Drammen

Bragernes/Hamborgstrøm - Stor og klassisk halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med stor privat hage - Garasje m/lader!

Rosenkrantzgata 32A , 3018 Drammen

VISNINGER

27. november søndag kl. 15:00-16:00

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over 5 mill

31%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 174 m²
Bruksareal 179 m²
Tomt 908 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 798
Energimerking D
FINN.no 281519072
Sist endret 22.11.2022 11:53
Prisantydning 6 890 000,-
Totalpris 7 071 269,-

Beregnet totalkostnad

6 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 071 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Gang, arbeidsrom, vaskerom, bad, badstu, bod og kjellerstue.
1.etasje: Entre, wc, stue, spisestue og kjøkken.
2.etasje: Gang, bad og tre soverom.

Standard

UNDERETASJE
Underetasje ligger delvis under terreng. Gulvflater med fliser og gulvbord. Veggflater med mdf veggplater, malte sponplater og trepanel. Himlingsflater med malt trepnael og ubehandlet trepanel. Profilerte innerdører.

Bad fra byggeår.
Flislagt gulv med varmekabler. Vegger med mdf veggplater. Flislagte vegger i dusjsonen. Himling med mdf panel og innfelte downlights. Innredning
med profilerte fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap, speil og overlys. Dusjhjørne med dusjvegg av glass, to-greps armatur
og hånddusj. Vegghengt toalett. Avtrekksvifte i vegg.

Badstu med flislagt gulv og elektrisk ovn av merket Tylö Sport 6.

Vaskerom fra byggeår.
Flislagt gulv med oppkantfliser og varmekabler. Vegger med malte, slette flater. Himling med tak-ess himlingsplater. Vegghengt utslagsvask med ettgreps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg.

HOVEDETASJE
Gulvflater belagt med fliser, klikkvinyl og tre-stavs nyslipt bjørkeparkett. Varmekabler i entre. Veggflater med mdf veggplater. Himlingsflater med himlingsplater og trepanel. Profilerte innerdører. Skyvedørsarderobe i entre. Fibernett.

Kjøkken fra 2018 med åpen løsning mot spisestue.
Gulv med klikkvinyl. Vegger med malte, slette flater. Himling med himlingsplater. Innredning med slette fronter, benkeplate av bambus,
underlimt oppvaskkum i metall og ett-greps armatur. Alloc kjøkkenplater på vegg i oppvasksone og stekesone. Integrerte hvitevarer: Oppvaskmaskin,
induksjonstopp, stekeovn og kombiovn, samt kjøleskap i høyskap. Veggmontert avtrekksvifte. Det er etablert komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper.

Toalettrom fra byggeår.
Gulv med tre-stavs parkett. Vegger med mdf veggplater. Himling med malt trepanel og innfelte downlights. Innredning med slette fronter,
heldekkende servant og ett-greps armatur. Vegghengt toalett. Avtrekksventil i himling.

Utgang fra entre til nordvendt, overbygd terrasse/inngangsparti på 13 kvm. Terrassen er belagt med terrasseheller av plastmateriale. Utebelysning og stikkontakt. Elektrisk terrassevarmer er montert.

2.ETASJE
Gulvflater belagt med fliser, laminat og tre-stavs parkett. Veggflater med mdf veggplater. Himlingsflater med himlingsplater og trepanel. Profilerte innerdører. Skyvedørsarderobe på 2 soverom.

Bad fra byggeår.
Flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Himling med lakkert trepanel og innfelte downlights. Innredning med slette fronter bestående av
høyskap, og servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt. Dusjhjørne med dusjvegger av glassbyggerstein, togreps armatur og hånddusj. Hurricane massasjekar. Vegghengt toalett. Avtrekksventil i himling.

Utgang fra soverom 3 til sydvendt balkong på ca. 7 kvm. Balkongen er belagt med terrasseheller av plastmateriale og har rekkverk av trekonstruksjon.
Rekkverkshøyden er målt til 88 cm. Markise.

