Drammen

BRAGERNES - Klassisk byhus fra 1866 med moderne kjøkken og svært sentral beliggenhet - 5 soverom - 3 stuer - Garasje!

Dronninggata 7A , 3019 Drammen

VISNINGER

8. juni torsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

43%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 207 m²
Bruksareal 207 m²
Byggeår 1866
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 259
Energimerking G
FINN.no 302090578
Sist endret 04.06.2023 17:56
Prisantydning 8 490 000,-
Totalpris 8 711 269,-

Beregnet totalkostnad

8 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 711 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette sjarmerende byhuset har en sentral beliggenhet i et bevaringsverdig og idyllisk boligområde på Bragernes, med umiddelbar nærhet til alle servicetilbud i sentrum, Union brygge og strandpromenaden rundt elven. Boligen har gulvflater belagt med tre, klassisk eldre parkett,  malte vegg- og himlingsflater. Huset består av 3 stuer og 4 soverom samt ett moderne kjøkken med slette fronter og benkeplater av heltre. Videre er det en nordvestvendt terrasse på ca. 35 kvm og et bad med flislagt gulv og vegger, dusjkabinett og badekar.

Innhold

Enebolig over to etasjer bestående av:
1.etasje med entré, kjøkken, hverdagsstue, spisestue, finstue og soverom/biblotek.
2.etasje med bad, vaskerom, gang og fire soverom.

Standard

1.ETASJE:
 Gulvflatene i eiendommen er belagt med gulvbord av tre, parkett og vegg til vegg teppe. Dette gir en varm og hyggelig atmosfære. Veggflatene har malte flater, noe som gir en ren og moderne stil. Himlingsflatene er også malt, og dette gir et helhetlig og pent utseende. Innerdørene i eiendommen er profilerte, og dette gir en klassisk og elegant stil.

Kjøkkeninnredningen i eiendommen er fra år 2010/2011, og er opplyst i tidligere salgsoppgave å ha slette fronter. Benkeplatene er av heltre, og dette gir en rustikk og naturlig følelse. Kjøkkenet har også en nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, samt fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. Det er også installert benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin i benken og en nedfelt platetopp. Det er også en veggmontert ventilator som gir god avtrekk fra kjøkkenet.

Eiendommen har også en nordvestvendt terrasse på ca. 35 kvadratmeter i tilknytning til inngangspartiet. Gulvoverflaten på terrassen er dekket av terrassebord, og rekkverket er laget av tre. Dette gir en flott og naturlig uteplass, og er perfekt for å nyte solfylte dager eller som et sted å samle venner og familie.

2.ETASJE:
 Badet i boligen er flislagt og har et varmt og innbydende utseende. Gulvet er også flislagt og har gulvvarme, som gir en behagelig temperatur på kalde vinterdager. Vegger og himling er flislagt og panelt, noe som gir et tradisjonelt og klassisk utseende. Badet har to innganger, en fra gangen og en fra hovedsoverommet.

Servantskapet på veggen er vegghengt og har en ovnoppåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det plassert et speil, overlys og en stikkontakt på veggen. Dusjkabinettet er plassert i hjørnet og har skyvedører. Dusjbatteriet er tilkoblet en hånddusj. I hjørnet av badet er det også et badekar med veggmontert blandebatteri.

Toalettet i badet er gulvstående, og det er også avtrekksventiler plassert i himlingen for å sikre god ventilasjon.

Vaskerommet i boligen har flislagt gulv og malte vegger, og har et praktisk opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. I himlingen er det også plassert en avtrekksventil for å sikre god lufting av rommet.

Soverommene er belagt med gulvbord av tre og malte flater på vegg. Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom.

Beliggenhet

Byhus med svært sentral beliggenhet på Bragernes i Drammen. Området er eldre og bevaringsverdig, og preget av rolig og idyllisk boligområde. Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til den nyutviklede parken på Bragernes, og grenser til denne. Dette gjør at man har en flott tilgang til grøntområder og natur i tillegg til å være tett på bysentrum.

