Drammen

Strøtvet, Bragernes - sjelden mulighet - meget stor enebolig m/hybel og garasjeanlegg - usjenert med nydelig utsikt!

Tord Pedersens gate 73 , 3014 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Widerøe
Nina Widerøe Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris over 5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 634 m²
Bruksareal 773 m²
Tomt 2 311 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 6
Soverom 4
Byggeår 1985
Gårdsnummer 113
Bruksnummer 869
Energimerking F
FINN.no 277746289
Sist endret 13.03.2023 10:47
Prisantydning 25 000 000,-
Totalpris 25 641 019,-

Beregnet totalkostnad

25 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 625 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 25 000 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 641 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 25 641 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fantastisk og meget innholdsrik bolig beliggende på en stor, usjenert utsiktstomt på Strøtvet, Bragernes - kun et steinkast fra den flotte Bragernesmarka og med gangavstand til sentrum og jernbanestasjonen. Tomten er på 2,3 mål, og består av steinlagt gårdsplass, store terrasser og beplantede uteområder. Meget romslig garasje m/plass til flere biler - adkomst også direkte fra boligen.

Inneholder flere stuer, spisestue, stort kjøkken, store terrasser med meget gode solforhold, 4 bad, muligheter for to praktikantdeler, stort område i u-etg. for trimrom, boblekar og hobbyrom, stort garasjeanlegg med adkomst også direkte fra boligen.

Boligen er betydelig påkostet med flotte gulv, dekorerte himlinger, peis og kakkelovn, stenlagt gårdsplass, skiferlagte terrasser og klargjort for svømmebasseng i u-etg.

Det foreligger ferdigattest datert 05.09.1986 for eiendommen. Det har vist seg at den delen fra kjøkkenet mot garasje som inneholder stue, bad og soverom, ikke er søkt bruksendring på. Denne prosessen er igang, og det antas fra arkitektens side at dette er en kurrant bruksendringssøknad.

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje: Stue, kjøkken, to bad, entre, tre ganger, wc, to hobbyrom, trimrom, badstu, kontor, to boder og to tekniske rom.
1. etg: Entre, seks ganger, kjøkken, stue/peisestue, spisestue, stue, to walkin, to bad, vaskerom, toalettrom, bibliotek, fire soverom, kjølerom, to walkin og garasje inkludert bod.
2. etg: Stue.

Standard

UNDERETASJE

Hoveddel:
Gulvflater belagt med parkett, belegg og flis. Vegger med tapet, teglstein og malte slette flater. Himlinger med malt strietapet og malte slette flater.
Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Rom med svømmebasseng omgjort til trimrom. Selger informerer om at bassenget ble tatt ut av drift for mange år siden, det er lagt gulv over basseng. Basseng og pumpesystem/renseanlegg ble ikke besiktiget/vurdert. Boblebadekar plassert i trimrom. Garderobeskap plassert i gang inn til leilighet, i bod ved teknisk rom og i gang ved utgangsdør. Adkomst til terreng via heve/skyvedør i leilighet og utgangsdør i gang. Tilbygg med egen trappenedgang innredet som kontor. Gulv belagt med en-stavs trebord. Vegger med malt strietapet og teglstein. Himling med malt strietapet. En utfyllende vegg med garderobeskap.

Bad fra byggeår. Gulv og veggflater belagt med flis. Forheng mot trimrom/basseng. Nedsenket himling med metallspiler og downlights. Servant med
ett-greps blandebatteri. Speil. Dusjnisje med to-greps blandebatteri og hånddusj. Adkomst til badstue fra byggeår. Gulvet er belagt med flis med ovenforliggende tregulv. Vegger og himlinger med trepanel.

Toalettrom med gulv belagt med parkett. Vegger og himling med tapet. Downlights. Servant med to-greps blandebatteri. Speile og belysning. Gulvstående toalett. Avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegg.

Leilighet:
Bad fra 2011. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med malt slett flate. Innredning med profilerte fronter, nedsenket servant og ett-greps
blandebatteri. Speil og lysarmatur med stikkontakt. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med forheng, nedsenket gulv, to-greps blandebatteri og
hånddusj. Naturlig ventilasjon.

