Drammen

Bragernes - flott 3-roms leilighet i nyere, eksklusivt sameie - vestvendt terrasse - heis - p-plass i garasjekjeller.

Skipsbygger Jørgensens vei 2 , 3011 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Widerøe
Nina Widerøe Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 100 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 516
Energimerking C
FINN.no 267928866
Sist endret 12.08.2022 16:41
Prisantydning 10 500 000,-
Totalpris 10 771 519,-
Fellesutgifter 5 289,-

Beregnet totalkostnad

10 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 262 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 271 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 771 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott, treroms selveierleilighet i moderne, nytt (2021) leilighetskompleks i foten av Bragernesåsen. Inneholder gang, kjøkken med alt av integrerte hvitevarer, stue m/gasspeis og utgang til stor, innglasset, vestvendt terrasse med fin utsikt, 2 bad, 2 soverom (et m/walk-in closet/bod). Parkering i garasjeanlegg med elbil-lader. Sykkelparkering i garasjekjeller med muligheter for lading av elsykkel. Stor bod ( ca. 10 kvm.) tilhørende leiligheten i tillegg til mye felles lagringsplass for sameiet. i kjeller.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder følgende: Entre, stue, kjøkken, bod/walk-in closet, to bad og to soverom.
Utgang fra stue til vestvendt, innglasset balkong på ca. 15 m2. Stor bod på ca. 10 kvm. i kjeller.

Standard

Gulv belagt med parkett, flis og teppe. Vegger med malte, slette flater. Slette innedører. Balansert ventilasjon. Vannbåren varme i alle gulv med unntak av våtrom som har varmekabler.

Bad i tilknytning til soverom: Gulv med varmekabler belagt med flis. Vegger med flis og malt slett flate. Himling med malt slett flate og downlights. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med to-greps blandebatteri og hånddusj. Servantskap med slette skuffefronter og heldekkende servanter med ett-greps blandebatterier. Mekanisk avtrekk.

Bad - adkomst fra entre: Gulv med varmekabler belagt med flis. Vegger med flis og malt slett flate. Himling med malt slett flate og downlights. Gulvstående servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med to-greps blandebatteri og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

Kjøkken: Gulv belagt med parkett. Vegger og himling med malte slette flater. Innredning med slette fronter. Benkeplate i stein med
nedfelt platetopp og oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer fra Gaggenau: Kaffemaskin, vinskap (annet merke), stekeovn, koketopp,  oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Automatisk vannstopper montert i kjøkkenbenk. Avtrekksvifte og komfyrvakt montert over platetopp.

Gasspeis i stue. Det er montert utvendige screens på stuevinduer mot vest og på begge soverom mot sør og vest.

Utgang fra stue til syd-vestvendt overbygget balkong på ca. 15 m2. Gulv belagt med fliser. Rekkverk i stål. Rekkverkshøyden ble målt til 1,08. Utelys
og stikkontakt samt uttak for gass. Terrassen er innglasset, og kan åpnes på begge sider.

Skipsbygger Jørgensens vei 2 selges med verdibevis, se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Smarthussystem: Leiligheten har et komplett smarthussystem for styring av lys, varme, solavskjerming og vannlekkasjosensorer som styres fra brytepaneler på veggene samt tilstedeværelsesdetektorer og også fra app på mobil, Ipad eller PC.

Det er fibernett med uttak i stue og på begge soverom.

Nåværende eier har oppgradert leiligheten med spesialbygget innredning for oppbevaring og kontorplass på begge soverom.

Brannalarmanlegg.

Nøkkelfri adgang som styres via kort, kode eller app. Porttelefon med video. Fjernkontroll til parkeringskjeller.

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget attraktivt og etablert område på nedre del av Bragernesåsen. Det er ca. 10 minutters gange til barneskole (Bragernes), barnehager (Brannposten barnehage og Løkkebergene Vels barnehage) og til Løkkebergparken ("Kjappen") med kunstgressbane, sandvolleyballbane, lekeplass og flott turområde med dyreskulpturer. CC handlesenter med et rikeløig utvalg av butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter ligger også i kort avstand fra boligen.

