Drammen

ÅSKOLLEN - Stor enebolig med flott opparbeidet hage - Fantastisk utsikt over Drammensfjorden - 6,2 mål tomt!

Ospelia 15 , 3039 Drammen

VISNINGER

18. juni søndag kl. 15:00-16:00

19. juni mandag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 189 m²
Bruksareal 231 m²
Tomt 6 231 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1964
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 40
Energimerking G
FINN.no 297642031
Sist endret 06.06.2023 21:11
Prisantydning 9 890 000,-
Totalpris 10 153 269,-

Beregnet totalkostnad

9 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 890 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 263 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 153 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En stor enebolig med over 6,2 mål tomt beliggende fantastisk panoramautsikt og svært gode solforhold på Åskollen i Drammen. Pen opparbeidet hage med masse boltringsplass for barn og voksene.

Boligen inneholder åpen stue/kjøkken løsning med utgang til flere balkonger/terrasser. Hovedsoverom med direkte adkomst til walk in closet/kontor (tidligere soverom). Eget bad i direkte nærhet. Underetasje med 2 soverom, stort oppholdsrom med enkel kjøkkenløsning, samt 2 store bad. Utgang til stor markterrasse fra underetasjen. Store deler av boligen ble totalrenovert/påbygget i 2003-2005 og har derfor høy standard.

Eiendommen ligger i ett veletablert boligområdet på Åskollen. Panoramautsikt over Knive og fjorden mot Hurum. Ingen eiendommer i forkant med innsyn. Her er det kort vei til både skole, barnehage, idrettsanlegg, nærbutikk, busstopp samt flotte turområder. Kort kjøreavstand til sentrum med alle servicetilbud samt jernbanestasjon med god forbindelse mot både Oslo og Kongsberg. Rask adkomst til E18

Innhold

Enebolig over to etasjer bestående av:
Underetasje med tv-stue, kjøkken, vaskerom, to bad, to soverom, gang og bod.
Hovedetasje med vindfang, gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, garderoberom og bod.

Utstyr

Mobil utebod og hundegård. Dobbelgarasje.
Jacuzzi medfølger.

Standard

UNDERETASJE
Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med laminat og fliser. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater og panel.
Profilerte innerdører.

Bad 1 fra omkring år 2003-2005. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servanter med ett-greps armaturer. Speilskap med overlys på vegg over servant. Boblekar i hjørnet med integrert blandebatteri. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vegghengt bide. Avtrekksventil plassert i himling.

Bad 2 fra omkring år 2003-2005. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og overlys med integrert stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv med
skyvedører. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil
plassert i himling.

Vaskerom fra omkring år 2003-2005. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate. Vegghengt utslagsvask med ett-greps
armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling.

Kjøkken med åpen løsning mot tv-stue. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Komfyr og oppvaskmaskin i benk med nedfelt platetopp. Ventilator i overskap.

HOVEDETASJE
Gulvflater belagt med laminat og fliser. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater. Slette og profilerte innerdører.

Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv. Vegger med malte flater. Himling med malt flate. Vegghengt servantskap med skapdører. Ovenpåliggende
servant med ett-greps armatur. Speil og overlys med integrert stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett i hjørnet med skyvedører. Dusjbatteri
tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i himling.

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra omkring år 2003-2005 med slette og profilerte fronter. Benkeplater av stein. Nedfelt
oppvaskkum med ett-greps armatur. Speil mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøleskap med
frysedel, komfyr, dampovn, kaffemaskin og tallerkenvarmer i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Veggmontert ventilator.

Utgang fra stuen til nordvestvendt terrasse på ca. 40 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til
92 cm.

Utgang fra stuen og soverom til østvendt balkong på ca. 28 kvm. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er
målt til 82 cm.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i ett veletablert boligområdet på Åskollen. Panoramautsikt over Knive og fjorden mot Hurum. Ingen eiendommer i forkant med innsyn. Her er det kort vei til både skole, barnehage, idrettsanlegg, nærbutikk, busstopp (gode forbindelser til sentrum) samt flotte turområder. Kort kjøreavstand til sentrum med alle servicetilbud samt jernbanestasjon med god forbindelse mot både Oslo og Kongsberg. Rask adkomst til E18.

Forsikring

IF Polisenummer: SP799403

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad 1.Etasje
Overflater vegger Det ble registrert skade på veggplater. Tiltak må påregnes.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er sprekk/riss i fuge til sokkelfils. Tiltak må påregnes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes til at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør (ink. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Bad 1, Underetasje
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

-Bad 2, Underetasje
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Vaskerom
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte mellom dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Overflater gulv: Det er stedvis sprekker/manglende vedheft på elastisk fuge ved dør og mellom gulv og vegg. Tiltak må påregnes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Fallforhold (gulv): Lokalfall rundt sluk er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 8 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

-Øvrige rom
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjonsspalte mellom dører/terskler er ikke etablert. Fører til redusert luftgjennomstrømning når dørene er lukket. Lufttilførsel må etableres.