Kjøkken fra byggeår. Gulv belagt med flis. Vegger og himling med malt strietapet. Flislagt mellom over/underskap. Innredning med profilerte fronter.
Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Nisje for kjøleskap og komfyr. Avtrekksvifte integrert i overskap.

1.ETASJE
Gulvflater belagt med parkett, en-stavs gulvbord, tepper og flis. Vegger med teglstein, tapet og malt strietapet. Himlinger med malte slette flater,
trepanel og malt strietapet. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Walkin innredet med hyllesystemer. Garderobeskap plassert i
soveromsganger. Det er adkomst fra boligen til garasje med flislagt gulv. Garasje inkludert bod ble målt til ca. 101 m2.

Kjøkken fra byggeår. Gulv belagt med beleggflis. Vegger belagt med flis og teglstein. Himling med trepanel og downlights. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrert kjøl/frys, platetopp, ovn og elektrisk "grill". Nisje for oppvaskmaskin. Takhengt avtrekksvifte. Eget kjølerom plassert i gang ved kjøkken.

Utgang fra stue/peisestue til sydvendt terrasse på ca. 77 m2.

Bad fra byggeår. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med malt strietapet og downlights. Innredning med profilerte fronter, benkeplate i tre
med nedsenkede servanter og ett-greps blandebatterier. Speile. Dusjhjørne med glassdører, to-greps blandebatteri, hånddusj og regndusj.
Gulvstående toalett. Badekar med veggmontert to-greps blandebatteri, kran og hånddusj.

Vaskerom fra byggeår. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med malt strietapet. Innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og
nedsenket oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler. Sluk i gulv ble ikke observert.

Toalettrom fra byggeår. Gulv belagt med skipsgulv. Vegger med flis. Himling med malt strietapet. Gulvstående toalett. To servanter med to-greps
blandebatterier. Speiler og belysning. Innredninger med profilerte fronter. Varmekabler. Sluk i gulv.


2.ETASJE
2. etg innredet i år 1990. Gulvflater med en-stavs gulvbord. Vegger og himlinger/skråtak med malte slette flater. Enkelte deler av himling/skråtak
med "kuppel" og maleri. Adkomst til kaldtloft/kneloft via luker i knevegger.

Beliggenhet

Boligen har en særdeles god beliggenhet i et veletablert og attraktivt boligområde på Strøtvet. Her er det umiddelbar nærhet til marka med lysløype som starter kun få meter fra tomtegrensen og som strekker seg mot mange flotte turmål i Bragernesåsen - som Stronghytta, Spiralen, Kloptjern, Åspaviljongen, Landfallhytta, Tverken og Skimten.

Det er ca. 15 minutters gangavstand til sentrum av Drammen og tilsvarende til jernbanestasjonen (enten Brakerøya eller Drammen stasjon) som har hyppige avganger både i retning Oslo og Kongsberg. Flytoget går også fra Drammen stasjon. Det er busstopp rett ved boligen med avganger hver time på hverdagene.

Barneskolen (Bragernes) og barnehagen (Løkkebergene Vels barnehage) ligger ca. 8-10 minutter i gangavstand fra boligen, i tilknytning til Løkkebergparken ("Kjappen"), som er et meget populært område for store og små. Her er det en veldig populær kunstgressbane som benyttes store deler av året, sandvolleyballbane, lekeplass samt turområde.

Det er også kort avstand til nærbutikken (Joker) og også til CC Handlesenter som har et bredere utvalg av butikker, apotek, treningssenter (Sats) mm. Her er det også flotte turmuligheter langs elveparken.

Forsikring

IF Polisenummer: 8290317

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-TG 2 Bad Leilighet: Ventilasjon, Sanitærutstyr / innredning, Overflater gulv, Membran, tettesjikt og overgang til sluk, Fallforhold (gulv), Avløpsrør (ink. sluk).
-TG 2 Bad 1.etg: Helhetsvurdering.
-TG 2 Bad underetasje: Helhetsvurdering.
-TG 2 Vaskerom: Helhetsvurdering.
-TG 2 Kjøkken: Innredning.
-TG 2 Kjøkken leilighet: Vannrør, Avløpsrør.
-TG 2 Toalettrom 1.etg: Ventilasjon, Vannrør, Avløpsrør.
-TG 2 Toalettrom underetasje: Ventilasjon, Vannrør, Overflater gulv, Avløpsrør.
-TG 2 Øvrige rom 1.etg: Overflater vegger, Overflater gulv.
-TG 2 Øvrige rom underetasje: Overflater gulv, Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
-TG 2 Loft innredet: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM).
-TG 2 Råloft: Overflater vegger/undertak.
-TG 2 Innvendige trapper.
-TG 2 Tekniske anlegg, VVS anlegg: Ventilasjon, Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom), Vannbåren varme, Hovedstoppekran, Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
-TG 2 Yttertak: Tekking (undertak, lekter og yttertekking), Takgjennomføringer.
-TG 2 Terrasse: Terrasser å¨terreng (understøttet av bjelker/pilarer).
-TG 2 Drenering: Helhetsvurdering.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
-Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
-Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?

