Åmot

Åmot - Familievennlig enebolig - 3 soverom - Garasje - Flotte uteområder - Full kjeller med stort potensiale

Tråkka 4 , 3340 Åmot

BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner
Fredrik Vangen Grønvold
Fredrik Vangen Grønvold Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 193 m²
Bruttoareal 224 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 128
Bruksnummer 55
FINN.no 237000007
Sist endret 25.11.2021 06:45
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 078 769

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 88 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig med integrert garasje beliggende i Åmot i Modum Kommune. Delvis skrånende tomt opparbeidet med singlet oppkjørsel, plenarealer og
diverse beplantning.

Innhold

Enebolig over to etasjer bestående av:
Kjeller med gang, kjellerstue, vaskerom, to boder og kontor.
1.etasje med garasjerom, entre, gang, trapprom, tre soverom, stue og kjøkken med åpen løsning mot spisestue.

Standard

Gulvflater belagt med laminat i entré og 2-/3-stavs parkett i øvrige rom. Veggflater med malt panel, panelplater og tapet. Himlingsflater med malte
himlingsplater og downlights i stue. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom og i entré.
Utgang fra stue til vest-vendt terrasse på ca. 23 m2. Eier opplyser om at terrassen ble oppgradert i år 2015.
Kjøkken med åpen løsning mot spisestue. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med profilerte fronter. Benkeplater av heltre. Nedfelt oppvaskkum med
ett-greps armatur. Gulvflater belagt med 2-stavs parkett. Himling med malte himlingsplater og downlights. Vegger med malt tapet og fliser mellom
kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, komfyr, mikroovn i
høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap.  Oppgradert med ny overflatebehandling og benkeplate i 2012.
Bad fra ukjent alder. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malte himlingsplater. Vegghengt servantskap med profilerte fronter.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv i hjørnet med skyvbare dører.
Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert i himling.  Eier opplyser om at det ble skiftet innredning, servant, blandebatteri og dusjkabinett i 2012.
Vaskerom fra byggeår, oppgradert i år 2014. Flislagt gulv. Vegger med malt murpuss. Himling med malt betong. Benkeplate med laminert overflate.
Nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Naturlig avtrekksventil plassert på vegg.
Kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater med fliser og laminat. Veggflater med malt murpuss og panelplater. Himlingsflater med malt betong
og himlingsflater med downlights i kontor og kjellerstue. Profilerte innerdører.
Garasje:
Gulvflater belagt med overflatebehandlet betong. Vegger og himling med malte flater. Elektrisk fjernstyrt garasjeport av tre.
Pipa er renovert i 2021.

Beliggenhet

Eiendommen ligger åpent og fritt til i landlige omgivelser med spredt boligbebyggelse og forholdsvis kort vei til sentrum med de fleste fasiliteter. Eiendommen har svært gode solforhold og god utsikt. Det er kort avstand til både skole og barnehage. 300 m fra idrettsanlegg m/fotballbaner og Haugfoss klubbhus.
Kort vei til Blaafarveværket som byr på varierte opplevelser innen historie, kultur og kunst. Museet er ett av Buskeruds mest besøkte og kan by på
flotte badeområder, gruveopplevelser og ikke minst dyregård for barna. Det kan også nevnes flotte jakt- og fiskemuligheter, og et fantastisk turområde i nærheten.
Kort vei til Åmot sentrum med de fleste servicetilbud.
Ca. 35 km. til Drammen og Kongsberg.
Ca. 1 time kjøring til Oslo

Forsikring

Frende

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 193 kvm, Bruttoareal: 224 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjellerstue, vaskerom og kontor.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.
1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, tre soverom, stue og kjøkken med åpen løsning mot spisestue.
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom og trapperom.
Nåværende eier har ombygget fra bod til soverom i 1.etasje samt innredet kjelleretasje. Det gjøres spesielt oppmerksom på at disse forholdene ikke
er søkt om/godkjent. Det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Integrert garasje er medtatt i rapporten som sekundærrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er integrert garasje til en bil.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av ytong/murkonstruksjon, utvendig forblendet
med stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Boligen har ytterdør med glassfelt. Terrassedør og
vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av plastmateriale fra 2020/2021. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ulike årstall,
nærmere bestemt byggeår, 1986, 2009 og 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Nordbråten barnehage (0-5 år) 24 min gange 1.8 km.
Læringsverkstedet Åmot barnehage (0-6 år) 5 min med bil 2.6 km.
Bårudåsen foreldrelagsbarnehage (0-6 år) 10 min med bil 5.1 km.
Skole
Buskerud skole (1-7 kl.) 24 min gange 1.8 km.
Søndre Modum ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min med bil 5.9 km.
Buskerud videregående skole 11 min med bil 5.9 km.
Eiker videregående skole 25 min med bil 19.6 km.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet luft-til-luft varmepumpe og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 547 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 692 209 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 491 951 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Modum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tråkka 4, 3340, Åmot, Gnr. 128 bnr. 55 i Modum kommune

Oppdragsnummer

11-21-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.