Drammen

STRØMSØ SENTRUM - Moderne 2-roms selveierleilighet med innglasset balkong. 5 etasje med heis og flott utsikt!

Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21 , 3044 Drammen

VISNINGER

6. desember mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

47%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 49 m²
Bruksareal 50 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1970
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 54
Energimerking F
FINN.no 239774327
Sist endret 25.11.2021 12:53
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 768 869
Fellesutgifter 3 736,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) -------------------------------------------------------- 68 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 768 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skistadbygget - den optimale leiligheten for single, par eller for deg som er på jakt etter en utleieenhet i Drammen!
Leiligheten ligger i 5.etg med heis, har flott utsikt over Strømsøåsen og holder en normal standard. Rommene er alle lyse og trivelige, med et personlig preg og det behagelige fargevalg er gjennomgående i leiligheten. Planløsningen er god og rommene lar seg enkelt innrede. Åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy, egen spiseplass og lett møblerbar stuekrok.
Fra boligen er det gangavstand til Strømsø torg med alle fasiliteter, Union brygge og ikke minst jernbanestasjonen. Elveparken med flotte friområder, badestrender og turstier som kan ta deg helt til Åssiden om du vil, ligger rett utenfor.

Innhold

Leiligheten består av entré, garderobe, stue/kjøkken, soverom og bad. Utgang fra stue/kjøkken til overbygd sydøst-vendt balkong på ca. 2 m².
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 2  m².

Standard

Gulvflater belagt med laminat. Vegger i malt mur,samt malte slette flater. Himling i malt mur samt nedsenket himling i malt flate og downlights i entré.
Plassbygd garderobeskap på soverom.
TG 2 Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje.
Baderom oppgradert ved ukjent årstall. Sluk og deler av røropplegg er vurdert til å være fra byggeår. Flislagt gulv og flislagte vegger. Stråleovn på
vegg. Himling av malt mur. Vegghengt servantskap med slette fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys på vegg
over servant. Vegghengt høyskap i profilert utførelse. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett.
Mekanisk avtrekksvifte plassert på vegg.
TG 2 Følgende punkter er vurdert og er gitt tilstandsgrad 2: Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Vannrør - Avløpsrør (ink. sluk) - Sanitærutstyr / innredning - Fukt i tilliggende konstruksjoner.
TG 2 Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, sluk, røropplegg samt enkelte avvik. Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Overgang vegg/gulv framstår noe ufagmessig og det er usikkert hvordan det er løst i forhold til membran. Det registreres sprekker/riss i flisfuger på gulv og vegger. Noe som kan være en indikasjon fuktskader. Hulltaking er ikke funnet nødvendig, med bakgrunn i at våtrommet har passert anbefalt brukstid. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Komfyr med keramisk platetopp fra Gram.
Oppvaskmaskin fra Bosch. Ventilator under overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder fra 2002 på ca. 76 liter plassert i servantskap.
TG 2 Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
TG 2 Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
TG 2 Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer noe preg av slitasje.
-TG 2 bad: helhetsvurdering.
-TG 2 kjøkken: varmtvannsbereder, vannrør og innredning.
-TG 2 øvrige rom: overflater gulv.
-TG 2 skjevhetsmåling.
-TG 2 Vannrør.
-TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
-TG 3 Røykvarslere og brannslokkingsutstyr.
-TG 3 TG 2 Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) og annet.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende midt på Strømsø med kort gangavstand til butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Høgskolesenteret, nye Strømsø Torg og Bragernes Torg.
To minutters gange til jernbanestasjon og busstasjon med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg.
30 minutter med tog til Oslo. Kort vei til fine turmuligheter i Drammensmarka og alpinbakke i åsen. Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, nytt flott helårsbad og idretshall

Felleskostnader

3 736 pr. mnd. Felleskostander, A-Konto oppvarming

Sameie

Sameie: Boligsameiet Skistadbygget,

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

-Styret har engasjert OBOS Prosjekt med sikte på å foreta en tilstandsvurdering av rørsystemet. OBOS Prosjekts vurdering forventes å foreligge i løpet av høsten 2021.
-Styret er i ferd med å innhente tilhud på vask av samtlige fasader samt maling av murfasader. Det arbeides med sikte på å gjennomføre tiltaket i løpet av våren/sommeren 2022. Tiltaket vil ikke medføre økte felleskostnader.
-Styret er i ferd med å innhente tilhud på utbedring av fasader i første etasje, herunder utskiftning av vinduer i fellesrommet, samt nye dører til søppel- og fyrrom. Tiltaket vil, dersom det iverksettes, ikke medføre økte felleskostnader.
-Det er reklamert overfor Statens Vegvesen/Viken fylkeskommune i forbindelse med at enkelte bl.a har erfart problemer med å åpne
glassdørene mv på balkongene. Enkelte har også erfart utfordringer når det regner. Det ble gjennomført befaring den 17. juni 2021. Beboerne vil bli orientert når tilbakemelding mottas.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6646740

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 932 835,-.

