Drammen

ÅSSIDEN - Enebolig med hage - Barnevennlig området m/gangavstand til skole - Garasje - Solrik beliggenhet!

Åslyveien 2 , 3023 Drammen

VISNINGER

24. oktober søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 159 m²
Bruttoareal 175 m²
Tomt 425 m² / Eiet tomt
Byggeår 1966
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 703
Energimerking G
FINN.no 232297526
Sist endret 11.10.2021 10:29
Prisantydning 5 800 000
Totalpris 5 959 019

Beregnet totalkostnad

5 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 159 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 959 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig med tilkoblet garasje beliggende på Åssiden i Drammen.
Tilnærmet flat tomt opparbeidet med brosteinsbelagt innkjørsel, plenarealer og diverse beplantning.

Innhold

Enebolig over to etasjer bestående av:
Kjelleretasje med hall, to soverom, bod, to bad og kjellerstue med åpen kjøkkenløsning. Kjelleren er ikke er ikke bruksendret og er derfor ikke godkjent for varig opphold.
1.etasje med entré, kjøkken, spisestue, to soverom og stue. Utgang fra stue til syd-vendt terrasse på ca. 55 kvm. Utgang fra entré til nord-vendt terrasse på ca. 8 kvm.

Standard

1. etasje: Gulvflater belagt med fliser med varme i entré og laminat i øvrige rom. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med panel i spisestue og malte himlingsplater i øvrige rom. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom A.
Kjeller: Kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater med parkett og laminat. Veggflater med malt panel og malte flater. Himlingsflater med malt panel. Profilerte innerdører. Soverom ble oppgradert i forbindelse utbedringer etter lekkasje.
Innredning og utbyggning av deler av kjelleretasjen er ikke godkjent av Drammen kommune. I følge kommunens godkjente byggningstegninger er deler av kjelleren kun godkjent som bodeareal og hobbyrom.

Entré

Gulvflater belagt med fliser med varme i entré. Veggflater med malte flater. Malte himlingsplater. Malte himlingsplater.

Stue

Gulvflater med laminat. Veggflater med tapetserte flater. Malte himlingsplater. Utgang til terrasse fra

Kjøkken

Kjøkken 1. etasje: Kjøkkeninnredning fra 2006 med profilerte fronter. Benkeplater av heltre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Gulvflater med laminat. Himling med malte flater. Vegger med malt panel. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøleskap, nedfelt platetopp og komfyr samt oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap.
Kjøkken hybel: Kjøkken med åpen løsning mot kjellerstue. Kjøkkeninnredning fra 2004 med fronter. Benkeplater med laminert overflate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Gulvflater belagt med fliser. Kjøleskap med frysedel, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap.

Bad

Hovedbad: Bad er vurdert å være fra omkring 2006. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malte himlingsplater. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Ovenpåliggende dobbelservant med ett-greps armaturer. Innredning med speil, overlys samt stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert regn-/hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert på vegg.
Bad hybel: Bad fra ukjent årstall, oppgradert i 2006. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malte himlingsplater. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og overlys på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert regn-/hånddusj. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert på vegg.
Toalettrom: Toalettrom fra ukjent årstall. Flislagt gulv. Flislagte vegger. Himling med malte himlingsplater. Vegghengt servantskap med slette fronter.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert i himling.

Terrasse

Utgang fra stue til syd-vendt markterrasse på ca. 55 kvm. Terrassen er belagt med impregnerte trebord (møre royal). Oppføring av terrassen er ikke byggesøkt drammen kommune. Pålegg om tilbakestiling fra kommunen kan derfor ikke utelukkes. Ny kjøper må selv besørge søknad om ønskelig.
Utgang fra entré til nord-vendt terrasse på 8 kvm. Terrassen er belagt med treheller.

Hage

Stor inngjerdet og pent opparbeidet hage.

Soverom

Ny veggplater, overflatebehandling i himlinger, nye innerdører, nytt gulv,skyvedørsgarderobe.

Soverom 2

Laminat på gulv. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med panel i spisestue og malte
himlingsplater i øvrige rom. Profilerte innerdører.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i veletablert og barnevennlig boligområde med kort gange til Åssiden Barneskole, idrettsanlegg, dagligvarebutikk m.m.  Eiendommen ligger i en privat vei med lite gjennomgangstrafikk.
Kort gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Den nye flotte Elveparken med tur- og bademuligheter. Bademuligheter også på Landfalltjern. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no.
Kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. Ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg døgnet rundt fra stoppeplass i Rosenkrantzgata, se www.timeekspressen.no. Ca. 15 min. med tog til Asker. ca. 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar ca. én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 9334127

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 159 kvm, Bruttoareal: 175 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, to soverom, to bad og kjellerstue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, spisestue, to soverom og stue.
I tillegg disponerer boligen en tilkoblet garasje med gulvflate på ca. 20 m2.
Det er etablert hybel i en del av kjeller. Hybelen har adkomst fra felles entré, trapp og hall.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at det er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller
ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 425 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Enkelgarasje og flere biloppstillingsplasser i gården.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong/murkonstruksjon. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon
med liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør med glassfelt av merket
Swedoor fra 2017. Balkongdør og vinduer i 2-lags glass fra 2016/2017. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer fra ulike årstall.
Eier informerer om at yttervegg mot syd fikk ny trekledning i år 2017. Sist overflatebehandlet i 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Åssiden barnehage (0-5 år) 8 min gange 0.7 km.
Bacheparken barnehage (0-6 år) 10 min gange 0.8 km.
Øren Andelsbarnehage (0-5 år) 11 min gange 0.9 km.
Skole
Åssiden skole (1-7 kl.) 8 min gange 0.7 km.
Øren skole (1-7 kl.) 13 min gange 1 km.
Rødskog skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.3 km.
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 4 min med bil 2.2 km.
Akademiet Ypsilon vgs 13 min gange 1.1 km.
Åssiden videregående skole 5 min med bil 2.3 km.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe og  elektrisitet. Naturlig ventilasjon via lufteluker i vegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 650 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 193 651 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 297 145 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/827-1/90  Best. om vann/kloakkledn.  
15.06.1964 rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:1156  
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Bestemmelse om septiktank m.v.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ef@partners.no eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åslyveien 2, 3023, Drammen, Gnr. 116 bnr. 703 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-21-0197

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.