I tillegg til nærheten til parken, ligger eiendommen også svært nær alle servicetilbudene i sentrum. Dette gjør at man har tilgang til butikker, restauranter, kafeer, og annet som man trenger i hverdagen. Union brygge og strandpromenaden rundt elven ligger også i nærheten, noe som gir mulighet for flotte turer langs elvebredden og en flott utsikt over Drammensfjorden.

Nærbutikken, Rema 1000, ligger kun en kort spasertur unna. Dette gjør at man har lett tilgang til dagligvarer og andre nødvendigheter. I tillegg ligger bymarka i kort gåavstand fra eiendommen. Dette gir mulighet for flotte turer i skogen og frisk luft. Bibloteket er også i umiddelbar nærhet, kun en kort spasertur over Ypsilon.

Alt i alt har eiendommen en svært attraktiv beliggenhet med tilgang til både byliv og natur. Det er en flott mulighet for de som ønsker å bo sentralt, samtidig som man har tilgang til grøntområder og frisk luft.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

JBF Polisenummer: 1847835

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets ukjent alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, sluk samt andre installasjoner. Det ble i tillegg registrert skade/avskalling på en gulvflis, det er bomlyd i enkelte gulvfliser som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag, det kan ikke verifiseres at membran/slukmansjett er klemt med klemring i sluket og det er registrert misfarging/svertesopp på elasisk fuge mellom vegg og badekar. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

-Kjøkken
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

Overflater gulv: Gulvoverflaten har stedvis, merker, sår og overflateslitasje.

Innredning: Kjøkkeninnredningen med benkeplate bærer preg av noe slitasje. Tiltak bør påregnes. Den ene foten/beinet til kjøleskapet har ikke understøttelse i innredningen, men har en trekloss som støtte/fundament.

-Øvrige rom
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjon i etasjen vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.

Overflater himling: Det ble registrert noe sprekker/riss på himling i spisestuen. Tiltak bør påregnes.

Overflater gulv: Gulvoverflaten er stedvis slitt. Tiltak bør påregnes.

Innerdører: Skyvedør mellom entré og kjøkken har stedvis noe overflateslitasje.

-Krypekjeller
Helhetsvurdering: Det ble ikke påvist symptomer på skader, men erfaringsmessig er krypekjellere en risikokonstruksjon knyttet til fukt og skader. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det ble registrert sprekker i gulv samt noe sprekker i grunnmur. Krypekjellere krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Loft - Innredet
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det er etablert balansert ventilasjon i etasjen, men det er ikke etablert luftespalter mellom dørblader og terskler slik at luften ikke vil sirkulere tilfredstillende når dørene er lukket. Tiltak bør påregnes.

Overflater gulv: Gulvoverflatene har stedvis merker, sår og overflateslitasje.

-Loft - uinnredet / råloft
Ventilasjon: Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Ventilering bør utbedres.

Statikk: Takets konstruksjoner har noe synlige nedbøyninger, noe som kan tyde på underdimensjoneringer. Byggeåret lagt til grunn er ikke dette unormalt, men forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 
-Innvendige trapper
Trappens bruksflater har stedvis noe slitasje. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Åpninger i rekkverket på mer enn 10 cm. Rekkverkshøyden er under 90 cm. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

-Tekniske anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand samt at frontdeksel mangler. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og bør skiftes ut innen rimelig tid.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er
passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og bør fornyes innen rimelig tid.

-Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Konstruksjon: Bygget har noe synlige skjevheter. Byggeåret tatt i betrakning er ikke dette unormalt, men krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Fasader ink. kledning: Det ble registrert svertesopp, overflateslitasje samt noe mindre råteskader. Tiltak bør påregnes innen rimelig tid.

