Drammen

KONNERUD - Romslig og innholdsrik leilighet over 2 plan - Garasjeplass - IN-ordning - Sentral beliggenhet!

Gramsborgveien 7A , 3032 Drammen

VISNINGER

27. mars mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over 5 mill

37%

har bolig mellom 60-120 kvm

91%

av boligene er nyere enn 20 år

46%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 132 m²
Bruksareal 141 m²
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2000
Gårdsnummer 80
Bruksnummer 1534
Energimerking E
FINN.no 290176498
Sist endret 17.03.2023 22:14
Prisantydning 4 260 000,-
Totalpris 4 646 777,-
Fellesutgifter 7 386,-

Beregnet totalkostnad

4 260 000,- (Prisantydning) 371 776,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 631 776,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 6 992,- (Forkjøpsrettsavklaring) -------------------------------------------------------- 15 001,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 646 777,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gramsborgveien 7A er en romslig, og innholdsrik leilighet over 2 plan med bla. 2 soverom, to flislagte bad m/ gulvvarme og stor stue/spisestue med god plass til både sofakrok og spisebord.

Beliggende sentralt på Konnerud i nærheten av Konnerudsenteret med mange servicetilbud. Kort vei til skole, buss, idrettsplasser samt umiddelbar nærhet til marka med lysløypenett. Meget barnevennlig og gode solforhold. Ca 8 km. til Drammen sentrum. Meget barnevennlig med kort vei til både barneskole og ungdomsskole.

Det medfølger også en praktisk, utvendig bod på 5kvm og en oppstllingsplass i felles garasjekjeller.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst via felles utvendig trappegang.
Leiligheten består av 2. etasje: Entre, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.
Loftsetasje: Loftstue, bad, soverom og to boder.
Utgang fra stue til sydøst vendt terrasse på ca. 9 m2.

Standard

Bad 2.etasje
Bad fra byggeår. Flislagt gulv med med sokkelflis og varme. Våtromstapet og flislagte vegger i dusjsone. Himling med malt flate. Vegghengt
servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett i hjørnet med skyve
dører. Dusjbatteri fra tilkoblet veggmontert hånddusj. Frittstående toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Bad Loftetasje
Bad fra 2002. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med trepanel og downlights. Vegghengt servantskap med skuff. Helstøpt servant
med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Badekar med dusj. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj.
Frittstående toalett. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplater med laminert overflate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom
kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, komfyr og
oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Veggflater med malte slette flater og downlight. Himlingsflater med malte slette flater. Profilerte innerdører.
Garderobeskap i gang og soverom.

Beliggenhet

Beliggende sentralt på Konnerud i nærheten av Konnerudsenteret med mange servicetilbud. Kort vei til skole, buss, idrettsplasser samt umiddelbar nærhet til marka med lysløypenett. Meget barnevennlig og gode solforhold. Ca 8 km. til Drammen sentrum. Meget barnevennlig med kort vei til både barneskole og ungdomsskole. Det ligger flere barnehager i nærheten.

I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert blant Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og to treningssentre i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Alpinbakker finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter.

Felleskostnader

7 386 pr. mnd. Kommunale avgifter, bygningsforsikring, strøm fellesarealer, TV/bredbånd og vedlikehold, Vann (A-konto) Se punkt "IN-ordning" for mer informasjon.

Andel fellesgjeld

371 776

Borettslag

Borettslag: Konnerudgrenda Borettslag, Orgnr: 981134915

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.


Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
• Montert manuelle brannklokker utenfor hvert bygg.
• Montert brannstiger.
• Behandlet stålsøyler.
• Skiftet ut kjøkkenventilator. (pågår fortsatt)
• Installert 10 smartladere for ladbare biler.
• Satt opp netting mot fugl i boder og trappeoppgang.

Saker som er under arbeid:
• Utskifting av kjøkkenventilatorer.
• Utbedre svalgang mellom A og B blokka.
• Utskifting av varmtvannsbeholder og installering av Waterguard.
• Innhente tilbud på vedlikehold av kledning.
• Isolering rundt vinduer og dører.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS. Dette er en
ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier
ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene
som borettslaget ikke får dekket via salget.