Uteareal

Frittstående fullisolert utebod på 10 kvm. Boden har belysning og stikkontakter. Ifølge selgers opplysninger er boden oppført 2010/2011.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende leilighet i nyere tomannsbolig i eldre veletablert boligområde ved Hamborgstrøm. Sentrumsnært og tilbaketrukket boligfelt med eldre bebyggelse. Sydvestvendt eiendom med meget gode solforhold hele året. Meget barnevennlige omgivelser med stor skjermet hage. Hyggelig bomiljø med gangavstand til sentrum og togstasjon. Få minutters gange til Timeekspress forbindelse. Gangavstand til Sentralsykehuset, barnehager, Øren og Børresens skole. Kort vei til populære Elveparken, Bragernesåsen med gode turmuligheter og Union Papirbredden.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 051015493

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
-Bad 2.etg
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2.
Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 6 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

-Bad kjeller
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes.
Overflater gulv: Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 44,3 %, temperatur 21,6 grader C og duggpunkt 9,0 grader C. Det er utført overflatesøk i yttervegg i dusjsonen, og fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen.
Fallforhold (gulv): Informasjon: Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjvegger er fall vurdert som tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter fortsatt bruk av dusjvegger. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

-Vaskerom
Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fukt i tilliggende konstruksjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. TG2 er satt for å belyse risiko.

-Toalettrom
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Overflater vegger: Svelleskader etter vannsprut på vegg ved servant.

-Øvrige rom
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er stedvis knirk i gulvet.


-Rom under terreng
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag.

-Badstu
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.

-Etasjeskiller 1.etg
Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 6 mm i stue og 6 mm på kjøkken.

-Tekmiske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.

-Yttertak, hovedtak
Gesimsløsninger: Insektnetting har stedvise skader. Tiltak anbefales.

-Sydvendt balkong:
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

-Grunnmur
Vertikale riss ble påvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Drenering
Vann fra yttertak og bortledning: Det har tidligere skjedd tilbakeslag fra kloakkledning som følge av store nedbørmengder/svekket drenering. Ifølge selgers opplysninger har utførte tiltak i 2019 utbedret forholdet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det vurderes at grunnmuren har mangelfull fuktsikring. Tiltak anbefales.

-Garasje
Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Tett dreneringsslange samt tett klakkavløp

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Vann og avløpsteknikk,Drammen (spyling av dreneringsslange 2019 , spylt opp tett avløp felles kloakk 2021.

-Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Tett drenering. Polygon AS,Drammen,satte på tørking for sikkerhets skyld,men ingen fuktighet registrert.

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Andreassen Elektro. Ny kurs til koketopp 2018. Montert el-billader 2022.

-Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Andreassen elektro.

-Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Glitre Energi 2017.

-Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
se pkt 13.

-Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Fjernet vegg mellom kjøkken og stue (åpen løsning).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 179 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, arbeidsrom, vaskerom, bad, badstu og kjellerstue.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, wc, stue, spisestue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.

Selger opplyser om at fremlagte avtale om bruk av utearealene ikke er tinglyst, men at arbeidet med tinglysning er igangsatt.
Enkelte endringer i forhold til godkjente byggetegninger ved riving av bærevegg på kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et
søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 908 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Avtale om deling av uteareal datert 07.11.2022 ligger vedlagt.

Garasje / Parkering

Frittstående dobbelgarasje i trekonstruksjon. Boligen disponerer den sydlige delen av garasjen, ca 22 kvm. Garasjen har elektrisk leddport, belysning
og stikkontakter. Garasjen har også Eeasee 3-fase elbillader.

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasader med
liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer og terrassedør med to-lags glass. Formpresset ytterdør med glassfelt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.04.2008 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Ekornheia barnehage (0-5 år) 6 min gange 0.5 km.
Dampsentralen barnehage 9 min gange 0.7 km.
Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 9 min gange 0.8 km.

Skole
Øren skole (1-7 kl.) 13 min gange 1.1 km.
Rødskog skole (1-7 kl.) 23 min gange 1.8 km.
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 24 min gange 1.9 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 5 min gange 0.4 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 5 min med bil 2.4 km.
Akademiet Ypsilon vgs 11 min gange 0.9 km.
Akademiet videregående skole Drammen 24 min gange 1.9 km.

Adgang til utleie

Ja.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

ca. 16600 kwh per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 833 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 873 680 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 745 249 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan for Sentrumsring, parsell Bragernes (28.2.1995).

Gjeldende regulering:
3005 06021-7 REGULERING AV HAMBORGSTRØM. (1.4.1910) Boliger
3005 060251-8_1 REGULERINGSPLAN FOR DEL 1, BRAKERØYA SENTRUMSRING, PARSELL BRAGERNES. (18.2.1997) Boliger.
3005 060251-8_1 REGULERINGSPLAN FOR DEL 1, BRAKERØYA SENTRUMSRING, PARSELL BRAGERNES. (18.2.1997) Kjørevei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/23381-3/90  Erklæring/avtale  
22.12.2003 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/6158-1/90  Erklæring/avtale  
02.04.2004 
Drammen kommune gis rett til å ha liggende kommunale ledninger m/kummer
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommune

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rosenkrantzgata 32A, 3018, Drammen, Gnr. 114 bnr. 798 snr. 2 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.