørvridere i sort, matt utførelse.
Belistning
I rom med eikeparkett leveres det gulvlister i glattkantet, hvitmalt furu. Listefritt rundt vinduer og mellom vegg/himling.
Diverse utstyr
Brannslukningsutstyr i henhold til forskrifter.
TEKNISK ANLEGG
Ventilasjon
Ventilasjon av boligen etableres iht. tekniske forskrifter.
Elektrisk
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boligen, med noen unntak av lys og stikk under overskap på kjøkken og i innvendig bod. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt av typen DLC-punkt i himling eller høyt på vegg.
Sanitær
Det monteres opplegg for vaskemaskin på hovedbad. Det monteres 1 utekran i carport.
Oppvarming
Boligene oppvarmes med elektriske varmekabler baderom, toalettrom og i entré.
Tegninger av teknisk anlegg
Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for røranlegg, ventilasjonsanlegg og elektriske føringer uten at dette gir kjøper rett til endringer av kjøpsbetingelser.
Fellesareal
Utvendig areal / felles grøntområder vil bli tilsådd og beplantet med plen, armert gress. Felles gårdsrom mellom de to bygningene med tuntre. De vil bli montert gjerde mot deler av naboeiendommene. Det blir levert felles postkassestativ
Parkeringsplasser
Alle boligene får 1 plass hver i carport med stålglattet betong.
Sykkelparkering
Felles sykkelparkering opparbeidet på tomten.
Tilvalgsmuligheter
Det vil utstedes egen tilvalgsliste/katalog
Forbehold
Det er en forutsetning for byggestart at 2 boliger er forhåndssolgt. Selger forbeholder seg retten til å igangsette prosjektet selv om det er solgt færre boliger enn ovennevnte forbehold skulle tilsi. Dette medfører at forbehold om antall solgte boliger slettes.
Videre er det en forutsetning at igangsettelsestillatelse blir gitt. Selger må senest innen 01.09.2021 avklare ved skriftlig underretning dersom ovennevnte forbehold påberopes og Kjøpekontrakten kan kanselleres. Kjøper skal i så fall få tilbake eventuelt innbetalt forskuddsbeløp inklusive opptjente renter. § 12-garantien vil bli kansellert og returnert garantisten. Utover dette har selger intet ansvar overfor kjøper.
Dersom selger ikke har sendt skriftlig melding til kjøper innen 21 kalenderdager etter utløpet av den aktuelle fristen om at forbehold gjøres gjeldende, er selger endelig juridisk bundet av kontrakten. Meldingen må angi hvilket forbehold som gjøres gjeldende, og må være kommet frem til kjøper innen den angitte frist per e-post eller rekommandert brev.
Selger forbeholder seg retten til å transportere sine rettigheter og forpliktelser til et annet selskap underveis i prosjektet.
Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/ internettside og leveransebeskrivelsen, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.
Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelsen og prospektet for øvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder, som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede.
Utomhusplanen er av en slik karakter at den ikke kan anses som et kart, men en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, men er ikke endelig fastsatt og kan endres i forbindelse med detaljprosjekteringen.
Alle opplysninger i leveransebeskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endringer av boligens areal eller liknende. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomføring.
Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten gjelder følgende krav:
De tekniske løsningene skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendige etter hvert som tiltaket detaljprosjektertes uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens egenskap/funksjon eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringer uten utgrunnet opphold.
Selger forbeholder seg retten til å endre antall seksjoner og sammensetninger av usolgte boliger dersom det vurderes som hensiktsmessig.
Seksjonering kan ta tid som følge av lang saksbehandling i kommunen. Eierforholdet reguleres av eierseksjonsloven av 23. mai 1997 nr 12. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig.

Beliggenhet

I Thornegata 41 bor du i en bolig som skiller seg ut fra mengden. Beliggende i et hyggelig, etablert boligområde sentralt på Bragernes - rett utenfor selve bykjernen. Her har du Engene Park som nærmeste nabo - en stor grønn lunge midt i byen. Herfra er det noen få minutters gange til Bragernes Torg med gågater og torg med shopping, caféer, kultur og alle servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Fra torget tar det noen få minutter å gå over bybrua. Der ligger verden for dine føtter. Toget til Oslo tar 30 minutter. Flytoget til Gardermoen tar en time. Bussen til Torp omtrent det samme. Skal du ikke reise fullt så langt, har du to minutter til både taxi og lokalbuss.
Det er kort gangavstand til barnehager ved Bragernes strand (0,4km), Brannposten (0,6) og Løkkebergene Vels (1,2 km). Også 1,1 km til Bragernes barneskole, 1,7 km til Børresen skole (8-10.kl). Drammen Videregående skole er beliggende på Strømsø, 1,9 km unna.
Du må ikke bo i sentrum for å ha glede av byens kulturliv. Men det hjelper. Kinoen er beliggende på Bagernes torg. Teatret et par kvartaler videre. Konsertscener både her og der. Klart det er enklere å bruke byen når alt er bare en spasertur unna. Nattelivet er noen steinkast unna. Her ligger restaurantene, barene og caféene så tett på at du nesten ikke behøver å ta på deg yttertøyet engang. Det eneste du går glipp av er taxikøen, for du har bare noen små skritt hjem til sengen.
Nettopp fordi du bor så tett på byen, på folkeliv og røre, er det viktig å kunne trekke seg tilbake og nyte det stikk motsatte: Stillhet og ro - i leiligheten, på terrassen eller på takterrassen.
Du bor midt i byen, med inngangen til marka i kort gangavstand. Forbi kirken treffer du på Bragernesåsens nettverk av gangstier etter bare et par minutter. I motsatt retning ligger elvebredden og stranda, rett nede i gata. Her kan du både jogge og padle elvelangs.

Estimerte felleskostnader

.
Felleskostnader vil variere avhengig av hva slags tjenester sameiet ønsker å etablere. Felleskostnader er estimert til kr. 25-28,- per kvm BRA og inkluderer estimater for vanlige kostnader til felles bygningsforsikring, regnskapsførsel, kommunale kostnader, drifts-/kontorkostnader, etc. Endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/sameiets styre ved overtagelse. I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, kommunale avgifter osv.
Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. Drammen kommune fastsetter endelige kommunale avgifter og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter!faktureres direkte til enhver kjøper fra Drammen kommune

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen. Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger). Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over egen seksjon og kan fritt leie den ut til boligformål. Ved utleie må sameiets styre/forretningsfører få informasjon om hvem som bebor leiligheten. Eier av leiligheten er ansvarlig for at leietagers bruk er i samsvar med sameiets vedtekter og ev. trivselsregler.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm - 138 kvm, Bruksareal: 121 kvm - 147 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 4 boliger, som bygges ut etappevis. Prosjektet Thornegata 41 vil bli organisert som ett boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er beliggende i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel, med ikrafttredelse 05.10.2015. Eiendommen er ikke regulert

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp iht. opplysninger fra Drammen kommune.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.