Laget har IN-avtale: Avregnes 16/6 og 16/12. Skulle man velge å innfri hele fellesgjelden vil felleskostnader per mnd. reduseres til kr. 3 856,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12133613054, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.01.2023: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 19.01.2023: 5 082 017
Andel av saldo: 207 918
Første termin/første avdrag: 30.06.2001 ( siste termin 31.12.2030 )
Flytende rente

Lånenummer: 12127760339, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.01.2023: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 42.9
Saldo per 19.01.2023: 6 677 765
Andel av saldo: 163 858
Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.05.2044 )
Annuitet flytende rente

Laget har avtale om IN samt IN lån

Forsikring

Gjensidige forsikring ASA Polisenummer: 86417929

Regnskap

Regnskapet for 2021 viste et overskudd på 1 098 109,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold - til dette kreves styrets godkjennelse. Hunder skal føres I bånd hele året, og skal ikke være til sjenanse for andre. Husk! Å fjerne dyrets
etterlatenskaper ihht. vedtekter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad - 2 etasje:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er mindre en 15 mm. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende. - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Oppkant ved terskel kan ikke membran verifiseres grunnet skjult bak list. Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjkabinett er fall vurdert som tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett.

Bad - Loftsetasje:
- Overflater gulv: Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Kjøkken
Overflater vegger: Riss og sprekker stedvis påvist. Veggoverflate bør fornyes.

Øvrige rom
Overflater vegger: Det er riss/sprekker. Overflater bør fornyes.

Loft - Innredet
Overflater gulv: Stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjonsoppbygging: Tilkomst bak knevegger er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bod. 1 og bod. 2 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Etasjeskiller - 2.etasje
Skjevhetsmåling: Det er målbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 28 mm i stue. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Teknisk Anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder(Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Firmanavn: PÅ bad oppe er membran lagt av et firma. (husker ikke navn fordi dette er 22 år siden.)
- Bad nede er utført av byggentreprenør Veidekke under oppføring av bygg. . El-arbeid er utført av Kent Wexal Elektro. Øvrige arbeider dette badet er utført ved egeninnsats.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Firmanavn: Se pkt. nedenfor
- Bad nede er utført av byggentreprenør Veidekke under oppføring av bygg. På bad oppe er membran lagt av et firma (husker ikke navn fordi dette nå er 22år siden). El-arbeid er utført av Kent Wexal Elektro. Øvrige arbeider dette badet er utført ved egeninnsats.

  Er arbeidet byggemeldt?
- Vi regner med arbeidene ble byggemeldt ved oppførelse av bygget. Alle rom er tegnet inn på tegningene fra Arkitektkompaniet AS.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-  Lufting under takstein har utbedret som reklamasjonsarbeid når bygget var nytt.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Firmanavn: Kent Wexal Elektro
- Montering av downlights. Montering av nye armaturer under overskap på kjøkken. Forsterkning av komfyrkurs. Lagt varmekabel på bad oppe.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-  Tilleggsarbeider er utført av Kent Wexal Elektro.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-  Kontroll av el-anlegget ble utført ved innflytting Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-  Kjenner til at det ble sendt nabovarsel for bygging av Konnerudsenteret Panorama. Byggene er oppført.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 141 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Lofstue, bad og soverom.
Sekundærrrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: To boder.

I tilegg eier leiligheten en utvendig bod på ca. 5 m2 og en oppstillingsplass for bil i felles garasjekjeller.
Deler av loftsetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Bod har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Byggemåte

Boligen er oppført med plate på mark. Etasjeskillere av betong/murkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med
stående trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med takstein. Slett ytterdør fra byggeår. Vinduer og terrassedører med tolags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.11.2001 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Amicus barnehage (0-6 år) 1 min gange 0.1 km.
Gåserud barnehage 4 min gange 0.3 km.
Røyseplassen barnehage (0-5 år) 7 min gange 0.5 km.

Skole
Konnerud skole (1-7 kl.) 14 min gange 1.2 km.
Hallermoen skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.4 km.
Svensedammen skole (8-10 kl.) 6 min gange 0.5 km.
Akademiet videregående skole Drammen 9 min med bil 5.3 km.
Drammen videregående skole 9 min med bil 5.6 km.

Oppvarming

Elektrisitet. Naturlig ventilasjon med mekanisk avtrekk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 374 691 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 223 824 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Adkomstvei - Nåværende (Kommuneplan (5.10.2015))
Kombinert bebyggelse og anleggsformål (Transformasjonsområder) - FramtidiG (Kommuneplan (5.10.2015))

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1999/13104-2/90  Best. om vann/kloakkledn. 26.08.1999 
 Rettighetshaver Drammen kommune
 Med flere bestemmelser
 
1999/13104-3/90  Best. om adkomstrett 26.08.1999 
Rettighetshaver Kirken/Barnehagen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gramsborgveien 7A, 3032, Drammen, Gnr. 80 bnr. 1534, andelsnr. 34 i Konnerudgrenda Borettslag med orgnr. 981134915 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-22-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.