Vedtekter / husordensregler

Husordensregler:
-Teppebanking og lufting av tepper på balkonger og i fellesgangene er ikke tillatt. Tørking av tøy på terrasser og balkonger bør skje uten at det er til sjenanse / synlig for naboene. Beboere oppfordres til å bruke et lavt tørkestativ.
-Bruk av kullgrill og engangsgrill er forbudt. Gassgrill og elektrisk grill er tillatt, men utvis hensyn.
-Alle leiligheter i boligsameiet er tilkoblet et sentralt ventilasjonssystem med sentralt avtrekk. Det betyr at kjøkkenventilator må være uten innebygget motor/vifte. Ventilator kjøpes i samråd med styret. Ta kontakt med styret for mer informasjon.
-Det er ikke tillatt å foreta endringer i bærende konstruksjoner i leilighetene. Det er ikke tillatt å foreta fasadeendringer som f.eks. utvendig maling eller montering av private parabolantenner. Styret skal godkjenne alle typer fasadeendringer, og ved brudd på denne bestemmelsen kan styret kreve at forholdene tilbakeføres til det opprinnelige. Det må ikke gjennomføres ombygginger i seksjonene, ute eller inne, uten etter skriftlig søknad til og aksept fra styret. Dersom styret må innhente bygningsfaglig kompetanse for å kunne vurdere slike søknader, skal utgifter til dette belastes søkeren. Alle endringer som styret gir tillatelse til, skal utføres av fagkyndig autorisert/sertifisert arbeidskraft, med kvittering/bilag som dokumenterer dette.
-Leiligheten må holdes oppvarmet på en slik måte at vann og avløp ikke fryser.

Husdyrhold

Husordensreglene punkt 5: Dyrehold er tillatt, men det må ikke være til sjenanse for naboer. Hunder skal luftes i bånd utenfor sameiets område. Ekskrementer etter hund og katt skal fjernes.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 50 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca 2 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

et medfølger ingen fast parkeringsplass. Sameiet har egen parkeringsplass, dog ingen fordelte faste
plasser, les vedlagte husordensregler pkt. 7 bokstav C. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende
bestemmelser.
Enkelte sameiere leier plass i garasjekjeller under Kiwi.
I Blichs gate parkeringshus kan man leie garasjeplass for ca kr. 1.300,- pr. mnd. For bestilling og ytterligere
informasjon ta kontakt med Drammen kommune, 32 04 68 00.

Byggemåte

Boligbygg over 15 etasjer, samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak bestående av betong/murkonstruksjoner.
Utvendige fasader i hovedsak bestående av malt mur og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er
ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse EI 30/lydklasse Rw 38dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra
2016 og 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.06.1970 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest for innglassing av balkonger og oppføring av nytt ventilasjonsanlegg datert 25.09.2017.

Barnehage / skole i området

Barnehage:
Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 4 min 0.3 km.
Strømsø barnehage (0-5 år) 8 min 0.6 km.
Marienlyst barnehage (0-5 år) 8 min 0.7 km.
Skole:
Heltberg barne- og ungdomsskl. (1-10 kl.) 5 min.
Danvik skole (1-7 kl.) 10 min 0.8 km.
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 19 min 1.5 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 7 min 0.5 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 22 min 1.8 km.
Drammen videregående skole 6 min 0.5 km.
Akademiet videregående skole Drammen 19 min 1.5 km.
Alle tider er ved gange.

Oppvarming

A-konto fjernvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 556 283 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 002 619 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1968/303433-1/90  Erklæring/avtale  
20.12.1968 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 3005-110/54/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/6795-1/90  Erklæring/avtale  
18.12.1970 rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:198  
Ang.rett til å bruke (installere)fyringsoljeanlegg for gnr.
110 bnr. 198 plassert i felles fyrrom i d.e.. På den annen
side gir bnr. 198 d.e. rett til å installere og bruke tanken for fyringsolje på dennes eiendom m/best. om vedlikehold.
Overført fra: 3005-110/54/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ao@partners.no eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-TG 2 Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje.
-TG 2 Bad, følgende punkter er vurdert og er gitt tilstandsgrad 2: Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Vannrør - Avløpsrør (ink. sluk) - Sanitærutstyr / innredning - Fukt i tilliggende konstruksjoner.
-TG 2  Bad helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, sluk, røropplegg samt enkelte avvik. Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Overgang vegg/gulv framstår noe ufagmessig og det er usikkert hvordan det er løst i forhold til membran. Det registreres sprekker/riss i flisfuger på gulv og vegger. Noe som kan være en indikasjon fuktskader. Hulltaking er ikke funnet nødvendig, med bakgrunn i at våtrommet har passert anbefalt brukstid. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
-TG 2 Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
-TG 2 Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
-TG 2 Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer noe preg av slitasje.
-TG 2 Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i stue/kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 30 mm.
Det er merkbare skjevheter i entré. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
-TG 2 Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):  Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er
overskredet.
-TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
-TG 3 Røykvarslere:  Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen.
-TG 3 Brannslokkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht forskrift i boligen.
-TG 2 Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer):  Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
-TG 2 Annet: Skyvbare glassfelter bærer preg av slitasje og har behov for vedlikehold/utbedringer.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21, 3044, Drammen, Gnr. 110 bnr. 54 snr. 20 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-21-0229

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.