TILLEGGSKOMMENTAR
Jeg gjør oppmerksom på følgende problemer/mangler:
-Friskluftsanlegget er satt ut av drift for 18 år siden.
-Skjolde på tapet i spisestue skyldes kondensvann for 18 år siden.
-Noe kondensproblemer på et punkt i anlegget som må overvåkes.
-Dusj på et bad i 1. etasje fungerer ikke.
-Noe vann må skyves med nal mot sluket i en annen dusj i første etasje.
- En markise fungerer ikke og en markise fungerer delvis. De øvrige 5 markisene fungerer.
-3 mindre vindusglass er punktert.

Boligens areal

Primærrom: 634 kvm, Bruksareal: 773 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 269 m².
Primærrom: 241 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, to bad, entre, tre ganger, wc, to hobbyrom, trimrom (klargjort for svømmebasseng), badstu og kontor.
Sekundærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: to boder og to tekniske rom

1. etasje:
Bruksareal: 439 m².
Primærrom: 328 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, seks ganger, kjøkken, stue/peisestue, spisestue, stue, to walkin, to bad, vaskerom, toalettrom, bibliotek og fire soverom.
Sekundærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje inkludert bod, kjølerom og to walkin.

2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue. 

Ferdigattest fremlagt, datert 14.12.1983.
Garasje inkludert bod har inngang fra boligen og er medtatt i boligens BRA.
Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om areal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 311 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Adkomst fra boligen til garasje med flislagt gulv. Yttervegger og himling i malt betong. Belysning og elektrisk leddport. Garasje inkludert bod ble målt
til ca. 101 m2.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong og "sandwich" konstruksjoner. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner.
Yttervegger i mur og trekonstruksjoner. Fasade med teglstein og fasadeplater. Valmet tak belagt med enkeltkrummet takstein. Vinduer i 2 og 3-lags
glass, heve/skyvedører og ytterdører fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.09.1986 for eiendommen. Det har vist seg at den delen fra kjøkkenet mot garasje som inneholder stue, bad og soverom, ikke er søkt bruksendring på. Denne prosessen er igang, og det antas fra arkitektens side at dette er en kurrant bruksendringssøknad.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 9 min gange 0.8 km.
Brannposten barnehage (3-6 år) 11 min gange 0.9 km.
Noahs Ark Miljøbarnehage (1-5 år) 17 min gange 1.4 km.

Skole
Bragernes skole (1-7 kl.) 10 min gange 0.9 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 6 min med bil 3 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 9 min med bil 3.8 km.
St. Hallvard videregående skole 7 min med bil 3.4 km.
Lier videregående skole 7 min med bil 3.7 km.

Oppvarming

Oppvarming er elekrisk, vedfyring og via vannbåren varme. Boligen har ventilasjonsanlegg, som er avslått/tatt ut av drift. Har per nå delvis naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. I 2022 brukte eierne her ca. 44.000 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 14 991 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 457 803 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 12 448 090 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015).

Gjeldende regulering:
3005 060224-4 ENDRET REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR STRØTVET. (4.10.1967) Offentlig friområde.
3005 060224-4 ENDRET REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR STRØTVET. (4.10.1967) Kjørevei.
3005 060224-4 ENDRET REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR STRØTVET. (4.10.1967) Boliger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/6428-1/90  Best. om vann/kloakkledn.  
04.12.1970 
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
 
2005/180042-2/200  Best. om adkomstrett  
25.11.2005 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:865.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 61 60 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tord Pedersens gate 73, 3014, Drammen, Gnr. 113 bnr. 869 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.