-Underetasje
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det er ikke etablert luftespalte mellom dører/terskler som ikke vil gi tilfredsstillende luftgjennomstrømning. Luftespalter må etableres.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Det ble registrert noe riper og overflateslitasje på soveromsgulv.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 63,3 %, temperatur 22,2 grader C og duggpunkt 15,0 grader C. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Loft
Ventilasjon: Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet.

-Innvendige trapper
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Trappen har noe overflateslitasje.

-Tekniske anlegg
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Radon
Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling i boligen.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger samsvarserklæring på deler elektriske anlegget, og det er ikke påvist synlige feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den sammenheng.

-Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning: Det ble registrert noe sprekker i kledningen på garasjedel.

-Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Det ble registrert tre knuste/knekte takstein. Tiltak må påregnes.

Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Det ble registrert motfall på takrenne på inngangssiden av boligen. Tiltak må påregnes. Det ble registrert noe manglende håndverksmessig utførelse på beslag samt noe korrosjon. Tiltak må påregnes.

-Nordvestvendt terrasse
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Rekkverkshøyden er under 1 meter. Avvik fra gjeldene forskrift. Tettesjikt og konstruksjon er ikke undersøkt grunnet tilkomst. Tg2 er gitt for å belyse risiko.

-Østvendt balkong
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

-Utvendige trapper
Helhetsvurdering: Trapp av murkonstruksjon ved inngangsparti har noe riss/sprekker i fuger. Det ble på rekkverk av tre registrert stedvis overflateslitasje på overflatebehandlingen.

-Grunnmur
Det registreres riss på grunnmur ved overbygget terrasse. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det mangler topp/luftelist på grunnmurspapp. Tiltak må påregnes.

-Frittstående byggverk
Helhetsvurdering: Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Forstøtningsmurer
Det ble registrert horisontale og vertikale sprekker i forstøtningsmur av oppmurt betongstein. Det vurderes til at det kan skyldes både setningsproblematikk og jordtrykk. Ytterligere undersøkelser anbefales og tiltak må påregnes. (Tg3) Rekkverkshøyden er under 1 meter. Avvik fra gjeldene forskrift. (Tg2) Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-2 bad kjeller ca. 2003/4/5. BraRør, Comfort Lier, Ing.Perttersen, Grøndahl.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Nye bad komplett 2003 - 2005. BraRør, Comfort Lier, Grøndal.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Noe dokumentasjon.

Er arbeidet byggemeldt?
-Via K16 AS godkjent søknad Drammen kommune.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Kjenner ikke til noen feil etter at Vann/Avløp byttet fra vei til hus i 2003-2005.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Vann/avløp byttet fra hus til off. tilkopling vei - alt røropplegg inne i hus også byttet m/unntak av tilkopling avløp/sluk toalett/WC i hovedetasje. BraRør, Comfort, StrømGundersen, Kåre Mortensen.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Ikke etter utbedringer 2002-2005. Drenering byttet i 2003/4 - StrømGundersen/Kåre Mortensen vest/nord. Drenering byttet i ca. 2007/8 ToreJakobRøed AS nord/øst i forbindelse med oppføring av støttemur. Drenering byttet i 2017 Carl S. Fon AS sør/vest foran inngangsparti/garasje

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Ikke etter utbedring 2003-2005 - Lagt inn innerpipe og nye ildsteder av Skarra og Pettersen Pipe service og godkjent av Brannvesenet.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005, tidvis kan en og annen mus komme inn i den sydligste garasjen..

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Pipebeslag, noen takbeslag og terrassebeslag i forbindelse med utbedringer 2003-2005(Buskerud Blikk), samt etablering av TilT-Tak under SørØstre terrasse av Drammen mesterbygg i ca 2008-2010. Buskerud Blikk, Drammen Mesterbygg

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ing. Pettersen har skiftet ut og gått over alt elektrisk i underetasje, hovedetasje med unntak av bad, gang, samt uttak til garasjelader for elbil. Det elektriske i garasje ble ikke skiftet ut.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Guriby v/ Ing. Pettersen sier at arbeid før 2016 ikke var pålagt Boligmappa.no så det der kun Ballader som ligger inne. Han skulle forsøke å få lagt inn alt tilbake til 2008.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ved kontroll ca 2010-2014(usikker på tidspunkt) - to punkter ble påpekt og utbedret av Ing. Pettersen.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Montert av Ing. Pettersen.

Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen?
-Ja.

Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
-Fikk melding før sanering av Shell at anlegget kunne benytte en Biofuel variant.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-Knive-Lolland utbyggingen som ble vedtatt i 2022 innlemmer deler av tomteområdet til Henssynsone for natur.

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
-Det har kommet frem i salgsprosessen at det kan være behov for bruksendring i underetasje da enkelte rom ikke er navngitt på kommunestemplede dokumenter - bruksendring innsendt 01.03.23 og godkjent 29.03.23 av Drammen kommune.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
-Bygget ut kjeller - Godkjent av Drammen kommune 2003 (før oppstart utbedringer 2003-2005).

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
-Utbyggingen godkjent av Drammen kommune

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
-Har ikke kjennskap til om foreligger eller mangler noe.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Ikke etter utbedringer 2003-2005.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-Tinglyst avtale om felling av trær som hindrer utsikt på 28/283. Tinglyst avtale om veirett over Furulia 35 via utskillelse og sammenføyning av ca 5 mål tomt fra 28/283. Tinglyst avtale om vedlikehold av mur mot nabo Ospelia 13.

Boligens areal

Primærrom: 189 kvm, Bruksareal: 231 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tv-stue, kjøkken, gang, vaskerom, to bad og to soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 129 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, soverom og garderoberom.
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapperom, to boder og garasje.

Frittstående bod:
Bruksareal: 14 m².
Sekundærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

I tillegg er det bod på ca. 9 m². Boden er ikke medregnet i bruksarealet grunnet utvendig tilkomst.
Garasjen er integrert i boligen og derfor medregnet i bruksarealet som sekundærrom.
Planløsningen i underetasjen har noe avvik fra godkjente byggetegninger. Det er etablert kjøkken i oppholdsrom samt selger opplyser at det er
etablert bad i rom som opprinnelig var ment som bod. Dette kan være søknadspliktig tiltak. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 231 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja, dobbelgarasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av
trekonstruksjoner med stående og liggende trekledning samt murfasade. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdører
med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer, balkongdører og terrassedør med to- og tre-lags glass og karmer/rammer av tre fra år 1983, 2003, 2005,
2007, 2011 og ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Bruksendring av underetasje ble godkjent av Drammen kommune i mars 2023. Ferdigattest utstedt.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Nedre Eik familiebarnehage (0-3 år) 14 min gange 1.2 km.
Nordbylunden barnehage (0-5 år) 17 min gange 1.4 km.
Åskollen familiebarnehage (0-5 år) 18 min gange 1.4 km.

Skole
Åskollen skole (1-7 kl.) 13 min gange 1.1 km.
Heltberg barne- og ungdomsskl. (1-10 kl.) 9 min med bil.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 9 min med bil 7.2 km.
Galterud skole (8-10 kl.) 13 min med bil 8.5 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 13 min med bil 9 km.
Drammen videregående skole 11 min med bil 8 km.
Danvik Folkehøgskole 11 min med bil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning samt luftespalter i vinduer og veggventiler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 105 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 637 685 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 223 204 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Kommunestyret har i møte 22.03.2022 vedtatt områderegulering for Knive og Lolland, i medhold av plan- og bygningsloven § 12-12
Denne eiendommen er delvis innenfor hennsynssone H560-1 Bevaring av natur. Selger har påklaget dette, uten medhold. Dette ble behandlet i formannskapet med 6 stemmer for å ta klagen til etterfølge og 7 stemmer mot.

Se vedlagt plankart.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Gjeldende regulering:
3005 060215-15 REGULERINGSPLAN FOR EN DEL AV EIENDOMMEN STORE SOLUM. (1.3.1956) Kjørevei

3005 060215-15 REGULERINGSPLAN FOR EN DEL AV EIENDOMMEN STORE SOLUM. (1.3.1956) Boliger

3005 0602386 () Bevaring naturmiljø

3005 0602386 ()

Offentlige planer

Kommunestyret har i møte 22.03.2022 vedtatt områderegulering for Knive og Lolland, i medhold av plan- og bygningsloven § 12-12
Det tidligere landbruksområdet på nedsiden av eiendommen er nå blitt regulert til boligbebyggelse. Se vedlagt plankart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/185509-1/200  Borett 03.04.2006 
Rettighetshaver: Orten Birger Atle Fnr: 15035844179 Iflg ektepakt
 
2008/519446-2/200  Erklæring/avtale 25.06.2008 
Bestemmelse om vedlikehold av mur

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Nei, tinglyst borett vil bli slettet før overtagelse.

Adresse og matrikkel

Ospelia 15, 3039, Drammen, Gnr. 28 bnr. 40 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.