Drammen

BRAKERØYA - Nyere, strøken 2-roms selveierleilighet med høy standard - Balkong - Ettertraktet beliggenhet - Nær toget

Engene 106 , 3012 Drammen

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

30%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 43 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 53 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 138
Energimerking B
FINN.no 207037616
Sist endret 26.02.2021 11:07
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 387 684
Ligningsverdi 718 914,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 89 250,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 97 684,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 387 684,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten ligger sydvendt til i 3. etasje og inneholder entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom med bod/garderobe, baderom og en solrik balkong. Sportsbod i kjeller.
Leiligheten holder høy standard, med vannbåren varme, balansert ventilasjon, kjøkken- og baderomsinnredning fra Sigdal, 1-stavs parkett på gulv og fliser og gulvvarme på baderom. Leiligheten er nymalt i 2020

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje og inneholder entré, baderom, soverom, åpen stue og kjøkkenløsning, samt teknisk rom/bod.

Entré

Praktisk entré med garderobeskap for enkel oppbevaring av sko og yttertøy. Lys, 1-stavs eikeparkett og vannbåren varme på gulv. Malte flater på vegger. Innfelte downlights og malte flater i himling. Dørcalling med video

Stue

Stuen har et urbant preg med store vindusflater ned til gulvet, og takhøyde på ca. 2,9 meter. Det er plass til sofaløsning og spisebord. Lys, 1-stavs eikeparkett og vannbåren varme i gulv. Malte flater på vegger og i himling. bestående av malte slette flater.

Kjøkken

Delikat og praktisk kjøkken med åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra Sigdal med slette fronter og integrerte hvitevarer. Laminert benkeplate med nedfelt induksjonstopp fra år 2019 og nedfelt
oppvaskkum. Ventilator integrert i overskap. Komfyrvakt. Delvis flislagte overflater på vegg. 1-stavs parkett med gulvvarme på gulv. TG 0 og 1 på kjøkken iht. vedlagt boligrapport fra Anticimex.

Bad

Romslig baderom med fliser på gulv og vegger, samt vannbåren gulvvarme. Baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant. Veggmontert speil med lysarmatur.
Nedsenket dusjhjørne med svingbare dører av glass og veggmontert regndusj og hånddusj. Veggmontert toalett med innebygget lekkasjesikring. Opplegg for
vaskemaskin. Innfelte downlights og malte flater i himling. Mekanisk ventilasjon og brannsprinkel. TG 0 og 1 på baderom iht. vedlagt boligrapport fra Anticimex.

Balkong

Sydvendt balkong med utgang fra soverom på ca 4 m2. Balkongen er belagt med impregnerte trebord og har rekkverk av stål og glass.

Uteareal

Uteområde med gangstier, gress og lekeplass.

Soverom

Soverom med plass til dobbeltseng, og direkte adkomst til walk in-garderobe/teknisk rom. Det er også montert to store garderobeskap på hver side av sengen. Utgang til balkongen fra soverommet. Overflater på vegg bestående av malte slette flater. Lys, 1-stavs eikeparkett og vannbåren varme i gulv. Malte flater på vegger og i himling. bestående av malte slette flater.

Beliggenhet

Her bor du med gangavstand til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til sentrum med butikker og restauranter, togstasjon med hyppige avganger mot Oslo/Kongsberg. Umiddelbar nærhet til ny, flott KIWI, samt CC kjøpesenter med treningssenter, flere matbutikker, apotek og vinmonopol.
Flotte turmuligheter langs elvepromenaden og fjordparken. Kort ved til marka/Bragernesåsen med flotte tur- og aktivitetsmuligheter, lysløyper og skispor.
Leiligheten ligger meget pendlervennlig i Drammen sentrum, med buss rett utenfor døren og gangavstand til togstasjon. Gode forbindelser videre til Kongsberg og Oslo, samt inn i distriktet.

Felleskostnader

2 434 pr. mnd. Inkluderer: vannbåren oppvarming, grunnpakke TV og internett, renovasjon, felles vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og revisjon.

