Drammen

ÅSKOLLEN - Velholdt rekkehus med egen hage - Nye vinduer - Nytt kjøkken i 2020 - Varmepumpe - Garasje.

Grams alle 43C , 3039 Drammen

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 90 m²
Bruksareal 93 m²
Tomt 168 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1974
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 91
Energimerking E
FINN.no 278934114
Sist endret 22.11.2022 11:57
Prisantydning 3 980 000,-
Totalpris 4 093 519,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 093 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne og klassisk rekkehus over 2.etasjer med fjordutsikt. Boligen er særdeles godt vedlikeholdt med nye vinduer mot nordvest (2019) , nytt kjøkken (2020), ny varmepumpe (2018), ny baderomsinnredning (2017), nye parkettgulv (2020).

Rekkehuset er beliggende i ett rolig, etablert boligområde på Åskollen.  Herfra er det kort vei til Åskollen skole (1. - 7. klasse ) og Nøsteodden barnehage. Kort vei til idrettsanlegg og dagligvareforretninger. Kort vei til Nordbykollen med flotte turområder og lysløyper. Gangavstand til bl.a. Solum seilbåthavn. Ca. 5 km til Drammen sentrum. Det er svært god bussforbindelse til sentrum med hyppige avganger. Kort vei til påkjørsel til E18.

Innhold

Boligen inneholder:
1. etg: Entre, gang, to boder, bad og to soverom.
2. etg: Stue og kjøkken.

Utstyr

Motorisert markise.

Standard

Gulvflater belagt med parkett i stue, kjøkken og soverom. Laminat i gang. Varmekabler i entre. Vegger med tapet, veggplater og trepanel. Himlinger med takess. Downlights i stue.
Garderobeskap på begge soverom. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon.
Stor bod er innredet med arbeidsbenk og skapplass. Vegghengt utslagsvask i metall og veggmontert ett-greps blandebatteri. Sluk i gulv. Opplegg for
vaskemaskin.

Bad fra ukjent årstall. Innredning fra 2017. Gulv og veggflater belagt med flis. Varmekabler. Himling med takessplater. Innredning med slette fronter,
heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning, overlys og stikkontakt. Gulvstående toalett. Dusjkabinett med
skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk.

Kjøkken 2015. -Delvis oppgradert i 2020. Gulv belagt med parkett. Vegger med panelplater og flis. Himling med takessplater og downlights.
Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, ovn, mikro,
platetopp og avtrekksvifte. Frittstående kjøleskap.

Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 13 kvm. Gulv med terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjon. Rekkverkshøyden ble målt til 82 cm.
Utgang fra soverom til nordvestvendt, overbygget terrasse på ca. 13 kvm. Gulv med terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjon. Rekkverkshøyden ble
målt til 85 cm. Adkomst til hage.

Beliggenhet

Grams Alle er beliggende i et rolig, etablert boligområde på Åskollen i Drammen. Herfra er det kort vei til Åskollen skole (1. - 7. klasse ), Nøstodden Barnehage, samt Nordbylunden Barnehage. Beliggende i eldre og veletablert villaområde på Åskollen i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Kort vei til idrettsanlegg og dagligvareforretninger. Kort vei til Nordbykollen med flotte turområder og lysløyper. Gangavstand til flere båthavner med bl.a. Solum seilbåthavn. Ca. 6 km til Drammen sentrum. Det er svært god bussforbindelse til sentrum med hyppige avganger. Kort vei til påkjørsel til E18.

Løpende kostnader

kr 1500,- per år for brøyting samt leie av garasjetomt og brøyting.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-TG 2 Bad
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Overflater gulv: Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft
mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Oppgraderingen av gulv er trolig basert på "flis på «flis prinsippet, og det kan ikke verifiseres at membran er fornyet. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Hull i veggflis mellom servant og dusjkabinett. Kan ikke verifiseres at dette er tilstrekkelig tettet.
Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

-TG 3 Råloft: Overflater vegger/undertak: Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. -Ved takgjennomføringer. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

-TG 2 Innvendige trapper
Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

-TG 2 Etasjeskiller - 1. etg
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm på soverom mot syd. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.

-TG 2 Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-TG 2 Hovedstoppekran: Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-TG 2 Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-TG 2 Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

-TG 3 Brann
Brannskiller: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller på loft er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

-TG 2 Yttertak - Hovedtak
Helhetsvurdering: Taket ble kun besiktiget fra gardintrapp på balkong. Det ble registrert at taktekkingen, renner og beslag bærer preg av slitasje/elde.
Shingel er løs ned mot takfotbeslag. Tiltak bør påregnes. Shingel er mosegrodd.

-TG 2 Balkonger, terrasser, veranda etc.:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 0,9 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
 -Omgjort vaskerom tilbake fra soverom. Åpnet sluk og tilkoblet vann. Lagt flis rett på gulvbelegg i delen der vaskemaskinen står.

Er arbeidet byggemeldt?
 -Det var ikke byggemeldt til endring til soverom, så rommet er tilbake til det som står på originaltegningene.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
 -Bare luftepipe

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
 -Garasje i fellesrekke.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
 -Lagt nye gulv og tiltak på terrasse oppe og nede. Tak er lagt nytt i 2008, ifølge salgsrapport fra tidligere eier.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
 -Kvik installasjon, Oslo. Se samsvarserklæring i Boligmappa

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
 -Se Boligmappa

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
 -Ny varmepumpe installert av Nordisk Varme i 2018

TILLEGGSKOMMENTAR: Jeg kjenner til at forrige eier gjorde tiltak på taket mht. at det var lekkasje fra pipebeslaget. Dette har vært tett. Jeg har byttet stue og soveromsvinduer. Brukt tømmermester Ivar Kylland. Da er alle vinduer byttet ut.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 93 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad og to soverom.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.

I tillegg er det garasje på ca. 17 kvm i felles garasjerekke. Denne har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling
Stor bod i 1 etg var opprinnelig to rom. -Bod og vaskerom. Dette rommet er nå mer å anse som bod. Og ble derfor ikke vurdert som våtrom.
Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om
areal. Det ble ikke fremlagt ferdigattest.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 168 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja, egen garasje i rekke. Gjesteparkering.

Byggemåte

Bygget består av fire boenheter. Oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende og
stående trekledning. Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass fra 2019 og 2012. Balkong dør fra 2010. Terrassedør og ytterdør fra ukjent
årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.10.1974 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Nøstodden barnehage 7 min gange 0.6 km.
Baltazar barnehage (0-6 år) 15 min gange 1.2 km.
Helleristningen korttidsbarnehage (3-5 år) 17 min gange 1.4 km.

Skole
Åskollen skole (1-7 kl.) 21 min med bil 1.7 km.
Brandengen skole (1-7 kl.) 6 min med bil 2.8 km.
Heltberg barne- og ungdomsskl. (1-10 kl.) 8 min med bil.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 9 min med bil 4 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 11 min med bil 5.9 km.
Drammen videregående skole 10 min med bil 4.8 km.
Akademiet videregående skole Drammen 12 min med bil 5.6 km.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk. Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 11 000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 8 847 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 838 667 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 019 202 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 060231-1 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR NØSTET HAVEBY, GNR. 25, BNR. 70 M.FL. (24.5.1974) Boliger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grams alle 43C, 3039, Drammen, Gnr. 25 bnr. 91 orgnr. 996042634 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0136

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.