-Dører og vinduer
Vinduer: Enkelte vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Enkelte vinduer har noe overflateslitasje og symptomer på elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning må påregnes innen rimelig tid.

Takvinduer: Selger opplyser at ved kraftig regnfall kan det oppstå lekkasje/vannintrengning mellom yttertak og foring på takvindu over servant. Det ble ikke registrert tegn eller symptomer på åpenbare feil på befaringsdagen, men ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes.

-Yttertak
Helhetsvurdering: Yttertaket er kun begrenset besiktiget fra bakkeplan grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Det ble registrert noe overflatesliatsje og mosegroing på tekkingen. TG2 er gitt grunnet ukjent alder og yttertak med, tekking, beslag, gjennomføringer, skorsteiner og overgang mellom tilstøtende konstruksjoner samt andre forhold ikke er tilstrekkelig undersøkt.

-Balkonger, terrasser og veranda etc.
Helhetsvurdering: Terassen har aldringsslitasjer med tanke på overflater. Fundamentering er ikke undersøkt da det ikke er undersøkelsesmulighet. Vedlikehold må påregnes. Selger opplyser at det blir utført noe tiltak før salg.

-Grunnmur, fundamenter
Grunnmur: Det ble registrert riss/sprekker i krypekjeller og utvendig på grunnmur. Setninger kan ikke utelukkes. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

-Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det ble registrert synlige fuktmerker på grunnmur som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

-Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Ukjent alder og anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Septiktank: Septiktank på eiendommen. Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Ytterligere undersøkelser anbefales.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Vaskerom
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det registrert løse samt knuste fliser, det er ikke etablert sluk av tilfredstillende størrelse i rommet og det ble registrert lekkasje fra tilkobling til vaskemaskin. Det er ikke foretatt hulltaking og fuktmåling da vaskerommet ikke har noen åpenbare våtsoner som jevnlig belastes med vann/fukt som utslagsvask eller dusj/badekar. Det vurderes til at rommet har behov for total fornying. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

-Ildsteder / skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen: Det ble registrert avvik på tilsyn fra offentlig myndighet, og skorstein tilkoblet ildsted i entré må rehabiliteres. Tiltak må påregnes om skorsteinen skal benyttes/brukes. Selger opplyser at pipen er blendet.
Det er ikke etablert ubrennbart materiale/plate under sotluker. Tilatk må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Ildsteder inne i boligen: Avstand fra ildsted i entré til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i
utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart
materiale må etableres.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

-Etasjeskiller
Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 87 mm i stuen og 69 mm på soverom 5. Andre rom er ikke fysisk målt, men det er også merkbare skjevheter i boligen forøvrig. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-Vaskerommet trenger en oppgradering, og bad på sikt.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Firmanavn: MBM Prosjekt AS.
-Ble satt inn balansert ventilasjon for å klargjøre for to bad.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Foretatt av Energisparhus og MBM prosjekt AS

Er arbeidet byggemeldt?
-Tegninger sendt til kommune og MBM prosjekt utførte arbeidet.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Nei, koblet til septiktank sammen med 7b.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Nei, Huset har krypkjeller.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Huset har to piper. Ene vil bli avstengt med sten over pipe. Rør må evt oppgraderes. Andre fungerer fint, men er anbefalt å ordne lufteventil i yttervegg, for å sikker forbrenningsluft til ildsted og sekundær lufttilførsel til peis.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
-Ja, huset er fra 1866.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
-Det var tidligere ved takvindu på bad da det manglet ventilasjon. Ventilasjon ble satt inn i 2019.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Det er mulig å komme seg inn i veggene. Det er observert rotter på loft, men de har blitt tatt raskt. Vi har avtale med en som kommer å sjekker rundt hus og loft 4 ganger i året. Ingen nåværende problem med skadedyr, men det er mye rotter i omerådet og vi anbefaler å fortsette med avtale.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
-Det er noe sølvkre i deler av bolig, men feller har tatt det meste. Sjeldent man ser det nå.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Firmanavn: Powertech.
-2ndre etasje ble betydelig oppgradert i 2019. Det ble gjort en del arbeid i forbindelse med dette.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Vedligger.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Det ble lagt inn balansert ventilasjon for andre etasje i 2019. Den hadde en service av Energisparhus i 2021 grunnet feil på anlegget.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-Skal bli betydelig oppgradering av området rundt i forhold til at det gamle sykehuset skal fjernes/bygges om.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
-I 2019 bygget vi om andre etasje og satt inn vinduer langs langsiden mot veien. Dette ble søkt om og godkjent. Det var opprinnlig 2 godkjente soverrom oppe, Nå er det 4.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
-Godkjent