Det er ca. 10-15 minutters gange både til sentrum og til jernbanestasjonen, med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg. Flytoget stopper også i Drammen. Brakerøya stasjon ligger cirka 10-12 minutter unna.

I nærområdet finner man flotte turområder langs Elveparken samt marka som er godt tilrettelagt for fritidsaktiviteter sommer som vinter. Lysløyper og turveier strekker seg så langt man kan tenke seg, med flotte turmål som Stronghytta, Åspaviljongen, Spiralen, Kloptjern og Tverken.

Felleskostnader

5 289 pr. mnd. Oppvarming (vannbåren grunnvarme, akonto), renovasjon, TV/Internett, felles strøm og forsikring, forretningsførsel, vedlikehold, andre driftskostnader.

Sameie

Sameie: Tussefaret borettslag, Orgnr: 850691312

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3355757

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-TG 2 Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bod har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 100 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, to bad og to soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Leiligheten disponerer bod på ca. 10 m2 i felles kjelleretasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Felles markterrasse for beboere på eiendommen.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass for 1 bil med elbillader i felles garasjeanlegg. Her er det også felles vaskeplass for biler i garasjeanlegget.

Byggemåte

Bygget er oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer i betongkonstruksjoner. Yttervegger og etasjeskiller i mur/betongkonstruksjoner. Utvendige fasader med pusset mur. Tilnærmet flatt tak med "blå tak" (taket er ikke besiktiget). Vinduer med karmer av tre i 2 og 3-lags glass fra 2020. Balkongdør i 3 lags glass fra 2020. Slett ytterdør med kikkehull og klassifiseringene B30 og 35 db fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.08.2021 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 8 min gange 0.6 km.
Brannposten barnehage (3-6 år) 8 min gange 0.6 km.
Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 8 min gange 0.6 km.

Skole
Bragernes skole (1-7 kl.) 7 min gange 0.6 km.
Heltberg barne- og ungdomsskl. (1-10 kl.) 23 min gange.
Brandengen skole (1-7 kl.) 7 min med bil.
360 elever, 19 klasser 2.9 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 6 min med bil  2.2 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 4 min med bil 3.1 km.
St. Hallvard videregående skole 6 min med bil 2.5 km.
Lier videregående skole 6 min med bil 3.1 km.

Oppvarming

Det er jordvarme fra energibrønner på eiendommen og vannbåren gulvvarme i alle rom, med unntak av våtrom som har varmekabler.Varmen styres av veggmonterte termostater og er tilknyttet boligens smarthussystem for å tilpasse leilighetens temperatur etter behov. Dette gir en jevn og behagelig varme, og et lavere energiforbruk. Det er også gasspeis i stuen. Det er balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 050 pr. år Vann og avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 415 555 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 095 998 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 0602376 Detaljregulering for Skipsbygger Jørgensens vei 2 (21.2.2017) Frisikt.
3005 0602376 Detaljregulering for Skipsbygger Jørgensens vei 2 (21.2.2017) Annen veggrunn - grøntareal.
3005 0602376 Detaljregulering for Skipsbygger Jørgensens vei 2 (21.2.2017) Boligbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2020/2648286-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
25.06.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:552  
Overført fra: 3005-113/516
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2648355-1/200  Erklæring/avtale  
25.06.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:552  
Bestemmelse om forsyningsanlegg for gass
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3005-113/516
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen:
-alle lampependler (3 stk) på kjøkken / stue
-alle gardiner
-vegghengte skap og hylleinnredning i kjellerbod
-alle speil på begge bad

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til nw@partners.no eller SMS: 91 61 60 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Skipsbygger Jørgensens vei 2, 3011, Drammen, Gnr. 113 bnr. 516 snr. 5 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0084

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.