Sameie

Eierseksjonssameiet Engene 100, org.nr. 919769491, består av 75 boliger og 70 næringsseksjoner (parkeringsplasser).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Skjerming av glassrekkverk er godkjent av Drammen Kommune, standard utforming er frostet foliering med 50 cm høyde for alle som velger skjerming.
Det ble i 2019 besluttet utskifting av lamper i
fellesområde som ble dekket av sameiet. Øvrig utskifting besørges av hver og en seksjonseier.
Årsmøtet 2019 vedtok enstemmig å asfaltere fellesarealene.
Årsmøtet ber styret bearbeide, kvalitetssikre og utarbeide en kostnadsramme slik at en utvikling av atriet, i tråd med vedlagte skisse, kan gjennomføres i løpet av en toårsperiode.
1) Det legges gressplen i det store gruspartiet foran townhousene
2) Det legges «bruddheller» i gangpartiet foran terrassene i 108
3) Det opparbeides ny adkomst med betongheller til inngangen for 102
4)Det etableres et staudebed i dagens gangvei til inngangen for 102
5) Det legges gressplen i lekeområdet ved A-blokka
6) Sandkasse fjernes, sandfeltet erstattes med gressplen
7) Det legges betongheller på gangveien fra Bragerhagen samt den resterende «trekanten». Den etablerte brosteinkanten skiller heller og gressplen

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Protector Forsikring Asa Polisenummer: 1442202

Regnskap

Det godkjente årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 200.997,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillat. Dyr som kan være til sjenanse for de øvrige beboerne får ikke holdes i leilighetene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt såle mot grunn. Grunnmur er oppført i konstruksjoner av betong. Yttervegger er oppført i rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende konstruksjoner av bindingsverk. Yttertaket er flatt tekket med takpapp/folie. (Taket er ikke besiktiget). Utvendig liggende trekledning og teglsteinsfasader. Etasjeskillere av hulldekkeelementer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2019.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod/teknisk rom.
I tillegg til de oppmålte arealene er det en bod i kjeller på ca 4 m2.
Sydvendt balkong med utgang fra soverom på ca 4 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 6 min til fots 0.5 km.
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 11 min til fots 0.8 km.
Brannposten barnehage (3-6 år) 11 min til fots  0.9 km.
Skole
Bragernes skole (1-7 kl.) 10 min til fots 0.8 km.
Heltberg barne- og ungdomsskole 21 min til fots.
Brandengen skole (1-7 kl.) 6 min med bil 2.7 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 5 min med bil 2.1 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 5 min med bil 2.9 km.
St. Hallvard videregående skole 5 min med bil 2.6 km.
Lier videregående skole 6 min med bil 3 km.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner, men utleie må søkes styret.

Oppvarming

Det er måler for fjernvarme i hver seksjon. Det kreves inn akontobeløp og det foretas avregning etter forbruk. Kostnader forbundet med administrasjon av avregning av den enkelte seksjon faktureres likt per enhet. Gulvvarme/varmtvann avregnes årlig og ved eierskifte.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 589 pr. år Vann og avløp. Beløpet er fakturert for 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 718 914 pr. 31.12.20 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 588 090 pr. 31.12.20 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.
0602-0403-045 KONTORBYGG, BRAGERHAGEN 19, BRAKERØYA Ruin eller fjernet objekt.

Regulering

Eiendommen  er regulert til kombinert bebyggelse og anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Eiendommen er beliggende i rød støysone.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1901/900167-1/90  Bestemmelse om bebyggelse  
13.05.1901 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3005-113/138
Gjelder denne registerenheten med flere
1956/213-2/90  Bestemmelse om veg  
20.01.1956 
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3005-113/138
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/161246-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
03.11.2005 
Rettighetshaver:UNO X FORSYNING AS  
Org.nr: 921757131
Bestemmelse om levering av petroleumsprodukter
Bestemmelse om drivstofftanker etc.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3005-113/138
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1724052-1/200  Erklæring/avtale  
 21.12.2018 21:00 
 Rettighetshaver:DRAMMEN KOMMUNE  
Org.nr: 921234554
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1724052-2/200  Erklæring/avtale  
21.12.2018 21:00 
Rettighetshaver:DRAMMEN KOMMUNE  
Org.nr: 921234554
Bestemmelse om plassering av lekeapparater
Bestemmelse om adkomst til nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1059463-1/200  Seksjonering  
27.09.2017 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 33
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 46/6753
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Vegard Angell Skram

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.