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-Deler kostnader om septiktømming med 7b

TILLEGGSKOMMENTAR
Transformatoren til spottene på ene dele av kjøkkenet har gått. Vurderer enten å sette opp en ekstra taklampe eller sette inn en
ny transformator.
Ene skuffene på kjøkkenet hadde toppen ødelagt, men det er fikset. Man ser det hvis man ser nærme etter, men er ellers fin.
Samme gjelder også ene skapdøra.
Platting ute kommer til å bli pusset/oljet før visning.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 207 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, spisestue, kontor, stue og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, gang og fire soverom.

Mindre deler av bad/vaskerom er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Krypekjeller er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde.
Boligen har biloppstillingsplass i garasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Boligen har biloppstillingsplass i garasje på en felles garasje som eier er deleier av. Det er opprett et sameie for garasjen.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av oppmurt naturstein/murkonstruksjoner samt støpt gulv mot grunn i krypekjeller. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med liggende og stående trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med
takstein. Ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1988 og 2019. Takvinduer fra 1991.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest datert 14.11.2019 for fasadeendring og bruksendring.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Parktunet barnehage (0-5 år) 2 min gange 0.1 km.
Dampsentralen barnehage 5 min gange 0.4 km.
Lilleløkka barnehage (0-6 år) 5 min gange 0.5 km.

Skole
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 18 min gange 1.5 km.
Øren skole (1-7 kl.) 21 min gange 1.8 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Børresen skole (8-10 kl.) 6 min gange 0.5 km.
Marienlyst skole (8-10 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Akademiet Ypsilon vgs 18 min gange 1.4 km.
Akademiet videregående skole Drammen 18 min gange 1.5 km.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring samt luft til luft varmepumpe. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i 2.etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Energiforbruket er i følge selger ca. 17.500 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 18 144 pr. år Vann, avløp, slam og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 637 330 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 894 388 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

Gjeldende regulering:
3005 060244B-12 REGULERINGSPLAN FOR KVARTALENE BEGRENSET AV DRONNINGGATA- ØVRE STORGATE- VINJESGATE - HAUGES GATE (24.3.1987) Bevaring av bygninger
3005 060244B-12 REGULERINGSPLAN FOR KVARTALENE BEGRENSET AV DRONNINGGATA- ØVRE STORGATE- VINJESGATE - HAUGES GATE (24.3.1987) Boliger
3005 060244B-12 REGULERINGSPLAN FOR KVARTALENE BEGRENSET AV DRONNINGGATA- ØVRE STORGATE- VINJESGATE - HAUGES GATE (24.3.1987) Kjørevei
3005 060244B-12 REGULERINGSPLAN FOR KVARTALENE BEGRENSET AV DRONNINGGATA- ØVRE STORGATE- VINJESGATE - HAUGES GATE (24.3.1987) Offentlig friområde

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og  vann i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.Eiendommen er tilknyttet en septikktank tilkoblet 4 boenheter som kommunen tømmer hver 12 mnd. De tar kostnaden og fakturer gjennom kommunale avgifter.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Dronninggata 7A, 3019, Drammen, Gnr. 114 bnr. 259 snr. 5 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.